Facebook Pixel Τι ψάχνει ο ΟΦΗ μεταγραφικά;
| 2013-12-24 22:43:00

Τι ψάχνει ο ΟΦΗ μεταγραφικά;

Τι ψάχνει ο ΟΦΗ μεταγραφικά;

Ο Μανώλης Σαρρής γράφει για την μεταγραφική ενίσχυση του ΟΦΗ και σημειώνει ότι μια… πετυχημένη συνταγή, χρειάζεται λίγα και καλά υλικά.

Φτάνοντας στην αφετηρία του 2014, ας ξεκινήσουμε την μεταγραφολογία για τον ΟΦΗ και το τι είναι εκείνο που ψάχνει αλλά και έχει ανάγκη η ομάδα.

Την μεταγραφολογία και την ανάγκη ενίσχυσης του ΟΦΗ θα την ξεκινήσουμε από ένα διαφορετικό πρίσμα. Από το πως έκλεισε ο πρώτος γύρος για την ομάδα και τι παίκτες αναδείχθηκαν από τις επιλογές του καλοκαιριού.

Αφού ο ΟΦΗ φρόντισε να "αποβάλει" τους παίκτες που δεν ταίριαξαν ποτέ στο σύνολο (Ζβασίγια, Νιμανί) – ο Γκαλέτι είναι μια κατηγορία από μόνος του – μπορεί να απολαμβάνει τους (μεταγραφικούς) καρπούς του καλοκαιριού: Δασκαλάκης, Φερνάντεζ, Μιλιάζες, Ζόρο, Φραγκουλάκης, Τριποτσέρης, Ζε, Όγιος, Κάλαϊτζιτς, Μακουκούλα. Ο κάθε ένας από αυτούς, άλλος λίγο – άλλος πολύ, έχει προσφέρει σε αυτόν τον πρώτο γύρο της Σούπερ Λιγκ. Κατά συνέπεια, παράπονο δεν υπάρχει για κανέναν από αυτούς.

Πλέον, ο ΟΦΗ αναζητάει τα κατάλληλα στηρίγματα εν όψει του Ιανουαρίου ώστε να προχωρήσει ήρεμος και πράος μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Έχω την εντύπωση, με βάση την εικόνα που έχω από το ρόστερ, ότι ο ΟΦΗ στον άξονα είναι "γεμάτος" και κατά συνέπεια δεν δείχνει να "πονάει" σε αυτήν την γραμμή.

Με τον Ζβασίγια να αποτελεί παρελθόν και τους Δαμιανάκη, Φαζό στους πρόποδες της μεγάλης ομάδας, ο ΟΦΗ θα κινηθεί για την απόκτηση ενός στόπερ που θα πλαισιώσει τους ήδη, πετυχημένους, υπάρχοντες – Ζόρο, Τριποτσέρη. Ένας στόπερ που θα έρθει στο ρόστερ για να πλαισιώσει τους παράπανω και να τους δώσει ανάσες, ποιότητα αλλά και δύναμη στην άμυνα. Και παράλληλα, δεν θα μας κάνει όλους να παρακαλάμε τον… Θεό μην τυχόν και τραυματιστεί κάποιος από αυτούς.

Πέραν του στόπερ, ο ΟΦΗ δείχνει να πονάει στις θέσεις των εξτρέμ. Γιατί πολύ απλά, δεν φτάνει στον ΟΦΗ ένας καθαρός εξτρέμ όπως είναι ο Κουτσιανικούλης. Που κακά τα ψέμματα είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ που υπάρχει στο ρόστερ του ΟΦΗ. Μπορεί ο Σα Πίντο να έχει βρει ρόλο στον Ζε τοποθετώντας τον στην δεξιά πλευρά όμως ο ΟΦΗ θέλει ποιότητα και ταχύτητα σε αυτήν την θέση. Ενδεχομένως να θέλει και παραπάνω παίκτες σε αυτήν την θέση προκειμένου να είναι υπερπλήρης η ομάδα.

Εκεί δείχνει να πονάει η ομάδα και πιθανότατα σε αυτές τις θέσεις θα κινηθεί για την ενίσχυση της.

Όπως έγραψα και παραπάνω, μια πετυχημένη συνταγή δεν θέλει πολλά υλικά, αλλά λίγα και καλά για να μην αλλάξει η γεύση της…

Πηγή: gentikoule.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags