Facebook Pixel Χ. Ευαγγελάτος: Σημείο αναφοράς για χρόνια
| 2013-12-22 09:30:00

Χ. Ευαγγελάτος: Σημείο αναφοράς για χρόνια

Χ. Ευαγγελάτος: Σημείο αναφοράς για χρόνια

O Xριστόφορος Ευαγγελάτος αναλύει στο προσωπικό του blog τα εντυπωσιακά επιτεύγματα του Ολυμπιακού στον πρώτο γύρο της Superleague και επισημαίνει το μοναδικό «κίνδυνο» για τη συνέχεια.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με το εντυπωσιακό 5-0 επί του Απόλλωνα στη Ριζούπολη και οι «ερυθρόλευκοι» καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν πλέον το ρεκόρ της μεγαλύτερης συγκομιδής πόντων στον πρώτο γύρο πρωταθλήματος και παράλληλα έχουν στα χέρια τους ένα ρεκόρ που φαντάζει μυθικό. Δεν έχουν γνωρίσει την ήττα στα τριάντα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα.

Οι επιδόσεις των πειραιωτών είναι αν μη τι άλλο εντυπωσιακές και σε ό,τι αφορά επιμέρους κατηγορίες. Η επίτευξη του γκολ για την ομάδα του λιμανιού (ακόμα και χωρίς τον Μήτρογλου) φαντάζει εύκολη υπόθεση καθώς χθες ο Ολυμπιακός έβαλε πέντε τέρματα χωρίς να φορτσάρει ιδιαίτερα, απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχασε ούτε από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά ούτε και από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της.

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε αυτό το εντυπωσιακό 5-0 χωρίς να…πατήσουν το γκάζι. Μετά από 17 παιχνίδια πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός έχει πετύχει 53 γκολ, δηλαδή περισσότερα από τρία γκολ ανά παιχνίδι. Με βάση λοιπόν την επίδοση του πρώτου γύρου μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι είναι εφικτό να «σπάσουν» οι πειραιώτες το δικό τους θρυλικό ρεκόρ με τα 102 γκολ σε μια σεζόν.

Εξίσου καλά με την επιθετική γραμμή της ομάδας τα πάει και η αμυντική. Ο Ολυμπιακός με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου έχει δεχθεί μόλις έξι τέρματα, αν μη τι άλλο αριθμός εντυπωσιακός που δείχνει την πληρότητα των «ερυθρόλευκων» και στα μετόπισθεν. Κάθε σύγκριση, σε κάθε στατιστική κατηγορία με τον Ολυμπιακό είναι αποκαλυπτική για να διαπιστώσει κάποιος την ανωτερότητα των «ερυθρόλευκων».

Επί της ουσίας οι πειραιώτες έχουν στα χέρια τους και το φετινό πρωτάθλημα καθώς η διαφορά από τον ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από διαφορά ασφαλείας. Όπως βέβαια και η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους «ερυθρόλευκους» και τον «δικέφαλο» του Βορρά.

Το ζητούμενο πλέον για την ομάδα του Πειραιά είναι να συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Κάτι τέτοιο πάντως δεν είναι εύκολο και όχι βέβαια γιατί θα κλείσει η «ψαλίδα» ανάμεσα στον πρωταθλητή και των άλλων ομάδων της σούπερ λίγκα αλλά γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των πειραιωτών.

Αυτό είναι ένα θέμα πάνω στο οποίο θα έχει στραμμένη την προσοχή του ο Μίτσελ, καθώς στα τέλη Φλεβάρη ο Ολυμπιακός θα κληθεί να είναι στον καλύτερο δυνατό βαθμό ετοιμότητας για το πρώτο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags