23/12/13 - 13:00

Διαιτητές ζητάνε γονατιστοί συγνώμη από Τίγρη!

Ποιοι και πότε ζήτησαν έλεος από τον Δημήτρη Μελισσανίδη; Ο ένας και μοναδικός Αποδυτηριάκιας γράφει στο sportdog και φέρνει στο φως ένα άγνωστο περιστατικό!

Διαιτητές ζητάνε γονατιστοί συγνώμη από Τίγρη!
50.865views 26shares

Πρώτο τραπέζι πίστα σήμερα στην Ελλάδα ο κύριος Δημήτρης Μελισσανίδης, όχι λόγω ΟΠΑΠ, ούτε βέβαια λόγω της ΑΕΚ. Παίζει η οικονομική του ισχύς εκτός Ελλάδος, αφού είναι στο είδος του ο πρώτος στον κόσμο. Με 20 λιμάνια δικά του η σημαία της AEGEAN, και από κοντά το λάβαρο της ΑΕΚ, κυμματίζουν σ΄ όλες τις θάλασσες της οικουμένης. Και παραμένει αυτός που ήταν. Ένα λαϊκό παιδί, που λέμε. Κυρίως με εκτός ορίων ενεργητικότητα, διαύγεια ευφυούς σκέψεως και δυναμισμό που καθηλώνει.

Οταν επαναδραστηριοποίηθηκε στην ΑΕΚ, είχε κάνει την πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, που σίγουρα δεν απευθυνόταν μόνον στο αεκτζήδικο ακροατήριο. Στέκομαι σε μια ατάκα χωμένη στο κατά τα άλλα κυριλέ κείμενο εν είδει διαγγέλματος ηγεμόνος της τσαρικής περιόδου. Ανέφερε χαρακτηριστικά: "Τέρμα τα παρατράγουδα του παρελθόντος και θα είναι τεράστιο λάθος για όποιον διανοηθεί να τα ξαναεπιχειρήσει".

Η απειλή ξεκάθαρη. Και μαζύ με την προειδοποίηση προς άπαντα τα σκουλήκια της πιάτσας ο τίγρης ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ και ο ίδιος ότι θα ξεχάσει κάθε πειρασμό του παρασκηνίου.

Φθινόπωρο 1988, πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός. Ένα ολοκαίνουργιο σπορ αμάξι οδηγάει ο της Προοδευτικής Ιωάννης Καρράς και στη θέση του συνοδηγού ο του Ιωνικού Δημήτριος Μελισσανίδης, ιδιοκτήτης τριών σχολών οδηγών. Κατευθύνονται προς την Πέτρου Ράλλη, να τσουλήσουν Πειραιά μερηά, είναι βιαστικοί. Τους φράζουν το δρόμο τρία αλητόπαιδα, με επιθετικές διαθέσεις, γλώσσα προκλητική, χλευαστική για το μπάνικο κάρο και ποιοι είστε, ρε φλωράκια.

- Κάνε πίσω, Γιάννη, και αμέσως πέσε επάνω τους, προτείνει ο Μελισάν.

Ο Καρράς δεν είναι για τέτοια, άλλωστε βιάζεται, δεν έχει χρόνο για μανούρες. Τα πρεζόνια κρατάνε και σιδερόβεργες. Μην του τσακίσουν το αυτοκίνητο. Κάποια στιγμή έληξε ο τσαμπουκάς και τα αλάνια, η συμμορία της πλατείας, πήγαν για σουβλάκια, όπως κάθε βράδυ στο νταηλίκι. Αν μπορούσε να έκανε διαφορετικά ο μπάρμπας ο σουβλατζής, δηλαδή να μην τους ξηγιότανε τζάμπα δυο – τρια κομμάτια απ΄ όλα. "Ο τρελλός της πλατείας" χαμογελάει.

- Γιατί γελάς, βρε μαλακισμένο, απορεί ο αρχηγός της συμμορίας.

Χα, χα και χου, χου δεν σταματά να σπαρταρά στο γέλιο ο τρελλός της πλατείας. "Γελάω, γιατί στο αυτοκίνητο που σταματήσατε ήταν μέσα ο Μελισσανίδης..., χα χα..., χου χου...".

Μόλις το άκουσε ο μπάρμπας όσο πισωγύριζε τις πίττες στη ψησταριά αυθόρμητα κύτταξε τα τρία παληόπαιδα σα να είχε κληρωθεί το όνομά τους, να τους πάρουν στους φούρνους του Νταχάου.

- Τι συμβαίνει, γέρο, γιατί γούρλωσες τα μάτια;

Ο τρελλός της πλατείας δεν σταμάτησε να ξεκαρδίζεται μονολογώντας "Στο αυτοκίνητο μέσα ήταν ο Μελισσανίδης..., πώ, πω τι έχει να γίνει...".

Μετά από μια ώρα ένα ημιφορτηγό ντάτσουν που οδηγεί ο Μελισσανίδης ξεφορτώνει στην πλατεία δυο ντουλάπες, δυο θεόκτιστους. Μη λέμε πολλά. Όλη η Μέμου και κόσμος από τα μπαλκόνια των πολυκατοικιών παρακολουθούσαν το σώου.

Στα τρια κωλόπαιδα η τιμωρία του Μελισσανίδη ήταν να σέρνονται γονατιστοί, με τα χέρια υψηλά και να κραυγάζουν "Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγνώμην..., Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγνώμην..., Δεν θα...".

Είχε περάσει μισή ώρα και το βασανιστήριο συνεχιζόταν κανονικά. "Ζητώ συγνώμην, δεν θα το ξανακάνω...". Ο Μελισσανίδης φωνάζει τον τρελλό της πλατείας: "Τσάκω αυτό και πες τους ότι δεν τους ακούω...".

Ο τρελλός τσεπώνει το πεντακοσάρικο και ενθουσιασμένος τρέχει στους τρεις γονατοσερνάμενους... "Πιο δυνατά, ρε, δεν σας ακούει, φωνάζετε πιο δυνατά...". Οι τρεις γαμάω της πλατείας έβαλαν όλα τα δυνατά τους, πάντα με τα χέρια στον ουρανό "Δεν θα το ξανακάνω, ζητώ συγνώμην...".

Έχουν να το λένε ακόμα στην πλατεία. Οι τρεις αληταράδες δεν ξαναφάνηκαν στα μέρη.

Ποια η σχέση Μελισσανίδη με Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη; Για να σου εξηγήσει ο apodytiriakias.gr πάτα ΕΔΩ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ