Facebook Pixel K. Nικολακόπουλος: Θα πήγαινε στους 16 με τον άλλο…;
| 2013-12-27 13:10:00

K. Nικολακόπουλος: Θα πήγαινε στους 16 με τον άλλο…;

K. Nικολακόπουλος: Θα πήγαινε στους 16 με τον άλλο…;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ημέρες που είναι, τέλος του χρόνου, θυμάται κάτι και αναρωτιέται...

Τι θυμήθηκα τώρα. Αρχές Σεπτέμβρη δεν ήταν που υπήρχε μία φημολογία ότι ο Ολυμπιακός θα αλλάξει τον Μίτσελ με τον Μπερτ Μάαρβαϊκ; Επί πέντε έτη προπονητή της εθνικής Ολλανδίας κι άλλοτε τεχνικό της Μπορούσια Ντόρτμουντ.

· Τελικά, βέβαια, όλοι ξέρουμε ότι ο Ολυμπιακός κράτησε τον Μίτσελ και η πορεία έδειξε πως δικαιώθηκε απόλυτα για την επιλογή της η διοίκηση των πρωταθλητών. Τουλάχιστον με τα δεδομένα που μέχρι τώρα έχουμε μπροστά μας, γιατί το μέλλον κανείς δεν το ξέρει.

· Επίσης, ουδείς ξέρει τι θα μπορούσε να γίνει αν ο Ολυμπιακός έφερνε τον Ολλανδό. Μπορεί να πήγαινε και καλύτερα. Αλλά πραγματικά πόσοι πιστεύουν ότι με τον Μάαρβαϊκ, η ομάδα θα περνούσε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ;…

· Ο δε έμπειρος Ολλανδός τελικά συμφώνησε και πήγε στην Μπουντεσλίγκα, στο Αμβούργο. Και μία ματιά στα δεδομένα, μας λέει ότι δεν…θριαμβεύει κιόλας. Στις έξι πρώτες αγωνιστικές, το μεγάλο αυτό κλαμπ της Γερμανίας είχε μία νίκη, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες.

· Άλλαξε προπονητή, πήρε τον Μάαρβαϊκ και απλά βελτίωσε κάπως τα αποτελέσματά του. Και σε 11 αγώνες έκανε τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Μάλιστα, ουσιαστικά στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του Ολλανδού ανέβηκε το Αμβούργο, έχοντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες. Γιατί στα εφτά τελευταία έχει μία νίκη, μία ισοπαλία και πέντε ήττες, δηλαδή έτσι όπως είχε ξεκινήσει τον α΄ γύρο, έτσι και τον τελείωσε.

· Μία ομάδα καλή επιθετικά, με τον Φαν Ντερ Βααρτ, αλλά με τη χειρότερη άμυνα στην Α΄ κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου, παρά την παρουσία του διεθνή γκολκίπερ Άντλερ.

· Ασφαλώς κι ένα προπονητή δεν μπορείς να τον κρίνεις από 11 παιχνίδια. Κι ειδικά όταν έχει αναλάβει μία ομάδα στις 24 του Σεπτέμβρη, χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία και χωρίς να έχει κάνει ο ίδιος επιλογές στο ρόστερ, όπως δηλαδή ο Ολλανδός.

· Απλά εγώ ρωτάω ξανά: υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι αν ο Ολυμπιακός έδιωχνε τον Μίτσελ κι έπαιρνε τον Μάαρβαϊκ, θα είχε πετύχει τον πρώτο του στόχο σε επίπεδο Ευρώπης, δηλαδή την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ;…

Πηγή: SportFM.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags