Facebook Pixel Αυτοί οι νέοι είναι ωραίοι!
| 2013-12-24 23:37:00

Αυτοί οι νέοι είναι ωραίοι!

Αυτοί οι νέοι είναι ωραίοι!

«Ντου από Παντού» με το νέο αίμα που έλαμψε στον α’ γύρο της Σούπερ Λίγκας. Ποιοι έκλεψαν την παράσταση από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό;

Ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος και μέρες που’ ναι βρίσκουμε την ευκαιρία να κάνουμε κι ένα πρώτο ταμείο για το πρωτάθλημα.

Εγώ, λοιπόν, θέλω σήμερα να σταθώ λίγο σε κάτι αισιόδοξο που δείχνει ότι υπάρχει φως στο τούνελ. Στο νέο αίμα των ομάδων. Σε κάποιους παίκτες, δηλαδή, που είναι μικροί σε ηλικία κι έκλεψαν την παράσταση με το καλημέρα τους στο πρωτάθλημα.

Βασικός κι αναντικατάστατος

Και ξεκινάω από τον Ολυμπιακό. Νομίζω, λοιπόν, πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Σάμαρης έχει εξελιχθεί μέσα σε λίγους μήνες σε έναν από τους πλέον βασικούς κι αναντικατάστατους παίκτες. Μάλιστα, έχει καταφέρει να ανταποκριθεί και στο τσάμπιονς λιγκ, έστω κι αν δεν είχε εμπειρίες από τέτοιο επίπεδο.

Κόβει και ράβει

Ο Σάμαρης, βέβαια, έχει ακόμα περιθώρια βελτίωσης, κυρίως για να αποφεύγει κάποια αβίαστα αμυντικά λάθη, ωστόσο και μπάλα ξέρει και ωραίες ενέργειες κάνει και γκολ βάζει. Μπορεί να κοντρολάρει τον ρυθμό στο κέντρο, να κόβει και να ράβει. Εξαιρετικές εντυπώσεις αφήνει και βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για το μουντιάλ.

Την απόλυτη εμπιστοσύνη

Στον ΠΑΟΚ ο Κίτσιου είναι ο πιτσιρικάς που έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα θετικά σχόλια. Κατάφερε να μονιμοποιηθεί στην ενδεκάδα και να κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Στέφενς. Μάλιστα, η απόδοση του Κίτσιου κρατάει στον πάγκο μια από τις θεωρητικά καλύτερες μεταγραφές του δικεφάλου το καλοκαίρι, αυτή του Σκόνδρα.

Λες και παίζει χρόνια

Ο Κίτσιου παίζει ώριμα λες κι έχει αγωνιστεί για χρόνια στην Σούπερ Λίγκα, είναι γρήγορος, ανασταλτικά τα πάει καλά κι επιθετικά έχει πολύ συχνά συμμετοχή. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, το μέλλον του ανήκει. Σημειωτέον, ότι δεν είναι αυτή η φυσική του θέση.

Τα καταφέρνει

Στον Παναθηναϊκό έχει δοθεί χρόνος από τον Αναστασίου σε αρκετούς πιτσιρικάδες που τα έχουν πάει καλά ως τώρα (Ρισβάνης, Μαρινάκης, Καρέλης, το τελευταίο διάστημα Δώνης κ.α.), αλλά εγώ θα ξεχωρίσω περισσότερο τον Λαγό. Με την έννοια ότι όποτε έχει χρειαστεί να βοηθήσει, το καταφέρνει. Και όχι μόνο σε μια θέση.

Ειδικές αποστολές

Όταν ο Μέντες δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ανέλαβε να καθαρίσει ο Λαγός που με πολλά τρεξίματα κράτησε την θέση του αμυντικού χαφ εξαιρετικά. Στην συνέχεια, όμως, ο Αναστασίου τον δοκίμασε και σ’ άλλες θέσεις στο κέντρο, που κι εκεί ανταποκρίθηκε ο συγκεκριμένος παίκτης. Είναι, δηλαδή, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών. Ο Λάγος, μάλιστα, κατάφερε να βρει και δίχτυα, ενώ όσο περνάει ο καιρός και συλλέγει εμπειρίες έχει όλο και πιο ενεργή συμμετοχή στον τρόπο παιχνιδιού των πρασίνων.

Ξεπέταγμα κι άλλων…

Αυτοί οι τρείς, λοιπόν, Σάμαρης, Κίτσιου και Λαγός, έχουν κλέψει την παράσταση στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος, ο καθένας για την δικιά του ομάδα κι αναλογικά με τις απαιτήσεις που υπάρχουν σε κάθε σύλλογο. Και απομένει να δούμε αν θα έχουν διάρκεια και στον β’ γύρο, αλλά αν θα ξεπεταχθεί στο μεταξύ και κάποιος άλλος.


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags