Facebook Pixel Κ. Πετρωτός: Ο Ιβάν έχει να δώσει, ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να πάρει;
| 2013-12-27 15:40:00

Κ. Πετρωτός: Ο Ιβάν έχει να δώσει, ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να πάρει;

Κ. Πετρωτός: Ο Ιβάν έχει να δώσει, ο ΠΑΟΚ ξέρει πώς να πάρει;

Προκαλεί απορία το γεγονός ότι σηκώνει και πάλι πολύ ψηλά τον πήχη, παρ’ ότι η πρόσφατη εμπειρία τής μετωπικής με τον Ολυμπιακό έδειξε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Υπό άλλες συνθήκες, η ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στη γιορτή που διοργάνωσε για τον ΠΑΟΚ θα προκαλούσε αίσθηση. Οταν λέει:

 

● Οτι… «στόχος μας είναι να παίξουμε με την Τότεναμ, γιατί την Μπενφίκα πρέπει να την περάσουμε για να μη μας συγκρίνουν με τον Ολυμπιακό και λένε ότι εμείς δεν μπορούμε»!

 

● Ή πως «πρέπει να πάρουμε οπωσδήποτε το Κύπελλο».

 

● Ή ότι «ο ΠΑΟΚ είναι μπροστάρης για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο».

 

● Ή… «θα κάνουμε καλύτερο προπονητικό από αυτό της Τότεναμ»…

 

…Ολα αυτά θα έπρεπε να αποτελούν πρώτο θέμα συζήτησης. Ομως δεν έκαναν τόσο μεγάλο θόρυβο, όπως ανάλογες δηλώσεις του Σαββίδη ένα χρόνο πριν.

 

Ο μεγαλομέτοχος είναι γνωστός πλέον στους φίλους του ΠΑΟΚ, και όχι μόνο, για την υπερβολή που βάζει στα λόγια του και τις μεγάλες απαιτήσεις που θέτει δημόσια σε όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάζεται. Γι’ αυτό προκαλεί απορία το γεγονός πως σηκώνει και πάλι πολύ ψηλά τον πήχη, παρ’ ότι η πρόσφατη εμπειρία της μετωπικής με τον Ολυμπιακό έδειξε πως η ομάδα του δεν είναι ακόμη έτοιμη.

 

«Στην Ελλάδα δεν περνά ο ρωσικός τρόπος σκέψης τού στιλ “τελείωσε η περίοδος χάριτος, περιμένω απ’ όλους αποτελέσματα, διαφορετικά θα πάρω σκληρές αποφάσεις”», σχολίαζαν αρκετοί, με αφορμή την ομιλία του Σαββίδη. Ξεχνούν, όμως, ότι τα ίδια έλεγε και πέρυσι και τελικά την πλήρωσαν αυτοί που από την αρχή είχε κριθεί πως πρέπει να φύγουν. Αν ο Σαββίδης σκέφτεται… ρωσικά στην ενασχόλησή του με τον ΠΑΟΚ, δεν φταίει μόνον εκείνος. Φταίνε και όσοι είναι γύρω του και δεν του λένε ποτέ ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες των Ελλήνων, πώς μπορεί να μπει στην ιδιοσυγκρασία τους και τι να κάνει για να πάρει το καλύτερο δυνατό από αυτούς.

 

Η πραγματικότητα λέει πως ο ομογενής επιχειρηματίας έχει επενδύσει στον ΠΑΟΚ 25 εκατομμύρια ευρώ, σε ένα μήνα θα βάλει άλλα 20 και ακόμη δεν έχει δρέψει τους καρπούς των κόπων του. Αυτό που κανονικά θα έπρεπε να προβληματίζει, λοιπόν, την οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι ο τρόπος με τον οποίο θα είναι σε θέση να πάρει εκείνα που πραγματικά μπορεί από έναν άνθρωπο που αποδεδειγμένα έχει να δώσει.

 

Ο Σαββίδης έχει κάνει πολλές κινήσεις για να έρθει κοντά στον ΠΑΟΚ, άλλοτε εμφανιζόμενος με κασκόλ της ομάδας, άλλοτε φορώντας τη φόρμα της και πηγαίνοντας στο «Καραϊσκάκης». Κανείς προκάτοχός του, ούτε και ο Ζαγοράκης με τον Βρύζα που θεωρούνται «παιδιά του δικεφάλου», δεν έκανε τέτοια πράγματα στο παρελθόν. Τώρα, αν έχει και κάποια κουσούρια, όπως το να μιλά συνέχεια και ασταμάτητα, αυτά δεν είναι ικανά να μειώσουν την προσφορά του. Αλλωστε, και ο ίδιος τα ξέρει και αστειεύεται μ’ αυτά σε σημείο που να υπόσχεται πως «αν η ομάδα μου πάρει το Κύπελλο κι ανέβω στον Πύργο τον Λευκό, δεν θα πω κουβέντα»!

 

Ας του αναγνωρίσουμε, τέλος, πως την όποια υπερβολή λέει και δεν του βγαίνει, στο τέλος τη λούζεται ο ίδιος. Θυμηθείτε την καζούρα που του έχει γίνει για το θέμα Ροναλντίνιο…

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags