Facebook Pixel Πατέρας και γήπεδο στη Λεωφόρο! (BINTEO)
| 2013-12-22 19:09:00

Πατέρας και γήπεδο στη Λεωφόρο! (BINTEO)

Πατέρας και γήπεδο στη Λεωφόρο! (BINTEO)

Ο Γιάννης Αλαφούζος τόνισε για άλλη μία φορά πως ο Νικόλας Πατέρας άφησε 18εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΠΑΕ και έστειλε μήνυμα στον Γιαννακόπουλο για γήπεδο στη Λεωφόρο!

Στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας στο Τάφο του Ινδού, μετά το τέλος της συνεδρίασης υπήρξαν ερωτήσεις από περίπου 800 φίλους του Παναθηναϊκού που βρέθηκαν στο κλειστό της Λεωφόρου και έδωσε απαντήσεις για τα χρέη, τον Δημήτρης Γιαννακόπουλο, το γήπεδο και πολλά άλλα καυτά θέματα του Τριφυλλιού.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις...

Για το αν ο Νικόλας Πατέρας άφησε χρήματα στο ταμείο της ΠΑΕ και ποιος έχει την ευθύνη για το έργο: «Όταν έφυγε ο Πατέρας απ΄ ότι ξέρω το ταμείο ήταν θετικό και είχε 18εκατομμύρια. Τα χρέη δημιουργήθηκαν από τις επόμενες διοικήσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν το κόστος του ρόστερ, ενώ οι μέτοχοι δεν ήταν διατεθημένοι να βάλουν χρήματα αναγκαία για την ομάδα. Αν ο Παναθηναϊκός φέτος δεν είχε να πληρώνει αποζημιώσεις όπως για παράδειγμα στον Μπουμσόνγκ δεν θα είχαμε πρόβλημα».

Για την αδειοδότηση και τα έργα στη Λεωφόρο: «Είμαστε σε καλύτερη κατάσταση από πέρσι και έχουμε καθαρό πιστοποιητικό. Για το γήπεδο είναι σε εξέλιξη εδώ και ένα χρόνο οι μελέτες για την ανακατασκευή στα πλαίσια της σημερινής πραγματικότητας και περιμένουμε να ολοκληρωθούν μερικές διαδικασίες. Η ελπίδα μας είναι μόλις τελειώσει η σεζόν να ξεκινήσουν τα έργα».

Για το αν θα μπει ο Γιαννακόπουλος και αν θα πάει η ομάδα στο ΟΑΚΑ: «Το τι θα κάνει ο Γιαννακόπουλος μπορεί να το απαντήσει εκείνος. Εγώ αυτό που θα έκανα θα ήταν να μείνω στη Λεωφόρο».

Στο άρθρο 20 του καταστατικού αναφέρεται για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων χρειάζεται ΓΣ. Θα ισχύσει και για τις μετοχές: «Υποθέτω ότι όταν ο κ. Γιαννακόπουλος αποφασίσει να προχωρήσει η απόκτηση του πακέτου θα γίνει από αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και πριν προχωρήσουμε σε αυτό σίγουρα θα φέρουμε την πρόταση στην Γενική Συνέλευση για να αποφασίσει τι μέλει γενέσθαι». 

Για την πρόταση του ΠΑΝΚΙ για το γήπεδο. Και αν συνεχιστεί η Παναθηναϊκή Συμμαχία αν το παλέψει για να γίνει: «Η πρόταση του ΠΑΝΚΙ είναι ένα πάρα πολύ ωραίο όνειρο και όλοι θα θέλαμε να πραγματοποιηθεί. Δεν ταιριάζει στις τωρινές συνθήκες γιατί χρειάζονται πάρα πολλά λεφτά, αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο όνειρο για να το έχουμε και να ελπίζουμε».

Πώς μπορεί να γίνει γήπεδο εδώ ή κάπου αλλού που νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει γήπεδο; Γιατί ο Παναθηναϊκός χωρίς γήπεδο είναι ανάπηρος. Αλαφούζος: «Ποτέ δεν υπήρξε ανάπηρος ο Παναθηναϊκός. Διαφωνώ μαζί σας». Ανάπηρο τον έκαναν, δεν ήταν, το θέμα είναι πως μπορεί να περπατήσει αυτός ο σύλλογος. Να κάνουμε βήματα μεγάλα. «Αν αντί για 9.000 μέλη ήταν 190.000 μέλη θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει και γήπεδο. Δυστυχώς από τα 2 εκ. φίλαθλοι που είμαστε μόνο οι 9.000 πίστεψαν στην Συμμαχία. Η ισχύς εν τη ενώσει είναι το θέμα». 

Για το γήπεδο ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε: «Εμείς ελπίζουμε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα το γήπεδο να είναι 22.000 και πλέον, να έχει σουίτες και να φέρει παραπάνω έσοδα στον Παναθηναϊκό. Εμείς προσπαθούμε σιγά-σιγά. Νομίζω ότι αν το γήπεδο γίνει όμορφο και χτιστεί ξανά και επειδή η ομάδα μας πάει καλά ότι θα έρθει ο κόσμος και πάλι δίπλα μας».

Για το γήπεδο και πόσο εύκολο να γίνει, σε σχέση με τα όσα έγιναν στον Βοτανικό και τα εμπόδια που υπήρξαν, αλλά και πόσο εύκολο είναι να γίνει η Λεωφόρος 22.000 θέσεων: «Για το θέμα του ΠΑΝΚΙ δεν υπάρχει κανένα αρνητικό στοιχείο από το να υπάρχει ένα όνειρο. Όλα από κάπου ξεκινάνε. Εμείς σε αυτή την φάση κοιτάζουμε με αυτά που ξέρουμε και τις αλλαγές που μπορούν να γίνουν. Να ανασκευαστεί εσωτερικά, εκτός από την 13 να υπάρχει παντού δεύτερος όροφος και να φτιαχτούν σουίτες. Ελπίζουμε να ξεκινήσει τον Μάιο και επειδή δεν θα μεγαλώσει το γήπεδο προς κάποια κατεύθυνση δεν θα έχουμε προσφυγές και ευελπιστούμε πως θα αρχίσουν τα έργα μετά το τέλος της σεζόν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΝ.ΚΙ Θοδωρής Μαραγκουδάκης ανέφερε: «Υπάρχει ομόθυμη επιθυμία να έχουμε γήπεδο στη Λεωφόρο. Όσο για τις αμφιβολίες ας αναλογιστούμε πού βρισκόμασταν πριν ένα χρόνο. Ήμασταν στο ΟΑΚΑ, η Λεωφόρος ήταν στα πρόθυρα κατεδάφισης με το νόμο Μπιρμπίλη και σύντομα όλα αντιστράφηκαν. Γυρίσαμε στη Λεωφόρο, η κατεδάφιση αποφεύχθηκε για μια πενταετία και με ενέργειες της διοίκησης και πιστεύουμε ότι θα πάει παραπέρα. Υπήρξε η πρώτη θεσμική παραδοχή με την εξαγγελία της Περιφέρειας Αττικής ότι ο Παναθηναϊκός μένει στη Λεωφόρο. Στη σημερινή πραγματικότητα τα έργα που εξαγγέλθηκαν της περιορισμένης ανακατασκευής είμαστε θετικοί. Ως προς τη δική μας πρόταση, μπορεί να είναι όνειρο αλλά είναι εφικτό. Για να γίνει δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τους άλλους. Όταν γίνει το γήπεδο των 22.000 θέσεων πρέπει να μην χωράμε, να το γεμίζουμε για να δείξουμε ότι θέλουμε νέο γήπεδο. Πρώτα εμείς πρέπει να το δείξουμε ότι θέλουμε να γίνει το όνειρο. Εάν το δείξουμε ούτε προσφυγές, ούτε κορμοράνοι θα μας εμποδίσουν. Άλλωστε η δική μας πρόταση δεν περιέχει τα λάθη του Βοτανικού. Είναι καλά μελετημένη και κάνει καλό στην περιοχή. Έχει σκοπό ο Παναθηναϊκός να είναι οργανικό κομμάτι της περιοχής και να πάμε όλοι μαζί ψηλά. Να είμαστε αισιόδοξοι. Εάν τα 9.000 της Συμμαχίας αυξηθούν , τότε πολύ μεγαλύτερες θα είναι οι δυνατότητες για όλα. Ακόμα και αν αλλάξει η ιδιοκτησία δεν πρέπει να επαναπαυθούμε. Όποιος και αν έχει τις μετοχές, ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού είναι ο κόσμος».

Για τις προκλήσεις τις διαιτησίας και τα πρόστιμα: «Η πρόκληση που δεχόμαστε από την συμπεριφορά της ΕΠΟ και της διαιτησίας είναι απίστευτη. Ίσως και να με τιμωρήσουν γιατί βάζουν πρόστιμα ενώ άλλοι μιλάνε και δέχονται τίποτα. Όμως υπάρχει ένα όριο και στην διαφθορά και στην σαπίλα και φτάνουμε σε αυτό το όριο. Είναι ντροπή για την πατρίδα μας που συμβαίνουν τέτοια πράγματα».

Για τα νέα παιδιά αν μείνουν και αν θα υπάρξουν και μεταγραφές: «Βεβαίως ήταν η απάντηση του Γιάννη Αλαφούζου».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags