Facebook Pixel Η κρίση και ο… ήρωας
| 2013-12-23 21:49:00

Η κρίση και ο… ήρωας

Η κρίση και ο… ήρωας

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για την κρίση στην Ντόρτμουντ, τον νέο ήρωα της Χέρτα, τα μεταγραφικά και τα καλύτερα της 17ης αγωνιστικής της Μπουντεσλίγκα.

Η λέξη «κρίση» μέχρι τώρα ήταν… απαγορευμένη στο Ντόρτμουντ. Όχι πλέον, καθώς η Μπορούσια ηττήθηκε για 3ο σερί ματς εντός έδρας, κάτι που είχε να συμβεί από τον Απρίλιο του 2000 (με προπονητή τον Μπερντ Κράους), ενώ οι 5 ήττες στον πρώτο γύρο είναι οι περισσότερες από το 2007…

«Δεν υπάρχει καμία κρίση. Απλά δεν έχουμε τους βαθμούς που θα έπρεπε», σχολίασε ο Βάιντενφελερ, όμως μάλλον πρόκειται για δήλωση… αυταπάρνησης. «Μην ανησυχείτε, θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί», είπε ο Ρόις. Ο Κλοπ παρέταξε για 7η φορά διαφορετικό κεντρικό αμυντικό δίδυμο (πέρυσι είχε παρατάξει όλα και όλα 3) και τελικά το πλήρωσε, με τον Σαρ να κάνει απίστευτο λάθος στην 2η εμφάνισή του στην Μπουντεσλίγκα για το τελικό 1-2. Ο 18χρονος δεν άντεξε και η κάμερα τον έπιασε να βάζει τα δάκρυα…

«Ο Μάριαν έκανε πολλά σωστά πράγματα στο πρώτο μέρος. Και μετά… ξεχνάει να διώξει την μπάλα. Στην Μπουντεσλίγκα υπάρχουν στιγμές που ένα και μόνο λάθος μπορεί να σε τιμωρήσει. Είναι βάρβαρο. Του είπα ότι το λάθος του ήταν το μικρότερο από τα προβλήματά μας σήμερα», είπε ο Κλοπ, που έκανε αλλαγή τον πιτσιρικά στο ημίχρονο, με τον Γκρόσκροϊτς να παίρνει τη θέση του δίπλα στον Παπασταθόπουλο και τον Πίστσεκ να πηγαίνει δεξιά.

Οι Βεστφαλοί έκαναν ρεκόρ, τρέχοντας 128 ολόκληρα χιλιόμετρα, όμως το τέλος ήταν πικρό για ακόμη μία φορά φέτος. «Το… σκατά τέλος του 2013, μπορεί να γίνει σούπερ αρχή για το 2014», δήλωσε ο Κλοπ, για να συμπληρώσει: «πρέπει να παραμένεις ευγνώμων και ταπεινός στη ζωή, όμως αυτά τα παιδιά έχουν γράψει ιστορία. Σήμερα, όμως, δε νιώθουμε έτσι» και όλοι περιμένουν με αγωνία να δουν τι θα αλλάξει στην Μπορούσια στο 2014. «Μετά από πολύ καιρό δεν μου άρεσε ο τρόπος που παίξαμε», είπε ο Τσορκ, που ξεκαθάρισε στους δημοσιογράφους ότι δεν πρόκειται να γίνουν μεταγραφές τον Ιανουάριο… Μία κίνηση με τεράστιο ρίσκο.

Από την άλλη πλευρά, ένας 18χρονος έκανε το ντεμπούτο του, όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά για εκείνον. Με τους Κραφτ (πρώτος τερματοφύλακας) και Μπούρχερτ (δεύτερος) τραυματίες (πρόβλημα στο γόνατο ο πρώτος, στον αστράγαλο ο δεύτερος), ο Γιος Λουχουκάι έδωσε την ευκαιρία στον Μάριους Γκέρσμπεκ να υπερασπιστεί την εστία της Χέρτα μπροστά σε 80.000 οπαδούς. Το ξεκίνημα καταστροφικό… Μόλις στο 7’ λάθος έξοδος και ο Ρόις κάνει το 1-0.

Η συνέχεια, όμως, εκπληκτική, με τον Γκέρσμπεκ να κάνει σωτήριες αποκρούσεις και να είναι από τους κυριότερους λόγους που η Χέρτα έφυγε με νίκη 2-1, την 3η σερί μακριά από το Βερολίνο, κάτι που είχε να συμβεί από τον Μάιο του 2007! «Η πρώτη μου σκέψη ήταν: σκατά. Όλα, όμως, πήγαν καλά. Το πρώτο γκολ είναι καθαρά δική μου ευθύνη. Η ομάδα, όμως, έσωσε το τομάρι μου», σχολίασε ο νεαρός γκολκίπερ.

«Δεν έχει καταλάβει ακόμα τι έκανε σήμερα. Μόνο στο ποδόσφαιρο γράφονται τέτοιες ιστορίες. Νόμιζα ότι δε θα επιστρέψει στα αποδυτήρια μετά την… επιδρομή του στην εξέδρα», είπε ο Λουχουκάι. Ο τελευταίος τερματοφύλακας από τις ακαδημίες της Χέρτα που έκανε καριέρα ήταν ο Κρίστιαν Φίντλερ (1994-2009), ενώ να σκεφτεί κανείς ότι πριν λίγες ημέρες οι Βερολινέζοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του 29χρονου Νορβηγού (θα ενταχθεί στις 3 Ιανουαρίου) Ρούνε Γιαρστάιν από την Βίκινγκ, για να έχει ανταγωνισμό ο Κραφτ…

Ο τεχνικός της Χέρτα ρωτήθηκε για τις πολλές απουσίες, όμως δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για την εμπιστοσύνη στους παίκτες του. «Κανένας δεν πρόκειται να με δει να παραπονιέμαι, όταν έχουμε τραυματισμούς. Έχω εμπιστοσύνη σε όλους τους παίκτες στον σύλλογο».

Πριν το ματς ο Κλοπ αναφέρθηκε και στις μεταγραφές, κάτι πουν δεν άρεσε καθόλου στους ανθρώπους της Χέρτα. Γιατί; Διότι αναφέρθηκε και στον Ράμος, που σκόραρε στο Ντόρτμουντ και έπιασε τον Λεβαντόφσκι στην πρώτη θέση των σκόρερ.

«Δεν πρόκειται να σας αποκαλύψω από τώρα τον προγραμματισμό για το καλοκαίρι. Δεν είμαστε, όμως, τυφλοί. Είναι και οι δύο εξαιρετικοί παίκτες», σχολίασε ο τεχνικός της Μπορούσια για τους Ράμος και Φόλαντ και τις πιθανότητες να αντικαταστήσουν τον Πολωνό με το τέλος της σεζόν. Από τους πρωτευουσιάνους θεωρήθηκε κίνηση… Χένες, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι οι συζητήσεις με τον Κολομβιανό επιθετικό για ανανέωση δεν βρίσκονται και στο καλύτερο σημείο. «Ο Ράμος παίζει πόκερ με την Χέρτα για την ανανέωση», έγραφε η Morgenpost, με το συμβόλαιό του να φτάνει στο τέλος του το καλοκαίρι του 2015…

Έχασε το ρεκόρ η Λεβερκούζεν
Η Μπάγερ ήθελε τη νίκη στην Βρέμη, για να φτάσει στους 40 βαθμούς και να κάνει νέο ρεκόρ πρώτου γύρου. Τελικά, μετά από πολύ μέτρια εμφάνιση, γνώρισε την ήττα 1-0 και το ρεκόρ έμεινε στους 39 από την σεζόν 2001-02.

Η Βέρντερ, που κάνει τον χειρότερό της πρώτο γύρο από τη σεζόν 1974-75, κράτησε για πρώτη φορά το μηδέν μετά από 23 ματς και έφτασε σε μία πολύτιμη νίκη. Η επιστροφή του Πρεντλ στη θέση του Λουκίμια έκανε… θαύματα και λογικά ο Ντουτ με το τελευταίο σφύριγμα ξέσπασε. Χρυσός σκόρερ για τους γηπεδούχους ο Σαντιάγο Γκαρσία, που έχει πετύχει δύο γκολ φέτος και αμφότερα έδωσαν τη νίκη στην Βέρντερ (το άλλο στο 3-2 με το Ανόβερο).

Τα Χριστούγεννα ήρθαν λίγο νωρίτερα για την Βέρντερ (Γκαρσία και Καλντιρόλα οι... Άγιοι Βασίληδες)

Ο Φέλερ μετά το τέλος του ματς κατέβασε τους τόνους, δηλώνοντας ότι στόχος της Λεβερκούζεν δεν είναι καν η 2η θέση, καθώς υπολογίζει πολύ την Ντόρτμουντ. «Φυσικά και γνωρίζουμε ότι η Ντόρτμουντ είναι καλύτερη όταν είναι πλήρης και όλα πηγαίνουν καλά. Θα πρέπει να κοιτάξουμε πιο πίσω. Οι Γκλάντμπαχ, Βόλφσμπουργκ και Σάλκε είναι οι πραγματικοί μας αντίπαλοι», είπε, ενώ αναφέρθηκε και στην πρωτοπόρο. «Η Μπάγερν είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και δυστυχώς παίζουμε στο πρωτάθλημα, που έχει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Σε άλλο πρωτάθλημα, θα ήμασταν στην κορυφή».

Περίπου 1.600 οπαδοί της Μπάγερ (καθόλου αμελητέο νούμερο) έκαναν το ταξίδι μέχρι την Βρέμη, με τον νέο πρόεδρο, Μίχαελ Σάντε, να θέλει να αυξήσει και την εντός έδρας προσέλευση. Έτσι, είχε πει ότι θα είναι κοντά τους και το κάνει πράξη, καθώς δήλωσε ότι η διοίκηση θα καλύψει το 50% του κόστους των εισιτηρίων για το εκτός έδρας ματς με την Παρί. Οι Γάλλοι έχουν από τα πιο ακριβά εισιτήρια στην Ευρώπη, με την Μπάγερ να παίρνει περίπου 2.500.

Όλα ανοιχτά
Το νικηφόρο σερί της Γκλάντμπαχ εντός έδρας μπορεί να σταμάτησε, όμως τα «πουλάρια» τελείωσαν τον πρώτο γύρο χωρίς ήττα στο «Μπορούσια Παρκ». Το τελικό 2-2 με την Βόλφσμπουργκ, που έφτασε αισίως τα 9 σερί ματς αήττητη άφησε ικανοποιημένους μόνο τους «ουδέτερους», που είδαν ακόμη ένα καταπληκτικό ματς.

«Ήταν σημαντικό να μην χάσουμε και να κρατήσουμε το… φρούριο», σχολίασε ο Στραντσλ, όμως ο προπονητής του είχε άλλη άποψη. «Δεν έπρεπε να δεχθούμε την ισοφάριση, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά. Κάναμε καλό πρώτο γύρο», είπε ο Φαβρ, που ήταν εμφανώς εκνευρισμένος με το γκολ που δέχθηκε η Μπορούσια στο τέλος.

Από την άλλη πλευρά οι Λύκοι ολοκλήρωσαν τον καλύτερο πρώτο γύρο στην ιστορία τους. 30 βαθμούς μετά τα πρώτα 17 ματς η Βόλφσμπουργκ είχε ξανά μόνο το 2004 (με τον Γκέρετς στον πάγκο), όμως τότε η διαφορά τερμάτων ήταν στο +6, ενώ τώρα στο +9. «Είναι απίστευτο το πόσο σταθερή έχει γίνει αυτή η ομάδα. Πόσο διψάει για διάκριση. Το γεγονός ότι ήμασταν και δυσαρεστημένοι μετά το τέλος του ματς, δείχνει πόσο έχει αλλάξει», δήλωσε ο Ντίτερ Χέκινγκ. Ο Άλοφς προσπάθησε για ακόμη μία φορά να τους κρατήσει όλους στο… έδαφος. «Η μάχη για την 4η θέση είναι πολύ καλή. Το σημαντικότερο, όμως, για εμάς είναι η εξέλιξη της ομάδας».

«Ήμουν για καιρό τραυματίας. Ήταν πολύ δύσκολη περίοδος για μένα. Τώρα, όμως, επέστρεψα και το 2014 θα είναι πολύ καλύτερο», είπε ο Μπας Ντοστ, που ταλαιπωρήθηκε πάρα πολύ στο 2013, κατά τη διάρκεια του οποίου σκόραρε μόλις δύο φορές (η τελευταία ήταν τον περασμένο Φεβρουάριο στη νίκη 1-0 επί της Γκρόιτερ.

«Φυσικά και θα είμαι στο Βόλφσμπουργκ μετά τις γιορτές. 100%. Δεν έχω πάρει καμία απόφαση. Περιμένω να δω τις προθέσεις του συλλόγου. Προσπαθώ να δείχνω σε όλους ότι είμαι ευτυχισμένος εδώ και θέλω να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Αν αποφασίσει ο σύλλογος ότι θέλει να μείνω, τότε θα κάτσουμε να συζητήσουμε», σχολίασε ο Ντιέγκο μετά το τέλος του ματς, διαψεύδοντας τις φήμες, που τον ήθελαν μία ανάσα από την μεταγραφή του στη Σάντος.

Φυσικά, ο πρώτος γύρος τελείωσε και οι άνθρωποι της Γκλάντμπαχ δεν μπορούσαν να μην ρωτηθούν για το μέλλον του Τερ Στέγκεν. «Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, όμως όλοι ελπίζουμε», είπε με δόση απαισιοδοξίας ο Φαβρ. «Περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα μας κάνει ένα όμορφο δώρο για τα Χριστούγεννα, ανακοινώνοντας ότι θα μείνει», σχολίασε ο  Μπόνοφ στο Sky Germany. Οι δύο πλευρές θα συζητήσουν τις επόμενες ημέρες και τα ενδεχόμενα είναι δύο. Ή ανανέωση ή πώληση στην Μπαρτσελόνα, με το δεύτερο αυτή τη στιγμή να μοιάζει το πιο πιθανό.

Όσκαρ ατυχίας και… ψυχολόγος
Η Νυρεμβέργη έκανε τα πάντα, όμως στο καλύτερό της ματς φέτος έμεινε στο 0-0 με την Σάλκε. Ο Γιενς Κέλερ δεν κατάφερε να δώσει το παρών στον πάγκο, καθώς υπέφερε από ίωση και έμεινε στο ξενοδοχείο, ενώ με τις πολλές απουσίες η ομάδα του κατάφερε να σώσει τον βαθμό χάρη στον τερματοφύλακα Φέρμαν. «Πρέπει να τον ευχαριστήσουμε», είπε ο Νοϊστέντερ. «Σήμερα μας έσωσε ο Φέρμαν», ο Μάιερ. «Στήσαμε στη γωνία την Σάλκε. Όποιος δεν έχει πίστη σε αυτή την ομάδα, δεν ξέρει από ποδόσφαιρο», δήλωσε με παράπονο ο Σέφερ.

«Έχουμε κάνει τεράστια πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομάδα είχε σωστή νοοτροπία. Κάναμε ελάχιστα λάθη», σχολίασε ο Φέρμπεκ. Η Νυρεμβέργη, όμως, που έφτασε αισίως τα 16 δοκάρια (ενώ είδε και το γκολ του Ντρμιτς να ακυρώνεται για οφσάιντ σε μία οριακή φάση), έγινε η πρώτη στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα χωρίς νίκη στον πρώτο γύρο… «Θα αφήσω γένια μέχρι να κερδίσουμε. Αν δεν τα καταφέρουμε, του χρόνου θα μοιάζω με τον Άγιο Βασίλη», ολοκλήρωσε ο Ολλανδός τεχνικός, που έγινε ο πρώτος στην ιστορία της Νυρεμβέργης χωρίς νίκη στα πρώτα του 8 ματς! Στα αξιοσημείωτα η εκπληκτική ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς να είναι κοντά, βλέποντας την τεράστια προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες.

«Πετύχαμε κάποιους στόχους, όμως αποτύχαμε σε άλλους», τόνισε ο Χελντ, που έκατσε στον πάγκο δίπλα στον Χέρμαν, στο Sky Germany. «Ελπίζουμε να αναλύσουμε σωστά την κατάσταση», ολοκλήρωσε και λίγες ώρες αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι ο Κέλερ θα συνεχίσει στον πάγκο.

Ο τεχνικός της Σάλκε, που σκέφτεται πολύ σοβαρά, έχοντας λάβει και το ΟΚ της διοίκησης, να προσλάβει ψυχολόγο. Ένα… πείραμα που επί των ημερών του Μίρκο Σλόμκα είχε αποτύχει, με τον ψυχολόγο Πέτερ Μπόλτεσντορφ να προσλαμβάνεται το 2005, να αντιμετωπίζεται εχθρικά από τον Τύπο και τελικά να απολύεται το 2006… Ο Κέλερ σχεδιάζει να το κάνει κατά την περίοδο της χειμερινής προετοιμασίας. «Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, που βρίσκονται συνεχώς υπό μεγάλη πίεση», δικαιολόγησε την απόφασή του.

Φυσικά, και σε αυτήν την περίπτωση δεν γινόταν να μην γίνει συζήτηση για τα μεταγραφικά. Με τους Αόγκο και Χέγκερ να χάνουν – πιθανότατα – το υπόλοιπο της σεζόν, η μεταγραφή αμυντικού μέσου θεωρείται επιβεβλημένη και η Bild αποκάλυψε ότι πολύ ψηλά στη λίστα είναι ο Κίρκοφ της Μπάγερν.

«Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζω δε θα πάει στην Λεβερκούζεν και πιθανότατα ούτε στην Γερμανία». Οι δηλώσεις ανήκουν στον Χελντ και αφορούν τον Κέβιν Ντε Μπρούιν, που αναμένεται να αποχωρήσει από την Τσέλσι. Το Kicker είχε ήδη αποκαλύψει ότι έχουν ξεκινήσει οι επαφές του Βέλγου με την Λεβερκούζεν…

Απογοήτευση στο Αμβούργο
«Οι παίκτες μου συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια λάθη. Είναι θέμα ποιότητας», σχολίασε ο τεχνικός του Αμβούργου, Φαν Μάρβαϊκ μετά την ήττα της ομάδας του εντός έδρας με 3-2 από την Μάιντς. «Δεν έχω ξαναδεί ομάδα να χάνει τα 5 από τα 8 παιχνίδια της εντός έδρας», είπε ο τεχνικός διευθυντής, Κρόιτσερ.

Γίρατσεκ και Ρινκόν ήταν αποδέκτες σκληρής κριτικής εντός ομάδας και ίσως αποτελέσουν παρελθόν τον Ιανουάριο… «Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πλέον θα πρέπει να κοιτάξουμε από κάτω μας τη ζώνη του υποβιβασμού. Έχω αντιμετωπίσει πολλά πράγματα στην καριέρα μου. Ποτέ, όμως, κάτι σαν αυτό. Δε θα κάνω καλά Χριστούγεννα», ολοκλήρωσε ο Φαν Μάρβαϊκ, με το Αμβούργο να ανακοινώνει ζημίες περίπου 10 εκατ. ευρώ για το 2013 και τα πράγματα να… ξαναχαλάνε.

Σαν να μην έφτανε αυτό άρχισε και η συζήτηση για πιθανή μεταγραφή του Χακάν Τσαλχάνολγου. «Ο Χακάν δεν πρόκειται να φύγει. Θα μας πούνε τρελούς αν τον πουλήσουμε τώρα», απάντησε ο Κρόιτσερ, όμως ο πιτσιρικάς Τούρκος φρόντισε να τον… ακυρώσει. «Είναι αλήθεια ότι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι μου έχει πει ότι με θέλει. Οι εκπρόσωποί μου έχουν αναλάβει τα πάντα», σχολίασε ο Τσαλχάνογλου, ο οποίος είναι και οπαδός της Γαλατάσαραϊ...

Οκαζάκι-Μίλερ: Zwei glorreichen Halunken, «δύο ένδοξα καθάρματα» (ελεύθερη μετάφραση, παραφρασμένη από την γνωστή ταινία του Ταραντίνο) ήταν ο τίτλος της Allgemeine Zeitung. «Αν κάποιος μου έλεγε στο ξεκίνημα της σεζόν ότι με το τέλος του πρώτου γύρου θα είχα 5 γκολ, θα ήμουν πολύ ευχαριστημένος», είπε ο Οκαζάκι, που έχει ήδη 8 και ενώ με την Στουτγκάρδη είχε 10 σε 63 ματς πρωταθλήματος!

Ο επιθετικός της Μάιντς, μάλιστα, έγινε ο πρώτος Ιάπωνας που σκοράρει από τουλάχιστον δύο φορές σε 3 ματς στην Μπουντεσλίγκα, ενώ εκτός από τα δύο του γκολ, έδωσε και την πρώτη του ασίστ στην Γερμανία μετά από 79 αγώνες στον Μίλερ.

«Έχουμε δώσει μάχη για κάθε βαθμό. 21 βαθμοί θα ήταν μια χαρά, ακόμη και 22, όμως οι 24 είναι τελείως διαφορετική αίσθηση. Είναι μεγάλο βήμα στην βαθμολογία», τόνισε ο τεχνικός, Τόμας Τούχελ. «Είμαστε γεμάτοι αυτοπεποίθηση», ο σκόρερ του δεύτερου γκολ, Νικολάι Μίλερ. «Δεν μας έκαναν μόνο το καλύτερο χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά έγραψαν ιστορία», σχολίασε ο πρόεδρος, Χάραλντ Στρουτς.

Σε δύσκολη θέση ο Σλόμκα
«Η καρέκλα του Σλόμκα τρίζει όσο ποτέ» έγραψε η RP. Το Ανόβερο έγινε η πρώτη ομάδα μετά την Άιντραχτ Φρακφούρτης πριν από 25 ολόκληρα χρόνια που τελειώνει τον πρώτο γύρο χωρίς βαθμό εκτός έδρας και η διοίκηση εκτός από προβληματισμένη, μοιάζει να τα έχει τελείως χαμένα…

Η ήττα 2-1 από την Φράιμπουργκ ίσως αποτελέσει το τελευταίο του Σλόμκα στον πάγκο. «Φυσικά και είμαστε απογοητευμένοι. Χωρίς βαθμό εκτός έδρας και μόλις 18 σύνολο είναι για εμάς, φυσικά, πολύ λίγοι», σχολίασε ο τεχνικός του Ανόβερο. «Περιμένω ότι θα είμαι στον πάγκο του Ανόβερο και στον δεύτερο γύρο, καθώς η συνεργασία μας είναι εξαιρετική», ολοκλήρωσε.

«Θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί. Αυτή θα είναι η προσέγγισή μας. Δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό. Η συζήτηση, όμως, θα είναι μεγάλη και πρέπει πρώτα να αναλύσουμε σωστά την κατάσταση», δήλωσε στην κάμερα του Sky Germany ο αθλητικός διευθυντής, Ντιρκ Ντούφνερ.

«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσουμε αυτή τη συμπεριφορά. Είναι ντροπιαστικό», είπε ο Τσίλερ, που έκανε την 100ή του εμφάνιση στην Μπουντεσλίγκα, με τους οπαδούς να φωνάζουν «θέλουμε να σας δούμε να παλεύετε» και τον πρόεδρο, Μάρτιν Κιντ, να τα… ακούει. «Ο Κιντ πρέπει να φύγει», ήταν το σύνθημα που ακούστηκε.

«Σήμερα ζήτησα από τον κύριο Ντούφνερ να σημειώσει κάποια ονόματα και τα προφίλ τους», αποκάλυψε ο Κιντ στην NDR λίγες ώρες αργότερα. Σίγουρα όχι και οι καλύτερες στιγμές στο Ανόβερο…

Από την άλλη πλευρά η Φράιμπουργκ έφτασε στην πρώτη της νίκη εκτός έδρας στη σεζόν και τα πράγματα έφτιαξαν κάπως ενόψει των γιορτών. «Θέλουμε να κάνουμε την αντεπίθεσή μας στον δεύτερο γύρο», σχολίασε ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς, Μεχμέντι, που πέτυχε και τα δύο γκολ των γηπεδούχων. «Στην κατάσταση που ήμασταν, η νίκη ήταν πολύ σημαντική. Απλά, αυτή τη φορά επιβραβευθήκαμε», τόνισε ο τεχνικός της Φράιμπουργκ, Κρίστιαν Στράιχ.

Οι παίκτες του Ανόβερο τα λένε με τους οπαδούς, ζητώντας «συγνώμη» για τις εμφανίσεις τους εκτός έδρας.

«Διπλή» η Άουγκσμπουργκ!
Εκπληκτικός πρώτος γύρος για την Άουγκσμπουργκ, που έφυγε με βαθμό (1-1) από την Φρακφούρτη και όχι μόνο κάνει την καλύτερη επίδοση στη σύντομη ιστορία της στην Μπουντεσλίγκα, αλλά με 24 βαθμούς έχει όσους στις σεζόν 2011-12 και 2012-13 μαζί (είχε από 12)!  

Ο τεχνικός των Βαυαρών, Βάιντσιρλ, ήταν άρρωστος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όμως εκτός από τον βαθμό ήρθε και η ανανέωση του συμβολαίου του να του φτιάξει για τα καλά τη διάθεση. «Η ομάδα έχει κάνει μεγάλα βήματα», σχολίασε. «Δεν χρειαζόμαστε καν την χειμερινή διακοπή. Είμαστε σε εξαιρετική κατάσταση και θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει ακόμη και τη νίκη, αν ο Μίλικ δεν έχανε ένα σίγουρο κατά… 1.000% γκολ στο τέλος», ολοκλήρωσε.

«Όλοι μπορούν να δουν ότι οι παίκτες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση. Ξέρουμε, όμως, πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τους 24 βαθμούς, όμως θα πρέπει να μείνουμε προσγειωμένοι», δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Άουγκσμπουργκ, Στέφαν Ρόιτερ.

«Είναι απίστευτο. Πέρυσι είχαμε κερδίσει σχεδόν όλα τα ματς στην έδρα μας», είπε ο γκολκίπερ των Αετών, Κέβιν Τραπ. Στο 250ό του παιχνίδι στον πάγκο σε αγώνα της Μπουντεσλίγκα ο Άρμιν Φε δεν πανηγύρισε νίκη και τα πράγματα παραμένουν πολύ δύσκολα για την ομάδα του. «Χρειαζόμαστε επειγόντως την χειμερινή διακοπή», σχολίασε ο Ρόζενταλ, ο οποίος πέτυχε το πρώτο και μοναδικό του γκολ στο 2013, για την Άιντραχτ, που μετά από 34 χρόνια θα δώσει το παρών σε 3 διοργανώσεις μετά την διακοπή.

Πριν την σέντρα τιμήθηκε για την προσφορά του ο Όκα Νικόλοφ, που από το καλοκαίρι παίζει στις ΗΠΑ και στην Φιλαδέλφεια Γιούνιον. Οι οπαδοί τον αποθέωσαν, ενώ για το τελευταίο παιχνίδι του έτους, το γήπεδο μετονομάστηκε σε «Όκα Νικόλοφ Στάντιον». 

Υπάρχει ελπίδα
Μεγάλη νίκη για την Μπράουνσβαϊγκ, που επιβλήθηκε 1-0 της Χόφενχαϊμ και αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή. «Είμαστε ακόμα το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, όμως θα συνεχίσουμε να παλεύουμε», τόνισε ο τεχνικός των Λιονταριών, Τόρστεν Λίμπερνεχτ, ο οποίος προανήγγειλε και ενίσχυση, πάντα μέσα στις οικονομικές δυνατότητες του συλλόγου.

«Με τέτοιους οπαδούς, θα πετύχουμε», είπε με ενθουσιασμό ο πρόεδρος, Σεμπάστιαν Έμπελ, ο οποίος ρωτήθηκε και για το αν ο Λίμπερνεχτ θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο και μετά την διακοπή. «Φυσικά, ποιος άλλος;» ήταν η απάντησή του στο Sky Germany. Έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική, για να κερδίσει η Μπράουνσβαϊγκ το πρώτο της πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ερλ. «Στις 25 μπορούν να τρέξουν και να κάψουν την γαλοπούλα», αποκάλυψε ο τεχνικός της Άιντραχτ για το πρόγραμμα προπονήσεων στις γιορτές, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει επιβάλει «στρατιωτικό νόμο».

Ο Τόμας Γκίσντολ προέβη σε μία κίνηση που συζητήθηκε πολύ μετά το ματς, καθώς δεν έδωσε το χέρι του στον Λίμπερνεχτ, όντας εκνευρισμένος για την διαιτησία. «Αν αυτό ήταν πέναλτι, τότε εμείς θα έπρεπε να παίρνουμε τρία σε κάθε ματς», σχολίασε ο τεχνικός της Χόφενχαϊμ, όμως η αλήθεια είναι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά, αν από τη μία μετρούσε το κακώς ακυρωμένο γκολ του Ερλ ή το δοκάρι δεν είχε σταματήσει τον Σαλίχοβιτς, αμφότερες οι φάσεις με το σκορ στο 0-0…

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags