Facebook Pixel O Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού!
| 2013-12-22 14:40:00

O Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

O Γιώργος Μαζιάς σχολιάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει για τον Ολυμπιακό και την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του στον πρώτο γύρο της Σούπερ Λίγκας.

Οταν μια ομάδα βάζει πέντε γκολ και μάλιστα εκτός έδρας τότε δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς την ανωτερότητα της. Οταν αυτή η ομάδα τις πεντάρες και γενικά τα μεγάλα σκορ τα έχει κάνει συνήθεια τότε τα πολλά λόγια είναι περιττά. Ο Ολυμπιακός σάρωσε και τον Απόλλωνα.

Εσπασε τα ρεκόρ που είχε μπροστά του και βάζει πλώρη για ακόμη περισσότερα. Εχει χαθεί το ενδιαφέρον; Με τη διαφορά στους δέκα πόντους και με τον Ολυμπιακό να είναι σχεδόν τέλειος βαθμολογικά δεν χωράνε πολλές αμφιβολίες. Μια ισοπαλία σε 17 ματς. Ολα τα άλλα (16) τα κέρδισε.

Τι παραπάνω να κάνει η ομάδα του Πειραιά; Επίθεση που πετάει φωτιές και βάζει στόχο να ξεπεράσει τα 100 γκολ και να σπάσει το ρεκόρ των 102 που η ίδια κρατάει εδώ και σαράντα χρόνια.

Εχει βάλει 53 στον πρώτο γύρο. Αν βάλει άλλα τόσα τότε θα καταρρίψει κι αυτή την επίδοση. Δυο 4-0 (Ξάνθη, ΠΑΟΚ), δυο 4-1 (Πλατανιάς, Πανθρακικός), ένα 5-0 (Λεβαδειακός), ένα 6-0 (Βέροια), ένα 5-1 (ΟΦΗ) και ένα 3-0 (Εργοτέλης). Ποικιλία στα μεγάλα σκορ και στο θέαμα. Συντελεστής 53-6 στα τέρματα. Είναι και μέσα στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ καλπάζει εδώ και ένα μήνα δίχως τον αρχισκόρερ του (Μήτρογλου).

Γίνεται καλύτερα; Παίζει για ώρα με σβηστες τις μηχανές και σκοράρει δίχως πρόβλημα. Ο κόσμος του δεν μπορεί παρά να είναι ευτυχισμένος. Βέβαια, μένει ένας ακόμη γύρος. Φυσικά και όλα μπορεί να συμβούν. Να δούμε το πως θα γυρίσει ο Ολυμπιακός από τις διακοπές και τα ξαναλάμε. Οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματά του όμως δεν αφήνουν περιθώρια για αμφισβήτηση.

Οσο καλός κι αν είναι ο εκάστοτε αντίπαλος, με τέτοια ποσοστά ευστοχίας και επιτυχίας ο Ολυμπιακός δεν τρομάζει. Το ακριβώς αντίθετο. Το «βρείτε του αντίπαλο», μάλλον ταιριάζει για την ώρα. Ο Μίτσελ είναι ικανοποιημένος, γράφει ιστορία και βλέπει την ομάδα του να σαρώνει όσες αλλαγές κι αν κάνει (στο πλαίσιο το rotation). Αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει και μετά τις γιορτές στον ίδιο ρυθμό τότε όντως θα γράψει ιστορία με τόσα ρεκόρ που έχει ήδη κάνει, κι άλλα τόσα που θέλει να σπάσει. Λίγες μέρες διακοπές και τα ξαναλέμε για τον Ολυμπιακό.

Για όλους οι διακοπές κρίνουν πολλά. Και για μεταγραφές και (κυρίως) για το πως θα επιστρέψεις στις αγωνιστικές σου υποχρεώσεις...

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags