Facebook Pixel Θρύλος, Μπάγερν και Φενέρ!
| 2013-12-24 22:35:00

Θρύλος, Μπάγερν και Φενέρ!

Θρύλος, Μπάγερν και Φενέρ!

Ποιες ευρωπαϊκές ομάδες ηγούνται των πρωταθλημάτων με ασφαλή διαφορά απ'τον δεύτερο εκτός απ'τον Ολυμπιακό; O σκύλος χαρτογραφεί τί γίνεται στην Ευρώπη...

Εκτός από την πρόκριση στους “16” του Champions League ο Ολυμπιακός κατάφερε να διατηρηθεί στην κορυφή στις εγχώριες διοργανώσεις και μάλιστα χτίζοντας μία απόσταση ασφαλείας από τον δεύτερο της Super League. Οι “ερυθρόλευκοι” βρίσκονται στην πρώτη θέση με 49 βαθμούς, 10 περισσότερους από τον ΠΑΟΚ που τους ακολουθεί στην κατάταξη.

Τί γίνεται όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη; Έχει ξεχωρίσει κανένας στα πρωταθλήματα της γηραιάς Ηπείρου. Στις περισσότερες χώρες, είτε η κορυφή δεν έχει ξεκαθαρίσει, είτε οι ομάδες βαδίζουν χέρι-χέρι στη βαθμολογία. Στην Αγγλία για παράδειγμα, Λίβερπουλ και Άρσεναλ συγκατοικούν και έχουν ακριβώς τα ίδια στατιστικά. Κόκκινοι και κανονιέρηδες σε 17 αγώνες μετρούν 11 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και η μία ομάδα ελπίζει σε στραβοπάτημα της άλλης στην Boxing Day, την αγωνιστική που πραγματοποιείται μία ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (η Λίβερπουλ παίζει με την Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ με τη Γουέστ Χαμ).

Στην Ισπανία, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι πρώτες με 46, στην Ολλανδία, Άγιαξ και Βίτεσε μοιράζονται την κορυφή με 37 βαθμούς, ενώ το ίδιο γίνεται στη Ρωσία μεταξύ Ζενίτ και Λοκομοτίβ Μόσχας που έχουν 40. Στην Πορτογαλία γίνεται... πάρτι με ούζα στην 1η θέση, όπου βρίσκονται Σπότινγκ, Πόρτο και Μπενφίκα με 33.

Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι σε λίγες χώρες έχουν ξεχωρίσει οι πρώτοι απ'τους δεύτερους, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται μεγάλες διαφορές όπως συμβαίνει στην Ελλάδα. Μετά τον Ολυμπιακό, η Μπάγερν είναι αυτή που έχει χτίσει μία απόσταση 7 βαθμών (έχει 44) από τη δεύτερη Λεβερκούζεν (έχει 37) στη Bundesliga της Γερμανίας. Το ίδιο και η Φενέρμπαχτσε στη γειτονική Τουρκία, η οποία έχει 38 και η δεύτερη Κασίμπασα έχει 31.
Στην Ιταλία, η Γιουβέντους ηγείται στο +5 της βαθμολογίας (έχει 46) από τη δεύτερη Ρόμα, ενώ στη Γαλλία, η Παρί Σαιντ Ζερμαίν έχει μόνο τρεις βαθμούς διαφορά από τη Μονακό.

Όπως καταλαβαίνετε, πολλές ομάδες θα ζήλευαν το εγχώριο επίτευγμα του Ολυμπιακού, το οποίο δεν παύει να δημιουργεί προβληματισμό. Γιατί στην Ευρώπη τα πρωταθλήματα παρουσιάζουν φοβερό ενδιαφέρον, ενώ το δικό μας παραμένει φτωχό τόσο σε θέαμα όσο και σασπένς.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags