26/12/13 - 00:46

Η χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική παράδοση στην Ουνιόν Βερολίνου!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τους οπαδούς της Ουνιόν Βερολίνου και την πιο όμορφη ποδοσφαιρική χριστουγεννιάτικη παράδοση.

Η χριστουγεννιάτικη ποδοσφαιρική παράδοση στην Ουνιόν Βερολίνου!
26.737views 0shares

Η Ουνιόν δεν είναι ένας «συνηθισμένος» ποδοσφαιρικός σύλλογος. Από την εποχή της Ανατολικής Γερμανίας, όταν η Ντιναμό Βερολίνου – ο… μισητός εχθρός – ήταν η ομάδα της Στάζι, οι οπαδοί της Ουνιόν ήταν τα «περιθωριακά στοιχεία» του καθεστώτος. Ήταν εκείνοι που με τα χρόνια χαρακτηρίστηκαν πολέμιοί του.
Όταν η Ουνιόν κέρδιζε ένα φάουλ, οι οπαδοί της φώναζαν «Die Mauer muss weg», «το Τείχος πρέπει να πέσει». Άνθρωποι εκείνης της εποχής, θυμίζουν ότι το «Stadion An der Alten Försterei» ήταν γεμάτο… διαφορετικότητα. Με τα χρόνια οι οπαδοί ανέπτυξαν μία εξίσου διαφορετική σχέση με τον σύλλογο. Με περηφάνια η Ουνιόν πλέον χαρακτηρίζεται μία από τις «Kult» ομάδες στην Γερμανία.
Οι επιτυχίες δεν ήρθαν μετά την ενοποίηση και μάλιστα κάποια στιγμή ο σύλλογος βρέθηκε στα όρια της καταστροφής. Ήταν το 2004, όταν η Ουνιόν υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην 4η κατηγορία. Τα χρήματα για την αδειοδότηση δεν υπήρχαν και οι οπαδοί αποφάσισαν μία σειρά δράσεων, προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό. Η πιο γνωστή από αυτές ήταν το «μάτωσε για την Ουνιόν». Οργανώθηκε αιμοδοσία για τα νοσοκομεία του Βερολίνου και τα χρήματα που θα έπαιρνε κάθε οπαδός, θα πήγαιναν στα ταμεία του συλλόγου. Τελικά, τα κατάφεραν.

Διαβάστε το υπόλοιπο σχόλιο στο gazzetta.gr


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ