Facebook Pixel Νίκησε αλλά τους... κοψοχόλιασε!
| 2013-12-21 20:25:00

Νίκησε αλλά τους... κοψοχόλιασε!

Νίκησε αλλά τους... κοψοχόλιασε!

Την πίστη των οπαδών της έβγαλε για μία ακόμα φορά η ΑΕΚ! Η Ενωση προηγήθηκε, αλλά η Κηφισιά ισοφάρισε και πήρε το προβάδισμα. Τελικά οι "κιτρινόμαυροι" το γύρισαν και πήραν τη νίκη με 4-2. Τσούπρος, Τσουκαλάς και Μπρέσεβιτς (από 2), οι σκόρερ των γηπεδούχων


Δυσκολότερα απ'ότι δείχνει το τελικό σκορ (4-2) επικράτησε η ΑΕΚ της Κηφισιάς! Η Ένωση προηγήθηκε στο 8' με τον Τσούπρο, η Κηφισιά όμως ισοφάρισε στο 21' και πήρε το προβάδισμα. Τελικά οι παίκτες του Δέλλα ισοφάρισαν πριν τη λήξη του ημιχρόνου (με τον Τσουκαλά) και ο Μπρέσεβιτς με δύο τέρματα έδωσε τη νίκη διαμορφώνοντας το 4-2.

Έκπληξη με Τσουκαλά

Μία έκπληξη επιφύλαξε ο Τραϊανός Δέλλας για την 11άδα της ΑΕΚ! Ο προπονητής της Ένωσης ξεκίνησε στο δεξί άκρο της άμυνας τον Τσουκαλά. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Βούρας, στα αριστερά της άμυνας τοποθετήθηκε ο Πεταυράκη και στόπερ ο Σταθάκης με τον Τσούπρο, ένα δίδυμο που αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε επίσημο παιχνίδι. Στα χαφ αγωνίστηκαν ο Κορδέρο με τον Γεωργέα, στην αριστερή πτέρυγα έπαιξε ο Γροντής, ο Πλατέλλας στη δεξιά με τον Ντακόλ να αναλαμβάνει ρόλο επιτελικού μέσου πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπρέστσεβις, ο οποίος συμπλήρωσε το 4-2-3-1 του τεχνικού της ΑΕΚ.

Γκολ από αέρος

Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει όπως ήταν φυσικό την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο η Κηφισιά ήταν αυτή που απείλησε πρώτη πραγματοποιώντας την πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα. Ο Βέρμπης βγήκε τετ α τετ με τον Βούρα, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης είχε βγει έγκαιρα, έπεσε πάνω στην μπάλα και διατήρησε το μηδέν. Έξι λεπτά αργότερα, ο Δικέφαλος κατάφερε να βρει τον δρόμο στα δίχτυα με γκολ από... αέρος. Ο Πλατέλλας εκτέλεσε πολύ ωραία το κόρνερ, με τον νέο Κολοσσό της κιτρινόμαυρης άμυνας, τον Τσούπρο να πετάει και με κεφαλιά να γράφει το 1-0 στο 8'.

Χάνεις ευκαιρίες... τρως γκολ

Η ΑΕΚ έχασε 2 απανωτές ευκαιρίες με τον Γροντή στο 18' και στο 19' και έδειχνε ότι θα οδηγούταν σε μία εύκολη νίκη. Οι γηπεδούχοι όμως λογάριαζαν χωρίς τον... μουσαφίρη. Γιατί η Κηφισιά ισοφάρισε σε 1-1 στο 21' με κεφαλιά του Αλήμπα (από τη γραμμή της περιοχής) και στο 23' έπιασε στον ύπνο την “κιτρινόμαυρη” άμυνα. Ο Τεγούσης βγήκε από αριστερά, μόνος απέναντι απ'τον Βούρα και τον πλάσαρε ιδανικά για το 1-2.

Η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει και να πάει στο ημίχρονο χωρίς να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Στο 39΄, ο Πλατέλλας εκτέλεσε φάουλ και ο Τσουκαλάς με κεφαλιά στο ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Κηφισιάς για το 2-2!

Στο δεύτερο μέρος, οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν με σαφή διάθεση να τελειώσουν την υπόθεση νίκη. Και αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες, επανέκτησαν ξανά το προβάδισμα στο 67'! Ο Πεταυράκης σέντραρε από αριστερά, ο Σταθάκης πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, στρώνοντας στον Μπρέσεβιτς, ο οποίος με γυριστό πλασέ έκανε το 3-2. Ο Κροάτης καθάρισε το παιχνίδι στο 84' διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Με τη νίκη η ΑΕΚ παρέμεινε στην 1η θέση του 6ου ομίλου, έχοντας 26 βαθμούς.

 

ΑΕΚ (Δέλλας): Βούρας, Τσουκαλάς, Τσούπρος (37' Ανάκογλου), Σταθάκης, Πεταυράκης, Κορδέρο, Γεωργέας, Γροντής, Πλατέλλας, Ντακόλ (62' Ράμα), Μπρέσεβιτς

Κηφισιά (Μαυρομάτης): Κόλλιας, Στασινός, Μανάρι, Τεούσης, Κολοτούρος, Κορακάκης, Χίσος (56' Ντούμος), Αλημπάς (76' Παπάζογλου), Βέρμπης, Γκουτσούλας, Καραμπάς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags