Facebook Pixel Ευλογία για τον ΟΦΗ ο Σα Πίντο
| 2013-12-23 21:04:00

Ευλογία για τον ΟΦΗ ο Σα Πίντο

Ευλογία για τον ΟΦΗ ο Σα Πίντο

Ο Μανώλης Σαρρής καταπιάνεται με το φαινόμενο «Σα Πίντο» και στέκεται στον συνδυασμό του «οι παίκτες κάνουν τον προπονητή» και «ο προπονητής τους παίκτες».

Δεν θυμάμαι ποτέ άλλοτε – και παρακαλώ να με διορθώσει όποιος το ξέρει – άλλον προπονητή να πιάσει το τιμόνι του ΟΦΗ και να τον μεταλλάξει τόσο σύντομα από ομάδα «τρίτης ταχύτητας» σε ομάδα «δεύτερης» με προϋποθέσεις και… «πρώτης». Και αυτό που έχει πετύχει ο Πορτογάλος τεχνικός είναι κάτι που πραγματικά κερδίζει τον σεβασμό αλλά και τον θαυμασμό όλων των φιλάθλων του ΟΦΗ.

Πολύ περισσότερο δεν θα σταθώ μόνο στις νίκες, αν και οι νίκες κάνουν την διαφορά, αλλά στην εικόνα που παρουσιάζει ο ΟΦΗ εντός του αγωνιστικού χώρου. Μια εικόνα που θυμίζει έναν ΟΦΗ μιας άλλης εποχής αν και σαφώς η διαφορά στο ρόστερ είναι αρκετά μεγάλη σχέση με αυτά τα χρόνια.

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανακοινώθηκε στις 18 Οκτωβρίου και μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι στις 65 ημέρες που ακολούθησαν, άλλαξε πλήρως την εικόνα και την φιλοσοφία του ΟΦΗ. Ένας προπονητής που κατόρθωσε να βάλει στην ομάδα τα δικά του σημάδια και παράλληλα να την μεταμορφώσει σε ένα σύνολο παικτών που δίνουν την δική τους ταυτότητα μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Σα Πίντο κατόρθωσε να δώσει στον ΟΦΗ ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο που αφορά την φιλοσοφία του. Οι κατευθυντήριες γραμμές που ακολουθεί ο ΟΦΗ μέσα στο γήπεδο είναι τέτοιες που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν από κανέναν. Ειδικά τα ματς μέσα στο «Γεντί Κουλέ» είναι σαν αυτά του ποντικού με την γάτα.

Ο ΟΦΗ επέβαλε πλήρως τον ρυθμό του, πήρε ενέργεια από τον κόσμο του και με την εικόνα που παρουσίασε μέσα στο γήπεδο απέδειξε ότι όταν έχεις καλούς παίκτες που συνεργάζονται με έναν καλό προπονητή, τότε τα αποτελέσματα είναι άμεσα και όχι σε βάθος χρόνου.

Μέσα σε αυτές τις 65 ημέρες, ο ΟΦΗ παρουσίασε μια εμφατική εικόνα που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης από κανέναν. Το ότι «γύρισε» δύο παιχνίδια με τέτοια ηρεμία, δίχως πανικό και εκνευρισμό στο παιχνίδι του, είναι στοιχεία που αφορούν την μετάβαση της νοοτροπίας του προπονητή προς τους ποδοσφαιριστές. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ απέκτησε ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Με ασταμάτητο πρέσινγκ, με κυκλοφορία της μπάλας που εκνεύριζε τον αντίπαλο και συνεχές passing game είδαμε έναν ΟΦΗ που σε καμία περίπτωση δεν έχουν δει τα μάτια μας, τα τελευταία χρόνια.

Έχω την εντύπωση ότι αυτός ο προπονητής είναι μια πραγματική ευλογία για τον ΟΦΗ και τον κόσμο του. Όχι, επειδή κατάφερε να μεταμορφώσει την ομάδα αλλά και επειδή έδωσε το κάτι διαφορετικό στον ΟΦΗ. Μακριά από την ελληνική πραγματικότητα και τα «ξαναζεσταμένα φαγητά» των προπονητών που ανακυκλώνονται, η έλευση του Σα Πίντο έφερε κάτι εντελώς νέο που όλοι ελπίζουμε ότι θα μας κάνει να χαμογελάμε στο τέλος της χρονιάς.

Πηγή: gentikoule.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags