Facebook Pixel Τουρκία σε... κρίση!
| 2013-12-27 23:19:00

Τουρκία σε... κρίση!

Τουρκία σε... κρίση!

Συνεχώς νέες, όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο μιζών και διαφθοράς στην Τουρκία, που ανάγκασε τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.
 

Ο εισαγγελέας που διερευνούσε την υπόθεση κατήγγειλε στα μέσα ενημέρωσης ότι του αφαιρέθηκε ο σχετικός φάκελος και ανέφερε ότι η αστυνομία κατόπιν κυβερνητικής εντολής παρεμποδίζει την έρευνα. Ταυτόχρονα, τα μέσα της χώρας μεταδίδουν ότι επίκειται δεύτερος κύκλος ερευνών, στον οποίο ενδεχομένως να εμπλακεί και ο ίδιος ο γιος του Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται εν μέσω πρωτοφανούς αμφισβήτησης εντός της χώρας, ενώ ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι για πρώτη φορά ίσως κλονίζεται και η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του από το εξωτερικό, την στιγμή που ο ίδιος καταγγέλλει ξένο "δάχτυλο" στην έρευνα κατά της διαφθοράς.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πολιτικής αστάθειας, η τουρκική οικονομία αντιδρά άσχημα, καθώς η τουρκική λίρα σημείωσε ιστορικά χαμηλά έναντι του δολαρίου και του ευρώ, το χρηματιστήριο καταγράφει συνεχόμενες απώλειες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, η λίρα υποχωρούσε πριν λίγο κατά 2,3% έναντι του δολαρίου στα 2,1764 δολ. και κατά 3,1% έναντι του ευρώ στα 3,0034 ευρώ. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης Istanbul 100 υποχωρούσε κατά 4% στις 61.921,61 στο χαμηλότερο σημείο από τον Ιούλιο του 2012. Τέλος, το διετές ομόλογο της χώρας σημείωσε αύξηση για δεύτερη συνεχή ημέρα, ξεπερνώντας την απόδοση 10%.

ΠΗΓΗ: emea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags