Facebook Pixel «Ο Μήτρογλου κοστίζει 30+ εκατ.»
| 2013-12-22 00:44:00

«Ο Μήτρογλου κοστίζει 30+ εκατ.»

«Ο Μήτρογλου κοστίζει 30+ εκατ.»

Ο Μίτσελ μίλησε στην «Marca» και έβαλε... απίστευτη τιμή στον Κώστα Μήτρογλου!

Αναλυτικά:

Τι έχετε μάθει στην Ελλάδα από τεχνικής, τακτικής και προσωπικής άποψης:
Πολλά πράγματα. Έπρεπε να αλλάξω το πλάνο μου και την λογική μου διότι στην Ελλάδα η επικοινωνία είναι αλλιώτικη. Έπρεπε να είμαι πιο ευθύς και σε άλλη γλώσσα αλλά και να μάθω σε άλλον τρόπο ποδοσφαίρου. Τακτικά είμαστε μία δυνατή ομάδα, που είναι τόσο επιθετική κάποιες φορές οπότε οφείλουμε να διαφοροποιούμε το σύστημά μας.

Τι είναι πιο εύκολο, το επιθετικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα ή στην Ισπανία; Όλα θέλουν δουλειά. Είναι σαν να ρωτάς τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα εάν τους κοστίζει να είναι επιθετικές στην Ισπανία. Είναι το ίδιο. Κάθε ομάδα έχει την δική της δουλειά. Είναι το πως θα είσαι καλύτερος από τον αντίπαλο. Το πως θα αναζητάς λύσεις και να προσθέτεις ποιότητα και αξίες σε παίκτες και στο σύνολο.

Έχετε κάνει το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας του Ολυμπιακού. Πως νιώθετε; Θα το θυμάται κανείς πιο πολύ όσο περνάει ο χρόνος. Πρόκειται για ρεκόρ που έγιναν την δεκαετία του '60 όταν ο Ολυμπιακός είχε την πιο αναγνωρισμένη και καλύτερη ομάδα. Αυτό και μόνο δείχνει πως κάνουμε καλή δουλειά. Δεν είναι μόνο το ξεκίνημά μας. Είναι πως περάσαμε στους '16' του Τσάμπιονς Λιγκ, σκοράροντας αρκετές φορές και τώρα τον Φεβρουάριο που τα πράγματα θα είναι αλλιώς θα πάμε όχι μόνο για τις καλές εμφανίσεις αλλά και για τα αποτελέσματα.

Σκέφτεστε πως επειδή είστε στην Ελλάδα δεν ακούγεται τόσο δυνατά η επιτυχία σας; Η επιτυχία για μένα είναι εσωτερική. Είναι μέσα σου. Έχω μάθει πολλά πράγματα εδώ, έχω προσαρμοστεί και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Είστε δηλαδή ο κορυφαίος προπονητής. Ή ο πιο διαφορετικός. Έπρεπε να αναθεωρήσω όλες τις μεθόδους μου. Μετά όμως οι ιδέες μου έρχονται μέσα στο παιχνίδι. Όμως δεν μπορώ να έρθω να και πω "θα πεθαίνω με τις ιδέες μου αυτές". Όχι. Είμαι σε μία ομάδα σε μία ξένη χώρα και αυτό είναι κάτι το αλλιώτικο.

Πως προσαρμόζεται ένας προπονητής και αποκτά πρωτεύοντα ρόλο; Νομίζω πως στην καριέρα μου έχω καταφέρει να προσαρμοστώ με κάθε τρόπο, όπου και εάν δούλεψα. Εδώ είναι κάτι το ειδικό. Έχω παίκτες 16 διαφορετικών εθνών. Επίσης οι προπονήσεις είναι πιο επιμορφωτικές. Χρησιμοποιούμε εικόνες και πολλά άλλα. Είσαι υποχρεωμένος να μάθεις και να εγκλιματιστείς για να δουλέψεις.

Πως αντιλαμβάνεστε την αξία της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην Ελλάδα; Γι' αυτό το θέμα έχω να πω πως πολλοί προπονητές και μεγάλες ομάδες δεν κερδίζουν τα πρωταθλήματα των χωρών τους. Ξέρω από Αγγλία, Ισπανία και Γαλλία. Μεγάλα κλαμπ δεν το πετυχαίνουν. Εμείς πήγαμε στην Ελλάδα για να νικήσουμε. Δεν νικήσαμε μόνο αλλά βελτιώσαμε την δυναμική της ομάδας στην Ευρώπη και σπάσαμε ρεκόρ. Έτσι το κέρδος μας είναι αυτό: πως μέσα από την ομάδα βελτιώνουμε και το προϊόν του ελληνικού πρωταθλήματος.

Είναι το νταμπλ η φετινή πρόκληση; Είναι η πιο μεγάλη, όμως εξίσου μεγάλος στόχος είναι η βελτίωση στην Ευρώπη. Θέλαμε να πάμε καλά και εκτός Ελλάδας. Στα όσα χρόνια είναι ο πρόεδρός μας στην ομάδα, τώρα περάσαμε για 1η φορά στους 16.

Μπορείτε να κερδίσετε την Γιουναϊτεντ;  Το να παίξουμε μαζί τους είναι μία πολύ μεγάλη αναγνώριση των όσων έχουμε πετύχει. Είναι ένα έπαθλο. Η ιδέα, ο στόχος είναι να αποτελέσουμε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο και να μείνουμε... ζωντανοί στους 2 αγώνες. Η πρόκληση όμως είναι εκεί και θα παλέψουμε.

Πως είναι να έχουν καθίσει σε αυτόν τον πάγκο 2 Ισπανοί τα τελευταία χρόνια; Δεν είναι κάτι εύκολο γιατί ο Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πολύ αγαπητός εδώ και τον συγκρίνουν με όλους. Την άλλη φορά με είχαν ρωτήσει γι' αυτόν στην Ελλάδα για το εάν τον ξεπέρασα. Απάντησα πως η θέση του ήταν πολύ σημαντικοί διότι έχει μπει για τα καλά στις καρδιές των ανθρώπων. Συνεπώς είναι πολύ δύσκολη η σύγκριση με τον Ερνέστο.

Θεωρείστε ένας επιθετικός κόουτς στην Ελλάδα; Ναι. Καθαρά. Εδώ ο σύλλογος πρέπει να παίζει πολύ καλά και να κερδίζει. Να μπορεί να προσφέρει και θέαμα. Ο κόσμος περιμένει πολύ καλή εικόνα στην επίθεση. Πέρυσι οι οπαδοί δεν ήταν τόσο ευχαριστημένοι. Δεν χάναμε αλλά δεν το ευχαριστιόταν το ποδόσφαιρο. Φέτος όλα άλλαξαν. Οι οπαδοί λατρεύουν αυτό που παίζουμε και εμείς θέλουμε να παίζουμε επιθετικά.

Μπορείτε να βγαίνετε έξω ή σας... πολιορκούν; Ναι. Μία χαρά μπορώ να βγαίνω. Μου αρέσει πολύ να μιλάω με τον κόσμο. Δέχομαι ερωτήσεις για παίκτες και άλλα πράγματα. Πάντα λέω πως έχουμε 27 παίκτες και είναι πολύ δύσκολο να παίζουν όλοι.

Τι θέση θα ήταν ο Ολυμπιακός εάν έπαιζε στην Ισπανία; Όπως είμαστε τώρα; Θα παλεύαμε για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα ήμασταν από την 4η έως την 7η θέση.

Υπάρχει στο μυαλό σας όμως να γυρίσετε κάποτε πίσω. Πάντα το έχει αυτό ένας Ισπανός για την χώρα του. Όμως πρέπει να αξιολογείς τα δεδομένα. Στην Ελλάδα νιώθω εξαιρετικά και παίζουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχω άλλες προτεραιότητες και προκλήσεις.

Ο Ρομπέρτο είναι στο πιο υψηλό επίπεδο; Έχω μιλήσει μαζί του και του έχω πει το τι να βελτιώσει. Έχει όλα τα προσόντα για να παίξει στην Ισπανία να ενθουσιάσει και άλλο την Ευρώπη. Δεν ξέρω πως μπορεί να είναι τα πράγματα εάν γυρίσει στην Ατλέτικο. Η απόφαση είναι δική του.

Πόσο πιστεύετε πως θα μείνει ο Μήτρογλου στην Ελλάδα; Μέχρι το καλοκαίρι (σ.σ. γέλια). Ένας τέτοιος παίκτης με τέτοια γκάμα σκοραρίσματος και τέτοια συχνότητα κοστίζει 30, 40 ή και 50 εκατ. ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση τα χρήματα για τον Κώστα θα είναι λιγότερα όμως θα τον θέλουν ομάδες πρώτης γραμμής που έχουν ανάγκη από σπουδαίους φορ. Πριν ήταν ένας φορ που έβαζε γκολ. Τώρα είναι ένας ολοκληρωμένος επιθετικός που κάνει τα πάντα. Μπαίνει στο γήπεδο, ανοίγει χώρους, ξεμακαρκαρίζεται, πασάρει και σκοράρει. Έχει εξαιρετική ποιότητα. Είναι σπάνιο να βλέπεις να παίκτη να παίζει τόσο καλά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags