Facebook Pixel H συναρπαστικότερη Πρέμιερ Λιγκ
| 2013-12-26 15:30:00

H συναρπαστικότερη Πρέμιερ Λιγκ

H συναρπαστικότερη Πρέμιερ Λιγκ

Οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας μετά και την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής πριν από τα Χριστούγεννα, απέχουν μόλις δύο βαθμούς. Γράφει ο Μιχάλης Τσόχος. 
 

Δύο βαθμοί χωρίζουν την «πρωταθλήτρια», αν τελείωνε σήμερα το πρωτάθλημα, Λίβερπουλ από την 5η σήμερα Εβερτον που θα έμενε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Από την άλλη, την επομένη των Χριστουγέννων, αν η Λίβερπουλ χάσει από τη Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ», τότε στο τέλος της 18ης αγωνιστικής είναι πιθανόν να βρίσκεται αυτή στην 5η θέση και να την έχουν προσπεράσει και οι τέσσερις που την ακολουθούν. Τη 17η αγωνιστική πρώτη και τη 18η αγωνιστική 5η, είναι όπως και να το κάνουμε ο ορισμός του συναρπαστικού πρωταθλήματος.

Υπάρχει όμως κάποιος που έχει το προβάδισμα σε αυτή την τρελή κούρσα; Η εύκολη πρόβλεψη με τα σημερινά δεδομένα είναι να πεις ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχεις ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες, αφού είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει κάτι που δεν θα κάνει καμία άλλη. Να πάρει 18 νίκες σε 18 ματς στην έδρα της. Φυσικά έχει και πολύ γεμάτο ρόστερ και έχει τρομακτική ευκολία στο να σκοράρει σε αντίθεση με την Αρσεναλ και την Τσέλσι, που δυσκολεύονται αφάνταστα για το επίπεδό τους. Από την άλλη πλευρά, η Σίτι σου δίνει την εικόνα ότι σαρώνει, αλλά όχι απλώς δεν έχει ξεφύγει στη βαθμολογία, όπως θα έπρεπε με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά είναι και τρίτη. Αν όταν πετάς φλόγες είσαι τρίτος, τι θα γίνει όταν θα κάνεις κοιλιά;

Αν δεν το πάρει η Σίτι, τότε ποια; Μήπως η Λίβερπουλ που είναι πρώτη στη βαθμολογία; Πέρα από τους οιωνούς (όποιος ήταν πρώτος τα Χριστούγεννα τις 7 από τις 9 τελευταίες χρονιές, το πήρε) η Λίβερπουλ είναι μία ομάδα που στηρίζεται πολύ, πάρα πολύ, σε έναν παίκτη. Ο Σουάρες έχει 19 γκολ σε 12 ματς και 5 ασίστ. Θα συνεχίσει έτσι; Αν συνεχίσει έτσι, σημαίνει ότι στο τέλος του πρωταθλήματος σε 33 ματς θα έχει βάλει 52 γκολ και θα έχει δώσει 14 ασίστ. Ναι, αν το κάνει, πιθανότατα να πάρει και πρωτάθλημα η Λίβερπουλ. Είναι όμως δυνατόν να συμβεί; Ή, ακόμη καλύτερα, τι θα γίνει αν ο Σουάρες λείψει σε κάποια ματς; Δύσκολο λοιπόν να το πάρει η Λίβερπουλ.


Μήπως τότε η Αρσεναλ; Οσο καλό και να έκανε στην ψυχολογία της ομάδας τού Λονδίνου η μεταγραφή του Οζίλ, κάποια στιγμή ο ενθουσιασμός τελειώνει. Πριν από 10 μέρες η Αρσεναλ ήθελε νίκη με την Εβερτον για να βρεθεί στο +7 από τον δεύτερο. Δεν την πήρε, έφαγε έξι από τη Σίτι, δεν νίκησε εντός την Τσέλσι και είναι ήδη 2η στη βαθμολογία. Αν ο Βενγκέρ κάνει σοβαρές μεταγραφές τον Γενάρη, ίσως και να έχει κάποιες πιθανότητες. Διαφορετικά, με μοναδικό φορ στο ρόστερ τον Ζιρού να παίζει Τετάρτη, Κυριακή ασταμάτητα δεν έχει τύχη. Η Αρσεναλ δεν αποκλείεται ακόμη και να βρεθεί άμεσα σε κρίση αν δεν κερδίσει και τα δύο δύσκολα εκτός έδρας ματς που έχει να δώσει μέχρι το τέλος του χρόνου με Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ. Ακόμη χειρότερα αν στις αρχές του έτους αποκλειστεί στο Κύπελλο από την Τότεναμ.

Τι μας μένει; Η Εβερτον, που δεν γίνεται λογικά να πάρει πρωτάθλημα όσο καλή κι αν είναι φέτος (που είναι), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κανείς δεν πρέπει να την ξεγράφει, αλλά έχει μείνει πίσω και η Τσέλσι. Η ομάδα του Μουρίνιο παραμένει στα μάτια μου το μεγάλο φαβορί για δύο λόγους. Πρώτον γιατί έχει προπονητή τον Μουρίνιο που ξέρει τον τρόπο πώς να παίρνεις πρωτάθλημα στην Αγγλία, δεύτερον και σημαντικότερον, είναι η μόνη ομάδα που θεωρητικά έως τώρα δεν έχει κάνει τίποτα καλό, δεν έχει καθόλου καλή απόδοση, κι όμως είναι 2 βαθμούς από τον τίτλο. Αν όταν επί τέσσερις μήνες παίζεις χάλια και είσαι εκεί, όταν κάποια στιγμή θα παίξεις καλά, οι υπόλοιποι λογικά δεν θα μπορέσουν να σε ακολουθήσουν….

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags