Facebook Pixel Για ναζιστικό χαιρετισμό και ρατσιστικά συνθήματα τιμώρησε η FIFA την ΕΠΟ
| 2013-12-23 19:08:00

Για ναζιστικό χαιρετισμό και ρατσιστικά συνθήματα τιμώρησε η FIFA την ΕΠΟ

Για ναζιστικό χαιρετισμό και ρατσιστικά συνθήματα τιμώρησε η FIFA την ΕΠΟ

Όπως είναι γνωστό, η FIFA επέβαλε πρόστιμο ύψους 100 χιλ. ευρώ στην ΕΠΟ για τη συμπεριφορά των οπαδών της εθνικής Ελλάδος στον αγώνα με τη Ρουμανία.

Ο λόγος ήταν ότι στις εξέδρες παρατηρήθηκαν ναζιστικοί χαιρετισμοί και ακούστηκαν ρατσιστικά συνθήματα, σύμφωνα και με όσα είχε σημειώσει με σχετική αναφορά της και η FARE.

Θυμίζουμε ότι, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, οι Έλληνες οπαδοί παραβίασαν τους πειθαρχικούς κανόνες που διέπουν τα παιχνίδια της. Και θεώρησε πως η συμπεριφορά τους στο εν λόγω ματς ήταν ανάρμοστη.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσίευμα του αθλητικού τμήματος της "Washington Post", η ΕΠΟ τιμωρήθηκε για "ναζιστικούς χαιρετισμούς που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του ελληνικού εθνικού ύμνου", αλλά και για "περιφρονητικά και ρατσιστικά συνθήματα και ανάλογες πράξεις".

Υπενθυμίζουμε ότι, για τον ίδιο αγώνα (ο πρώτος αγώνας μπαράζ για την τελική φάση του Μουντιάλ, στις 15 Νοεμβρίου στο γήπεδο "Καραϊσκάκη"), επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 50 χιλ. ευρώ και στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ρουμανίας.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags