Facebook Pixel Ο «Μανώλης» και η επιστροφή στη Νιγηρία!
| 2013-12-27 15:50:00

Ο «Μανώλης» και η επιστροφή στη Νιγηρία!

Ο «Μανώλης» και η επιστροφή στη Νιγηρία!

Ο Εμανουέλ Ολιζαντέμπε ή... «Μανώλης» για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού έχει επιστρέψει στη Νιγηρία και βρίσκεται κοντά στο ποδόσφαιρο, αλλά και στην... Κίνα! Η «Μηχανή του Χρόνου» ακολουθεί τα βήματά του...

Αθλητές που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν αφήσει το στίγμα τους, έχουν κάνει τον κόσμο να ασχοληθεί μαζί τους και να τους αναπολήσει, ακόμα κι αν δεν δικαίωσαν ποτέ τη φήμη τους, επανεμφανίζονται στη «Μηχανή του Χρόνου». Το gazzetta.gr εντοπίζει τα βήματά τους, ακολουθεί την πορεία τους και βρίσκει τις... νέες ασχολίες τους!




 

Το ξεκίνημα

Ο Εμανουέλ Ολισαντέμπε γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου του 1978 και ξεκίνησε την καριέρα του στην Γιάσπερ Γιουνάιτεντ του Λάγος το 1995. Η Πολόνια Βαρσοβίας τον απέκτησε το 1997 έναντι 150.000 δολαρίων και γρήγορα ο αεικίνητος επιθετικός έγινε από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Την προηγούμενη χρονιά της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό έβαλε τη δική του σφραγίδα στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος της ομάδας του, σκοράροντας 12 γκολ σε 24 ματς υπό τις οδηγίες του μετέπειτα Ομοσπονδιακού τεχνικού Γέρζι Ένγκελ.

Στο πρώτο μισό της σεζόν 200-01 δεν έκανε ανάλογη πορεία, έχοντας μόλις 3 γκολ σε 12 αγώνες, ωστόσο νωρίτερα την ίδια χρονιά κατάφερε να εξασφαλίσει και το πολωνικό διαβατήριο! Φόρεσε για πρώτη φορά τη φανέλα της Εθνικής στις 16 Αυγούστου του 2000 στο 1-1 με την Ρουμανία, πετυχαίνοντας μάλιστα και το γκολ της ομάδας του! Έγινε ο πρώτος μαύρος παίκτης που φοράει τη φανέλα της Πολωνίας και με τα 8 γκολ του στα προκριματικά, συντέλεσε τα μέγιστα για να πάει η χώρα του στο Μουντιάλ του 2002. Το 2001 έλαβε μέχρι και ψήφο στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του καλύτερου παίκτη της χρονιάς από τη FIFA, ενώ ο πρώην διεθνής τερματοφύλακας Γιαν Τομαζέφσκι τον είχε χαρακτηρίσει ως το «90% της Πολωνίας».  Στην Εθνική έπαιξε 25 φορές σκοράροντας 11 γκολ.

Διάβασε περισσότερα στο gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags