Facebook Pixel «Μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά με τον Ολυμπιακό»
| 2013-12-25 18:41:00

«Μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά με τον Ολυμπιακό»

«Μπορούμε να καλύψουμε την διαφορά με τον Ολυμπιακό»

Ο Στέφανος "Κλάους" Αθανασιάδης τόνισε ότι θέλει να φύγει γρήγορα γι αυτόν το 2013 και η νέα χρονιά να φέρει περισσότερα γκολ. Επίσης, αναφέρθηκε στην απόσταση από τον Ολυμπιακό και την κλήρωση με την Μπενφίκα.

Αναλυτικά…

Μια πρώτη εικόνα για την κλήρωση με την Μπενφίκα;

«Θα μπορούσε να είναι μια πιο καλή κλήρωση αλλά και χειρότερη, με ποιο μεγάλες ομάδες, που έχουν έρθει από το Champions League, αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δείξει ότι όταν αντιμετωπίζει μεγάλες ομάδες, δείχνει διαφορετικό πρόσωπο. Τις κοιτάμε στα μάτια και παρουσιαζόμαστε πολύ καλύτεροι».

Σε κάνει πιο αισιόδοξο το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ στην Ευρώπη παίζει με πιο δυνατές ομάδες είναι ανταγωνιστικός και βγάζει ένα πολύ καλό πρόσωπο;

"Τα τελευταία χρόνια η ομάδα έχει δείξει ένα πολύ διαφορετικό πρόσωπο απέναντι σε πολύ μεγάλες ομάδες στο Europa League και στα προκριματικά του Champions League. Πιστεύω θα είμαστε συγκεντρωμένοι και δυνατοί για να καταφέρουμε να πετύχουμε αυτό το μεγάλο στόχο".

Θα ήταν καλύτερα για τον ΠΑΟΚ αν είχε τη ρεβάνς με την Μπενφίκα στην Τούμπα;

"Εκτος έδρας έχουμε δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο. Μακάρι να ξεκινήσουμε με μια νίκη από την Τούμπα και να διεκδικήσουμε την πρόκριση στην Πορτογαλία".

Την πορτογαλική σχολή ποδοσφαίρου τη γνωρίζεις εσύ και οι συμπαίκτες σου γιατί είχατε έναν Πορτογάλο προπονητή τα προηγούμενα χρόνια. Θα σας βοηθήσει αυτό το στοιχείο για το παιχνίδι με τη Μπενφίκα;

"Σίγουρα θα πάρουμε πληροφορίες και από τον κ. Σάντος και από τον Βίτορ και από τον Κατσουράνη που ήταν στην Μπενφίκα. Κάθε πληροφορία που θα μαζέψουμε θα μας βοηθήσει για να πετύχουμε το στόχο μας".

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι επιθετικός, άσχετα με τα γκολ που πετυχαίνει. Είναι θέμα ημέρας;

"Τα τελευταία παιχνίδια με τον Απόλλωνα και την Καλλονή θα τα χαρακτήριζα ίδια. Πιστεύω ότι και με τον Απόλλωνα αν η ομάδα πετύχαινε ένα γκολ από νωρίς, θα έκανε ένα μεγάλο σκορ. Το καλό είναι ότι η ομάδα κάνει ευκαιρίες και όταν έρχονται οι ευκαιρίες θα έρθουν και τα γκολ. Η ομάδα παίζει επιθετικά και αυτό είναι πολύ θετικό".

Πως μπορεί να μένει συγκεντρωμένη η ομάδα όταν μετά από ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι ακολουθεί μια αναμέτρηση για το πρωτάθλημα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα;

"Δε μπορώ να πω ότι έχουμε αλλάξει. Παίζουν όλα ρόλο. Η δουλειά, η νοοτροπία του προπονητή, οι καινούργιοι παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα με περισσότερες εμπειρίες και νομίζω ότι αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο".

Μπορείς να κάνεις έναν απολογισμό του πρώτου γύρου;

"Πιστεύω πως η ομάδα θα μπορούσε να βρίσκεται πιο κοντά στην πρώτη θέση με λιγότερους βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, είμαστε εδώ, συνεχίζουμε για να καταφέρουμε να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα".

Μπορεί να καλυφθεί η αυτή η διαφορά από τον Ολυμπιακό;

"Οσοι είμαστε στην ομάδα το πιστεύουμε. Αν δεν το πιστεύαμε δεν υπήρχε λόγος να είμαστε στον ΠΑΟΚ. Όμως όπως είπα και πριν, δεν έχει τελειώσει ακόμα τίποτα, το πρωτάθλημα έχει ακόμα πολύ δρόμο και πιστεύω ότι μπορούμε να καταφέρουμε".

Πως ήταν το 2013 για σένα;

"Να φύγει γρήγορα… Μακάρι το 2014 να είναι πιο καλό με περισσότερα γκολ και περισσότερες επιτυχίες".

Τι είναι αυτό που θέλεις να ξεχάσεις από τη χρονιά που φεύγει;

"Το τελευταίο εξάμηνο από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα. Πιστεύω ότι δεν είμαι αυτός που έπρεπε να είμαι. Όχι λόγω δουλειάς… Κάτι δε γίνεται σωστά. Δεν ξέρω και εγώ τι φταίει. Πιστεύω να το βρω μέσα στο 2014 και να είμαι όπως ήμουν πέρσι".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags