Facebook Pixel Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Απολογισμός με θετικό πρόσημο
| 2013-12-27 17:00:00

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Απολογισμός με θετικό πρόσημο

Κ. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Απολογισμός με θετικό πρόσημο

Πολλά στοιχήματα δείχνουν να κερδίζουν στον Παναθηναϊκό, αλλά υπάρχουν πολλά ακόμα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

Πολλά κι ενδιαφέροντα είπε ο Νίκος Νταμπίζας στον απολογισμό του πρώτου γύρου και πολλά άλλα δεν τα είπε, διότι δεν είχε καμία διάθεση να αποκαλύψει «μυστικά» ή να προδώσει τον σχεδιασμό που γίνεται για τους επόμενους μήνες. Ενα από τα βασικά στοιχεία που κρατάω εγώ, είναι ότι το τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού δεν συμμερίζεται τον ενθουσιασμό ή την αισιοδοξία που έχουν πολλοί φίλοι της ομάδας από το θέαμα που βλέπουν σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Ισως διότι έχουν βάλει ψηλά τον πήχη, ίσως διότι έχουν εικόνα από την καλή δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις και θέλουν να δουν παραπάνω πράγματα στο γήπεδο. Εγώ θα έλεγα κάτι άλλο: ο λόγος είναι το ότι δεν έβλεπαν τα περσινά χάλια του Παναθηναϊκού -αν τα είχαν δει, ο φετινός Παναθηναϊκός θα τους φαινόταν χάρμα οφθαλμών, όπως φαίνεται στα μάτια τα δικά μου και πολλών ακόμα.

 

Πέρυσι ήταν σε πολλά ματς μια δυσβάσταχτη αγγαρεία να δεις ματς του Παναθηναϊκού. Το έκανα διότι έπρεπε να γράψω μετά για το παιχνίδι και αρκετές φορές αισθανόμουν δυστυχισμένος που έπρεπε να το υποστώ αυτό, σαν τον Αλεξ στο «Κουρδιστό Πορτοκάλι», που του έβαζαν ταινίες στα μάτια για να τα κρατήσουν ανοιχτά και να αναγκαστεί να δει αυτά που ήθελαν να δει στην τηλεόραση. Φέτος αρκετά ματς της ομάδας, ειδικά τον τελευταίο καιρό, είναι ματς ενδιαφέροντα, που χαίρεσαι να τα βλέπεις, διότι έχεις πράγματα να δεις. Και είναι ενδιαφέροντα όχι μόνο όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός, αλλά και όταν φέρνει ισοπαλία ή χάνει. Διότι ακόμα και στις ήττες φέτος, με εξαίρεση αυτές στο ξεκίνημα της χρονιάς και κυρίως αυτή από τον Πανιώνιο, η ομάδα του Αναστασίου έχει πράγματα να δείξει. Πράγματα που δουλεύονται στην προπόνηση, πράγματα που βελτιώνονται, που διορθώνονται, που διδάσκονται από τον προπονητή στους παίκτες.

 

Κάτι Aλλο ενδιαφέρον που είπε ο Νίκος Νταμπίζας είχε να κάνει με την προσπάθεια για την επιστροφή του Καραγκούνη το καλοκαίρι και το πόσο θα βοηθούσε ο «Κάρα» στο πρόβλημα με τις στημένες φάσεις, από τις οποίες ο Παναθηναϊκός πήρε γκολ μόλις στις δυο τελευταίες αγωνιστικές του πρώτου γύρου. Υπερβολικό; Ευσεβής πόθος; Δεν ξέρω, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ούτε ότι ο 36χρονος Καραγκούνης θα έπαιζε 90λεπτα σε όλα τα ματς του πρώτου γύρου, ούτε πως σώνει και ντε από τα δικά του κόρνερ ή τα δικά του φάουλ ο Παναθηναϊκός θα είχε βρει πολλά περισσότερα γκολ. Τα γκολ από στημένα πέρα από καλά χτυπήματα στα φάουλ, τεχνικά ή δυνατά όπως το γκολ του Αμπέντ με την Ξάνθη, είναι και κομπίνες που δουλεύονται στην προπόνηση, με εκτελέσεις κόρνερ στο πρώτο ή δεύτερο δοκάρι και με κινήσεις παικτών που στέκονται στο τείχος στις εκτελέσεις φάουλ, για να βρει η μπάλα τον δρόμο προς το τέρμα ή πάσες όπως του Νάνο στον Αμπέντ για να υπάρχει ελεύθερο οπτικό πεδίο γι' αυτόν που σουτάρει.

 

 

Οπως και να έχει, ας περιμένουμε να δούμε ποιον «νέο Φιγκερόα» θα προσπαθήσει να φέρει ο Νταμπίζας, ελεύθερο ή δανεικό, με τα χαρακτηριστικά που ψάχνει το τιμ της ομάδας. Θα είναι ένα ακόμα στοίχημα από τα πολλά φετινά στοιχήματα, τα περισσότερα από τα οποία δείχνουν να τα έχουν κερδίσει στον Παναθηναϊκό ή τουλάχιστον να είναι σε καλό δρόμο για να τα κερδίσουν.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags