Facebook Pixel Οι νεαροί παίχτες που ξεχωρίζουν στη Superleague
| 2013-12-25 22:48:00

Οι νεαροί παίχτες που ξεχωρίζουν στη Superleague

Οι νεαροί παίχτες που ξεχωρίζουν στη Superleague

Το φετινό πρωτάθλημα έχει δώσει πολλές ευκαιρίες σε νέους παίκτες για να διακριθούν, άλλοι το έχουν καταφέρει πολύ καλά και άλλοι λιγότερο.

Πολλές ομάδες όπως ο Πανιώνιος ή ο Άρης στηρίζονται σε νέους Έληνες ποδοσφαιριστές, πολλοί από αυτούς είχαν και πέρσι τις ευκαιρίες τους απλά φέτος είναι μια χρονιά όπου θα έρθει η καθιέρωση. Για την επιλογή της ενδεκάδας έχουν προτιμηθεί ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής και υπάρχει ένα ασφαλές κριτήριο για την επίδοσή τους.

Στη θέση του τερματοφύλακα ξεχωρίζει με διαφορά ο Σωκράτης Διούδης, ένας παίκτης που σε πολλές περιπτώσεις δείχνει να αγωνίζεται μόνος του. Ο Διούδης έχει πολύ καλά αντανακλαστικά, διαβάζει καλά το παιχνίδι, είναι γρήγορος και έχει και καλές επαφές με την μπάλα. Στο μόνο κομμάτι που υστερεί λόγω ύψους κυρίως είναι να μπορέσει να ελέγχει καλύτερα τις ψηλές μπάλες.

Στη θέση του δεξιού μπακ ξεχωρίζει ο Στέλιος Κίτσιου, ο παίκτης του Π.Α.Ο.Κ. έχει δείξει πολύ μεγάλη σταθερότητα, είναι γρήγορος, βγαίνει αρκετά στην επίθεση και απειλεί. Στο αμυντικό κομμάτι χρειάζεται να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη για τις προσωπικές μονομαχίες.

Αριστερό μπακ είναι ο Αλέξανδρος Κούρος του Πανιωνίου, ο ποδοσφαιριστής αυτός έχει από πέρσι πάρει πολλές συμμετοχές και φέτος δείχνει μια σταθερή πορεία, τόσο σε αμυντικό κομμάτι, όσο και στο επιθετικό. Xρειάζεται βέβαια να αρχίσει να παίρνει περισσότερες πρωτοβουλίες για να κάνει το μεγάλο ξεπέταγμα.

Στις θέσεις των σέντερ μπακ ξεχωρίζουν οι Δημήτρης Γούτας και Σπύρος Ρισβάνης. Οι δύο αυτοί νεαροί ποδοσφαιριστές έχουν κερδίσει πολλές συμπάθειες με την αποδοσή τους, παίζοντας πολύ καλά στην πρώτη τους ουσιαστικά γεμάτη χρονιά στη Superleague. Ο παίκτης της Ξάνθης είναι αρκετά δυνατός, βγαίνει πρώτος στην μπάλα, είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι και γενικά έχει μια σταθερή πορεία. Πρέπει όμως να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στις επαφές με την μπάλα για να αρχίσει να κάνει τη διαφορά. Ο έτερος σέντερ μπακ που ανήκει στον Παναθηναικό δείχνει πως μπορεί να σταθεί στο πιο ψηλό επίπεδο, αφού σε όσα παιχνίδια έχει αγωνιστεί δίνει τον καλύτερο του εαυτό, παίζοντας με αρκετή άνεση και με με μεγάλη συγκέντρωση. Στο κομμάτι της δύναμης χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να μπορεί να ανταποκριθεί καλύτερα στις προσωπικές μονομαχίες.

Για τις θέσεις των 2 αμυντικών χαφ ξεχώρισαν οι Ανδρέας Μπουχαλάκης και Τάσος Λαγός. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν δείξει πολύ μεγάλη αγωνιστικότητα, είναι πολύ καλοί τακτικά και έχουν μια αρκετά σταθερή πορεία. Η διαφορά τους είναι ότι ο μέσος του Εργοτέλη είναι πιο τεχνίτης και παίζει πιο καλά στο επιθετικό κομμάτι, ενώ ο μέσος του Παναθηναικού είναι πιο δυνατός και βοηθάει περισσότερο στο αμυντικό κομμάτι.

Για τη θέση του δεξιού χαφ έχει ξεχωρίσει ο Μιχάλης Μπακάκης, ο μέσος του Παναιτωλικού έχει αγωνιστεί τα προηγούμενα χρόνια ως δεξί μπακ, φέτος όμως ο προπονητής του Μάκης Χάβος τον έχει προωθήσει πιο μπροστά και παίζει ως δεξί χαφ. Ο Μπακάκης έχει πολύ καλή αντοχή, πηγαίνει πολύ στο 1v1, δίνει βοήθειες στο δεξί μπακ και έχει σταθεροποιήσει αρκετά την απόδοσή του. Θα πρέπει όμως ο Μπακάκης να αρχίσει να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή και να σκοράρει.

Στη θέση του αριστερού χαφ έχει ξεχωρίσει ο ΔημήτρηςΚολοβός, ο παίκτης του Πανιωνίου πέρσι έκανε την εμφάνιση του και φέτος έχει αλλάξει επίπεδο παρουσιάζοντας ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, είναι πολύ καλός στο 1v1, έχει ταχύτητα, έχει πάρει την ομάδα του σε πολλές περιπτώσεις στις πλάτες του και φαίνεται πως μπορεί να σταθεί στο υψηλότερο επίπεδο. Χρειάζεται περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη συγκέντρωση στο αμυντικό κομμάτι.

Δύο νέοι παίκτες που έχουν ξεχωρίσει για τις θέσεις των φορ είναι οι Δημήτρης Διαμαντάκος και Τάσος Καραμάνος. Ο φορ του Εργοτέλη φέτος κάνει μια πολύ καλή χρονιά αγωνιζόμενος στη φυσική του θέση, αφού πέρσι στον Άρη έπαιζε πλάγια αριστερά και δεν μπορούσε να αποδώσει. Είναι μαχητικός, έχει γρήγορα τελειώματα, καλές κινήσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή και προσπαθεί πάντα να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Χρειάζεται να είναι περισσότερο ομαδικός σε κάποιες περιπτώσεις και να μάθει να παίζει καλύτερα με πλάτη προς την εστία Ο Καραμάνος του Ατρόμητου τη φετινή σεζόν έχει δείξει πολύ διαφορετικό πρόσωπο από την περσινή, είναι πιο συγκεντρωμένος, παίζει περισσότερο για την ομάδα, βελτίωσε τη τεχνική του και τα τελειώματά του. Δείχνει να έχει δουλέψει περισσότερο και στο τακτικό κομμάτι και να έχει καταλάβει τις απαιτήσεις της μεγάλης κατηγορίας. Θέλει ακόμα δουλειά στην ειδική αντοχή και στη δύναμη για να μπορέσει να ξεχωρίσει ακόμα περισσότερο.

ΠΗΓΗ: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags