Facebook Pixel Τα ποντιακά της... φτώχειας και της χλιδής (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-12-27 19:21:00

Τα ποντιακά της... φτώχειας και της χλιδής (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα ποντιακά της... φτώχειας και της χλιδής (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς γιόρτασαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ; Ποια γιορτή ήταν πιο γκλαμουράτη, ποια πιο κεφάτη και ποια μηνύματα πέρασαν οι διοικητικοί τους ηγέτες;

Την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ ενώνουν περισσότερα πράγματα από αυτά που τους χωρίζουν. Οι δύο ομάδες έχουν κοινές ρίζες και καταβολές, αλλά τα τελευταία χρόνια (μετά τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου Χάντμπολ στη Λαμία) οι σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων έχουν κλονιστεί. Βλέπετε μέσα στους οπαδούς δυστυχώς παρεισφρύουν άτομα που δεν έχουν καμία σχέση με την ιδεολογία της ομάδας τους, ενώ δεν έχουν ιδέα για την ιστορία που πρεσβεύει.

Εδώ... κολλάει το νέο κοινό στοιχείο που ενώνει τις δύο ομάδες. Οι διοικητικοί ηγέτες των δύο προσφυγικών συλλόγων είναι ποντιακής καταγωγής. Όλοι ξέρουν πόσο δεμένοι είναι οι Πόντιοι μεταξύ τους και τη δίψα που έχουν να διατηρήσουν τον πολιτισμό τους αλλά και τη μνήμη της μικρασιατικής καταστροφής. «Να ανασπάλλουν κέ μπορούν», που λέει το γνωστό ποντιακό τραγούδι.

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης όσο και ο Ιβάν Σαββίδης έχουν δείξει σε δημόσιες τοποθετήσεις τους την επιθυμία επισήμανσης των προσφυγικών καταβολών των συλλόγων που ηγούνται. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι οι χριστουγεννιάτικες εορτές που διοργάνωσαν οι δύο ομάδες για τους ποδοσφαιριστές και τα στελέχη τους. Αμφότερες οι εκδηλώσεις “μύρισαν” Μαύρη Θάλασσα και οι ήχοι του κεμεντζέ, πλημμύρισαν τους χώρους που τις φιλοξένησαν.

Η μόνη διαφορά μεταξύ των δύο εορτών ήταν ότι η ΑΕΚ η γιορτή ήταν πιο... φτωχική αλλά διέθετε περισσότερο κέφι, έγινε μεσημέρι στο Members Club του ΟΑΚΑ, ενώ του ΠΑΟΚ πραγματοποιήθηκε σε νυχτερινό club, είχε περισσότερη χλιδή μεν ήταν πιο ψυχρή δε... Η Ένωση βλέπετε λόγω Γ'Εθνικής προτίμησε να εορτάσει τηρώντας τις... αναλογίες. Σε 1-2 χρονάκια που θα είναι στη Super League δεν αποκλείεται παρόμοια εκδήλωση να έχει περισσότερη λάμψη.

Το θέμα εδώ είναι ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γιόρτασαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο και οι διοικητικοί τους ηγέτες έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε αντιπάλους. Λέτε κάποτε να μπορέσουν να γιορτάσουν και μαζί;
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags