Facebook Pixel Ποιοι θα λάμψουν τα Χριστούγεννα στην Πρέμιερ
| 2013-12-24 23:14:00

Ποιοι θα λάμψουν τα Χριστούγεννα στην Πρέμιερ

Ποιοι θα λάμψουν τα Χριστούγεννα στην Πρέμιερ

Στο Νησί δεν έχει διακοπή τα Χριστούγεννα. Οι Βρετανοί γιορτάζουν τις άγιες μέρες απολαμβάνοντας ποδόσφαιρο.

Συνεχόμενα παιχνίδια, γεμάτα γήπεδα, παράδεισος για τους ποδοσφαιρόφιλους και «μπελάς» για τους ποδοσφαιριστές που παίζουν ανά δυο μέρες. Μία μικρή τρέλα. Η boxing day έρχεται και υπάρχουν 5 ποδοσφαιριστές που περιμένουμε να μας εντυπωσιάσουν.

Αλβάρο Νεγρέδο

Ο Ισπανός επιθετικός της Σίτυ θα προσπαθήσει να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της γραμμής κρούσης των πολιτών. Πρόκειται για έναν old school στράικερ. Ο έτερος σεντερ φορ και μεγάλος αστέρας της ομάδας, Σέρχιο Αγκουέρο, θα απουσιάσει για ένα μεγάλο διάστημα που μπορεί να φτάσει και τους δυο μήνες. Τεράστιο πλήγμα για τον Πελεγκρίνι που θα περιμένει από τον Νεγρέδο να βγάλει το φίδι από την τρύπα όσον αφορά το σκοράρισμα.

Ο Ισπανός επιθετικός προσαρμόστηκε αρκετά γρήγορα στο βρετανικό στυλ παιχνιδιού και έχοντας τους Σίλβα και Νασρί αλλά και τον Χεσούς Νάβας από πίσω του να τον «ταΐζουν» θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί στην πρωτόγνωρη για αυτόν εμπειρία των πολλαπλών αναμετρήσεων μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Τα 16 συνολικά τέρματα που έχει πετύχει φέτος με την φανέλα της Σίτυ αλλά και με αυτήν της Εθνικής Ισπανίας είναι μία αρκετά καλή παρακαταθήκη. Μένει να δούμε αν θα αντέξει στο επίπονο πρόγραμμα της Πρέμιερ.

Λουίς Σουάρεζ

Ο Ουρουγουανός με την επιστροφή του στα γήπεδα μετά την περσινή τιμωρία δείχνει ασταμάτητος. Σε 11 παιχνίδια έχει πετύχει 17 τέρματα και φέτος φαίνεται πως είναι η χρονιά του. Η Λίβερπουλ ενώ ξεκίνησε καλά την σαιζόν έχει μπει σε τροχιά τίτλου χάρη στον Ουρουγουανό.

Το εντυπωσιακό δεν είναι μόνο τα 17 τέρματα που πέτυχε μέχρι στιγμής. Το εντυπωσιακό είναι η δυναμική που δίνει στον σύλλογο η παρουσία του στο χορτάρι. Έχει άλλωστε ήδη «σερβίρει» και δέκα τέρματα σε συμπαίκτες του. Δηλαδή έχει άμεση συμβολή σε 27 από τα συνολικά 39 τέρματα που έχει πετύχει η Λίβερπουλ φέτος. Έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 11 παιχνίδια από τα συνολικά 16 της ομάδας (!).

Στο αμέσως επόμενο διάστημα η Λίβερπουλ θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις Τσέλσι και Σίτυ οπότε θα είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Reds να τεστάρουν τις δυνάμεις τους. Και ποιος θα μπορούσε να «τρομοκρατήσει» καλύτερα τους αντιπάλους από ότι ο Ουρουγουανός;

Σίμους Κόλεμαν

Στην Έβερτον τα βλέμματα όλων πέφτουν επάνω στον αριστερό οπισθοφύλακα. Ο Λέιτον Μπέινς είναι κάτι σαν τον πλεϊμέικερ της ομάδας και όλες οι μπάλες περνούν από τα πόδια του. Ο κρυφός ήρωας των ζαχαρωτών φέτος όμως είναι ο δεξιός μπακ. Μπορεί να μην είναι το ίδιο αναγνωρίσιμος με τον Μπέινς, όμως κάνει εξαιρετική δουλειά.

Ο 25χρονος Ιρλανδός οπισθοφύλακας έχει αγωνιστεί σε όλα τα παιχνίδια της Έβερτον και έχει προσφέρει (επιτέλους) ποικιλία στο παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνεζ. Με τρία τέρματα και μία ασίστ έχει βάλει και αυτός το λιθαράκι του στην καταπληκτική πορεία των ζαχαρωτών. Μάλιστα η ομάδα του Μαρτίνεζ έχει θεωρητικά εύκολο έργο την περίοδο των γιορτών και έχει έτσι την δυνατότητα να αναρριχηθεί ακόμα περισσότερο στην βαθμολογία.

Εντέν Αζάρ

Ο Βέλγος εξτρέμ της Τσέλσι είναι ένας από τους κύριους λόγους που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς παιχνίδι των Μπλε του Ζοζέ Μουρίνιιο. Μπορεί πέρσι να ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα την εμπειρία του στο Νησί, φέτος όμως δείχνει έτοιμος να πρωταγωνιστήσει και μάλιστα το κάνει σε μεγάλο βαθμό.

Είναι ένας από τους λίγους ποδοσφαιριστές της επιθετικής γραμμής του Μουρίνιο που στην ουσία δεν βγαίνει από την ενδεκάδα, δείγμα της αμέριστης εμπιστοσύνης που του δείχνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Και αυτό από μόνο του είναι σπουδαίο επίτευγμα. Με 6 γκολ και 7 ασίστ έχει παρουσιάσει πολύ καλό πρόσωπο φέτος.

Γουέιν Ρούνει

Ο Φαν Πέρσι θα είναι έξω. Χτύπησε και στην ουσία παρέδωσε τα σκήπτρα της επιθετικής γραμμής της Γιουνάιτεντ στον Ρούνει. Ο τελευταίος θα αναγκαστεί να αλλάξει για αυτό το διάστημα ρόλο και από κινητήριος μοχλός της ομάδας να γίνει ο σκόρερ της. Όχι ότι δεν τα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής στο σκοράρισμα (8 γκολ) απλά ο Ντέιβιντ Μόγιες του έχει δώσει περισσότερο ένα ρόλο οργανωτή παρά τον ρόλο του σκόρερ.

Οι 8 ασίστ του δείχνουν και την αποτελεσματικότητα του πλάνου του Μόγιες όσον αφορά τον 28χρονο Ρούνει που όμως θα πρέπει να πάρει την Γιουνάιτεντ από το χεράκι αυτήν την περίοδο. Είναι άλλωστε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους Κόκκινους Διαβόλους να ανέβουν θέσεις στην βαθμολογία καθώς έχουν ένα βατό πρόγραμμα, ειδικά σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους.

Πηγή: bleacherreport.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags