Facebook Pixel Περιμένουν τους Ιρανούς στον Ηρακλή!
| 2013-12-25 16:59:00

Περιμένουν τους Ιρανούς στον Ηρακλή!

Περιμένουν τους Ιρανούς στον Ηρακλή!

Αντίστροφη μέτρηση… Ημέρα άφιξης των στελεχών του ιρανικού ομίλου έχει καθοριστεί η Παρασκευή από την ΠΑΕ με βάση την επίσημη ανακοίνωσή της και ουσιαστικά όλα κινούνται πλέον γύρω από αυτή. Από την έλευση δηλαδή του Χοσεΐν Χενταγιάτι και της οικονομικής του συμβούλου σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά.

Στη Μίκρα οι διαδικασίες για την έκδοση βίζας συνεχίστηκαν και γενικότερα οι επαφές με την Τεχεράνη είναι συνεχείς, προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί πρόβλημα στην παρουσία των ιρανών στη Θεσσαλονίκη. Όπως έχει τονιστεί η έλευσή τους στην Ελλάδα θα ξεκαθαρίσει πολλά σχετικά με την επικείμενη αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας. Στον Ηρακλή έχουν προετοιμαστεί για την υποδοχή τους και τη γενικότερη ανάλυση των δεδομένων στην ομάδα, πέραν των αναλυτικών στοιχείων που έχουν στείλει στην Τεχεράνη.

Ήρθησαν αρκετοί περιορισμοί

Η προγραμματισμένη και ανακοινωθείσα έλευση των ιρανών στη Θεσσαλονίκη, θα αποτελούσε έκπληξη πριν από δύο μήνες. Το πρόγραμμα πυρηνικού οπλοστασίου είχε εντείνει τις «ψυχρές» σχέσης του Ιράν με τη Δύση και τη Ρωσία. Στα μέσα Νοεμβρίου ωστόσο το Ιρανικό κράτος ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την Ευρώπη, τη Δύση και τη Ρωσία μετά το «πάγωμα» του συγκεκριμένου προγράμματος. Η κίνηση αυτή οδήγησε στην άρση ουκ ολίγων περιορισμών που ίσχυαν ως τότε για το Ιράν. Ουσιαστικά από αυτή τη συμφωνία (που πανηγυρίστηκε) ανοίγουν οι «δρόμοι» με τον Περσικό κόλπο. Μπορεί εύκολα να εξαχθεί το συμπέρασμα πως αυτή η απόφαση (που χαρακτηρίστηκε ιστορική από πολλούς) πολύ πιθανό να σχετίζεται με την πρόθεση αγοράς του Ηρακλή από τους ιρανούς.

Παρακολουθούν από μακριά…

Η ομάδα είναι σε διακοπές, με τα ρεπό που έχει δώσει ο Γκιγιέρμο Όγιος. Η επιστροφή της στις προπονήσεις είναι προγραμματισμένη με την ημέρα έλευσης των Ιρανών στη Θεσσαλονίκη. Οι ποδοσφαιριστές περνούν ημέρες ξεκούρασης με τους οικείους τους, ωστόσο παρακολουθούν έστω και από μακριά τις πιθανές εξελίξεις στο διοικητικό «μέτωπο».

Οι διαδικασίες αδειοδότησης

Η Παρασκευή αναμένεται να είναι γενικότερα μια μέρα… γεμάτη για τον Ηρακλή. Πέραν της προγραμματισμένης έλευσης των Ιρανών και την επανέναρξη των προπονήσεων, θα ξεκινήσει και ο φάκελος αδειοδότησης (για τη Super League) της ΠΑΕ. Πρόσφατα άλλωστε στην ΕΠΟ βρέθηκε ο Γιώργος Μπέζας σε σχετικό σεμινάριο για το ζήτημα. Στη Μίκρα έχει ξεκινήσει η διαδικασία συλλογής των απαραίτητων στοιχείων και την Παρασκευή αρχίζει η πρώτη φάση.

Πηγή: metrosport.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags