Facebook Pixel Τέλος (χρόνου) καλό, όλα καλά!
| 2013-12-22 17:51:00

Τέλος (χρόνου) καλό, όλα καλά!

Τέλος (χρόνου) καλό, όλα καλά!

Κακός για 80΄ ο ΠΑΟΚ, προηγήθηκε νωρίς (10΄ Κατσικάς), έπαιξε με τη φωτιά, αλλά στο τέλος έφτασε στο 3-0 με δυο ασίστ του Λούκας σε Τζιόλη (81΄), Κλάους (83΄). Ακυρώθηκε καθαρό γκολ του Λεβαδειακού στο 1-0.

Με νίκη έκλεισε ο ΠΑΟΚ τις υποχρεώσεις του για το 2013. Οι Θεσσαλονικείς που ήταν κάκιστοι για το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης επικράτησαν 3-0 του Λεβαδειακού και διατήρησαν την απόσταση 10 βαθμών από τον πρώτο Ολυμπιακό. Ο Δικέφαλος του Βορρά προηγήθηκε στο 10' με κεφαλιά του Κατσικά. Το 2-0 πέτυχε ο Τζιόλης στο 81' και το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Αθανασιάδης στο 83' (ύστερα από 2 ασίστ του Λούκας). Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται για γκολ του Ορτέγκα που ακυρώθηκε ως οφσάιντ (το οποίο δεν ήταν).

Με Τζαβέλλα-Κατσικά στόπερ και Λούκας επιτελικό

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, τον Κίτσιου στο δεξί και τον Λίνο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Τζαβέλλα με τον Κατσικά στα στόπερ. Στα χαφ, Λαζάρ και Τζιόλης ανέλαβαν ανασταλτικό ρόλο, στην αριστερή πτέρυγα αγωνίστηκε ο Στοχ, στη δεξιά ο Σαλπιγγίδης και επιτελικός μέσος τοποθετήθηκε ο Λούκας, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Αθανασιάδη, ο οποίος συμπλήρωνε το 4-2-3-1 του Ολλανδού τεχνικού.

Το “κόλλησε” με το κεφάλι

Στα πρώτα λεπτά το ματς δεν είχε καθόλου ρυθμό, ο ΠΑΟΚ έψαχνε τα παθήματά του και τρόπο να ξετυλίξει δημιουργικά το παιχνίδι του,αφού ο Λούκας που έπαιζε πίσω απ'τον Κλάους δεν πήρε καμία πρωτοβουλία. Οι Θεσσαλονικείς παρ' όλα αυτά κατάφεραν να προηγηθούν στο 10'! Όχι όμως από κάποια οργανωμένη προσπάθεια αλλά από στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Στοχ, ο προωθημένος Κατσικάς πήρε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Στ-ωχ τί έχασες;

Στη συνέχεια, αντί ο ΠΑΟΚ να αναθαρρήσει και να βγάλει περισσότερες προσπάθειες, ο Λεβαδειακός βγήκε μπροστά και πίεσε για την ισοφάριση με τον Κάντζι, τον Λαμπρόπουλο και τον Ορτέγκα να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες. Μάλιστα οι Βοιωτοί έφτασαν κοντά στο 1-1 στο 21' και στο 24' (στα σουτ των δύο τελευταίων), αλλά η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.  Στο 33', μετά από αρκετή ώρα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να απειλήσουν ξανά, με τον Αθανασιάδη να βγάζει καταπληκτική μπαλιά στον Στοχ, ο οποίος δεν ήταν οφσάιντ, αλλά ο Σλοβάκος χαράμισε την ευκαιρία σουτάρωντας άουτ, παρότι ήταν μόνος με το τέρμα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε με σαφή διάθεση να τελειώσει το ματς. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς έδειξαν περισσότερο ορεξάτοι απ' ότι στην έναρξη του πρώτου 45λεπτου, δημιούργησαν φάσεις, αλλά είχαν πρόβλημα στο τελείωμα. Αυτό συνετέλεσε ώστε για αρκετή ώρα, οι “ασπρόμαυροι” να έχουν κολλήσει στο 1-0, παρά το γεγονός ότι οι δημιουργικοί του παίκτες, όπως ο Στοχ και ο Λούκας είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους.

Και αφού ο ΠΑΟΚ δεν εβρισε δίχτυα με τίποτα, ο Λεβαδειακός βρήκε διαδρόμους να χτυπήσει. Στο 79' η φιλοξενούμενη ομάδα σκόραρε με τον Ορτέγκα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Το ριπλέι όμως δικαιώνει τις φωνές των Βοιωτών, αφού ο σκόρερ είχε φύγει από κανονική θέση, πριν εκτελέσει σε τετ α τετ τον Γλύκο.

Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει δεύτερο γκολ και να καθαρίσει την υπόθεση νίκη. Ο Λούκας έκανε από δεξιά το γύρισμα στο πέναλτι και ο Τζιόλης με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 83', ο Ισπανός έβγαλε ασίστ στον Αθανασιάδη, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Με τη νίκη, ο ΠΑΟΚ διατήρησε την απόσταση 10 βαθμών από τον πρώτο Ολυμπιακό, ενώ ο Λεβαδειακός παρέμεινε στην 14η θέση (με 17 βαθμούς).


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΟΚ (Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Κατσικάς , Λαζάρ, Τζιόλης, Στοχ (78' Ολίσε), Λούκας - Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (62' Βούκιτς)

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Στρατηλάτης, Σκέμπης, Νικολακάκης, Γεωργίου, Πετράζι, Καντζί, Λαμπρόπουλος, Ορτέγκα, Σανγκουιμέντι, Μαρτίνεζ, Ροτζέριο (62' Μάντζιος)


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags