Facebook Pixel "Νιώθω μισός Έλληνας"
| 2013-12-23 15:40:00

"Νιώθω μισός Έλληνας"

"Νιώθω μισός Έλληνας"

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο, ο οποίος τιμήθηκε στο γήπεδο της Τούμπας, πριν από το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ο παλαίμαχος παίκτης υπογράμμισε πως έχει δεθεί με την οικογένεια του ΠΑΟΚ, ενώ σχολίασε και την σημερινή ομάδα, τονίζοντας πως ξεχωρίζει ο Λούκας.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Νέτο Γκουερίνο:
Για το γεγονός ότι νοιώθει και Έλληνας:
“Νοιώθω και Έλληνας μετά από 38 χρόνια στην Ελλάδα. Ήρθα για ένα χρόνο αλλά οι συνθήκες και οι καταστάσεις τα έφεραν έτσι και έμεινα. Δέθηκα με την οικογένεια του ΠΑΟΚ και με ένα κόσμο που διψούσε για διάκριση. Όλα αυτά με βοήθησαν στο να προσαρμοστώ γρήγορα στην Ελλάδα και να μάθω τα Ελληνικά. Αγάπησα πολύ αυτή τη χώρα και πήρα την Ελληνική υπηκοότητα και υπηρέτησα και για εφτά χρόνια”.
Για τις συζητήσεις που είχε με τον Παναθηναϊκό:
“Ήρθα τον Ιούνιο του 1974 στη Ελλάδα όπου είχαμε κάποιες συνομιλίες με τον Παναθηναϊκό. Έμεινα για τρεις μέρες στην Αθήνα όπου μάλλον ευτυχώς δε βρήκαμε κάποια λύση και τελικά ήρθα στη Θεσσαλονίκη”.
Για το πρωτάθλημα του 1976:
“Θυμάμαι στις 2 Μαΐου το 1976 έβαλα το καθοριστικό γκολ στην ΑΕΚ που ουσιαστικά μας εξασφάλισε το πρωτάθλημα”.
Για την περηφάνια του που έπαιξε στον ΠΑΟΚ:
“Αισθάνομαι πολύ περήφανος που μπόρεσα να υπηρετήσω αυτή την ομάδα και να προσφέρω. Αυτό φάνηκε χθες και χάρηκα πολύ που πάτησα το χορτάρι και με χειροκρότησε ο κόσμος. Ήταν μια από τις καλύτερες μέρες στην Ελλάδα μετά από τη κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1976″.
Για το δέσιμο της ομάδας εκείνη την εποχή:
“Όταν έρθει ένας ξένος σε μια ομάδα πρέπει να δείξει τον χαρακτήρα του και νομίζω πως κατάφερα να ενταχθώ στα αποδυτήρια. Ήταν μια πολύ δεμένη ομάδα που κατάφερε να πολεμήσει το καθεστώς των Αθηνών και να πετύχει και μια νίκη με 4-0 στο Καραϊσκάκη. Μάλιστα είχε πάνω από 10.000 άτομα από τη Θεσσαλονίκη.Καλύτερα να μην αναφέρω την πρώτη λέξη που έμαθα στην Ελλάδα. Εγώ προσπαθούσα να μάθω γρήγορα τα Ελληνικά ώστε να μην τη πατήσω πουθενά. Γενικότερα, ήθελα να μάθω την γλώσσα γρήγορα για να ενταχθώ στα αποδυτήρια. Η πλάκα που γινόταν τότε ήταν πολύ σημαντική για να νιώσουμε όλοι μαζί μια οικογένεια”.
Για την τελευταία φορά που πάτησε στο χορτάρι της Τούμπας:
“Η τελευταία φορά που είχα πατήσει χορτάρι ήταν τη περίοδο 1991-1992. Δεν μπήκα στα αποδυτήρια καθώς είναι ένας χώρος ιερός”.
Για τον Λούκας:
“Ο Λούκας εκτός από ποδοσφαιριστής είναι και πάρα πολύ καλός χαρακτήρας. Αυτό φαίνεται και από τις εκφράσεις του και το χαμόγελο του”.
Για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό:
“Είδα σε κάποια διαστήματα καλά στοιχεία από την ομάδα. Το γρήγορο γκολ βοήθησε, ο ΠΑΟΚ ήταν σταθερός και ικανοποιημένος με το 1-0. Στη συνέχεια ανέβηκε ο Λεβαδειακός αλλά ο Λούκας έδειξε τη κλάση του δίνοντας δύο ασίστ. Είναι πάρα πολύ καλό ποδοσφαιριστής και έχει αυτή τη λεπτομέρεια που έχουν όλοι οι αριστεροπόδαροι, την καλή πάσα και το καλό φάουλ”.
Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:
“Δικαιολογημένα θέλει ο μεγαλομέτοχος το κύπελλο. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να δώσει προσοχή στον άξονα στον Ιανουάριο. Πρέπει να βγει δεύτερος για να πάει Τσάμπιονς Λιγκ και το καλοκαίρι να κάνει ομάδα ανταγωνιστική για τους ομίλους. Η Μπενφίκα φάνηκε ότι μπορεί να χτυπηθεί αν γίνουν σωστές προσθήκες τον Ιανουάριο”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags