Facebook Pixel Φορ-killer χρειάζεται ο Αστέρας!
| 2013-12-24 22:18:00

Φορ-killer χρειάζεται ο Αστέρας!

Φορ-killer χρειάζεται ο Αστέρας!

Τα δύο τελευταία ματς του Αστέρα, οι ισοπαλίες με Αρη και Βέροια, δεν μπορούν δα να του χαλάσουν τη σεζόν. Θα μπορούσαν να του την φτιάξουν βέβαια, να του δημιουργήσουν –αν είχε πάρει αυτούς τους τέσσερις πεταμένους βαθμούς– ασφάλεια για την πεντάδα. Αλλά πάντως, δεν είναι καταστροφικά. Είναι, όμως, ενδεικτικά για την εικόνα συνολικά του Αστέρα σε αυτόν τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

 

Δεν λέω ότι αυτή ήταν η εικόνα της ομάδας σε όλους τους αγώνες. Αλλά πως αυτές οι δύο ισοπαλίες φανέρωσαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αγωνιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αστέρας από την αρχή της σεζόν και το έκαναν μάλιστα, την πιο κατάλληλη στιγμή. Τώρα, δηλαδή, που το πράγμα διορθώνεται...

 

Ο Αστέρας σε 39 τελικές προσπάθειες σε αυτούς τους δύο αγώνες, πέτυχε ένα μόλις γκολ! Και αυτό το πέτυχε με αμυντικό, τον Σέτι. Είχε, με λίγα λόγια, 38 τελικές προσπάθειες... στον βρόντο. Χωρίς γκολ οι αγώνες δεν κερδίζονται. Και επειδή ο Αστέρας ανήκει πλέον στο κλαμπ των μεγάλων, που σημαίνει ότι στους αγώνες –σε όλους– πάει για τη νίκη, όχι απλώς για να μην χάσει, χρειάζεται να λύσει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο γκολ.

 

Πέρυσι, στην κακή χρονιά του, με πολλούς τραυματισμούς και χαμένους αγώνες, ο Περόνε πέτυχε εννέα γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στα πλέι οφ, συνολικά δέκα. Ο επιθετικός πρέπει να σκοράρει! Καλός και χρυσός ο Μπαράλες, μάχεται, ιδρώνει πολύ τη φανέλα, αλλά δεν γίνεται να έχει πετύχει μόνο τέσσερα γκολ σε 15 συμμετοχές και να είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής ολόκληρου του πρωταθλήματος (!) σε τελικές προσπάθειες (έχει 44 μαζί με τον Στοχ του ΠΑΟΚ). Δεν γίνεται ο βασικός επιθετικός περιοχής του Αστέρα, ομάδας δηλαδή της πρώτης πεντάδας και όχι ομάδας που μάχεται για τη σωτηρία και βγάζει φάσεις με το σταγονόμετρο, να έχει πετύχει μόνο τέσσερα γκολ. Πολύ περισσότερο δεν γίνεται ο Χουάνμα να έχει πετύχει... κανένα! Και να έχει παίξει σε 14 αγώνες και συνολικά 363 αγωνιστικά λεπτά.

 

Ο Αστέρας είναι η δεύτερη ομάδα σε τελικές προσπάθειες στο φετινό πρωτάθλημα (239) πίσω από τον ΠΑΟΚ (244). Ο Αστέρας έχει περισσότερες τελικές προσπάθειες και από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (236). Η διαφορά είναι ότι σε γκολ, η ομάδα της Τρίπολης με το ζόρι είναι στην πρώτη πεντάδα. Εχει πετύχει 23, τη στιγμή που ο Ολυμπιακός των λιγότερων τελικών έχει σημειώσει 53 και ο ΠΑΟΚ των μόλις πέντε περισσότερων τελικών προσπαθειών έχει σκοράρει 34 φορές.


Ο Αστέρας χρειάζεται ποδοσφαιριστή που να έχει το εύκολο γκολ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ισως να χρειάζεται ή να ετοιμάζει κι άλλες προσθήκες στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Αλλά η αναγκαιότητα για επιθετικό –σκόρερ– killer, είναι πια φως φανάρι. Δεν χωράει ούτε αναβολή ούτε βέβαια, επιλογές που δεν θα έχουν –όσο είναι αυτό δυνατό στο ποδόσφαιρο– σίγουρο αποτέλεσμα.

Πηγή: arcadia-sports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags