Facebook Pixel Τα Χριστούγεννα του Τσαρλς Σάτκλιφ…
| 2013-12-26 00:01:00

Τα Χριστούγεννα του Τσαρλς Σάτκλιφ…

Τα Χριστούγεννα του Τσαρλς Σάτκλιφ…

Ιδιόρρυθμος, φλεγματικός, μονήρης και… αντιπαθητικός ο Τσαρλς Σάτκλιφ ήταν ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για αγγλικό ποδόσφαιρο, όπως το ξέρουμε σήμερα, στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα…

Υπηρέτησε το αγαπημένο του άθλημα από όλα-κυριολεκτικά-τα πόστα μέχρι τον θάνατό του το 1939. Σαν ποδοσφαιριστής τη δεκαετία του 1880 και αργότερα σαν διαιτητής, επόπτης, ενώ μεγαλούργησε ως παράγοντας. Ήταν αυτός που ίδρυσε την Ομοσπονδία Διαιτητών, ενώ ήταν αυτός που ρύθμιζε όλα τα ματς της Football League (2η ως 4η κατηγορία), με τη μέθοδο του να χρησιμοποιείται ως το 1967, οπότε και μπήκε η αυτοματοποίηση.

Ήταν υπερβολικά ιδιόρρυθμος σε σημείο που για ψύλλου πήδημα, σαν διαιτητής, είχε αποβάλλει κάποτε 6 (!) παίκτες σε ένα ματς. Ακραία συντηρητικός και τοπικιστής είχε χαρακτηρίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο «ανέκδοτο» (!), ενώ με δική του εισήγηση η ΠΟ της Αγγλίας απαγόρευσε τις μεταγραφές αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, νόμος που ίσχυσε ως το 1978!

Η παρακάτω αληθινή ιστορία αποδεικνύει το μέγεθος της ιδιορρυθμίας του αλλά ταυτόχρονα και τη μεγάλη αγάπη που έτρεφε για το ποδόσφαιρο…

Όταν λοιπόν ακόμα ήταν στην Ομοσπονδία των Διαιτητών, ένας ρέφερι ειδοποίησε παραμονή Χριστουγέννων ότι δεν μπορούσε να πάει σε έναν αγώνα που είχε οριστεί ανήμερα Χριστούγεννα –ήταν σύνηθες στο προπολεμικό αγγλικό ποδόσφαιρο-λόγω ασθένειας…

Ο Σάτκλιφ λοιπόν επειδή δεν μπορούσε να βρει άλλη λύση αποφάσισε να πάει ο ίδιος να διαιτητεύσει! Ανήμερα λοιπόν Χριστούγεννα, μιας κρύας και βροχερής μέρας, πήρε το τρένο στις 9 το πρωί και μετά από τρίωρο ταξίδι έφτασε στον προορισμό του στο Λάνκασαιρ.

Έχοντας μπόλικο χρόνο στη διάθεση του, έψαχνε ανοιχτή μία παμπ προκειμένου να φάει κάτι και να ζεσταθεί, αλλά φυσικά λόγω της ημέρας ήταν τα πάντα κλειστά! Μετά το ματς μάλιστα, προς τιμήν του, προσέφερε τον μισθό του στους παίκτες των δύο ομάδων και έτσι προσκλήθηκε στα αποδυτήρια να φάει μαζί τους από το hot pot.

Μετά απ` όλα αυτά ξεκίνησε το μακρύ ταξίδι της επιστροφής για τον Σάτκλιφ, αλλά ενώ ήταν στον σταθμό και περίμενε το τρένο, είδε τον πρόεδρο των γηπεδούχων να τον κυνηγάει! Γεμάτος απορία, ο Σάτκλιφ ζήτησε τον λόγο για να λάβει την απάντηση πως τον έψαχναν επειδή ήταν ο μοναδικός που… δεν είχε πληρώσει για το hot pot στα αποδυτήρια!

ΠΗΓΗ: othersidefootball.com

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags