Facebook Pixel «Να αποχωρήσει μαζί με άλλα σωματεία ο ΠΑΟΚ»
| 2013-12-27 19:48:00

«Να αποχωρήσει μαζί με άλλα σωματεία ο ΠΑΟΚ»

«Να αποχωρήσει μαζί με άλλα σωματεία ο ΠΑΟΚ»

Ο πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός μίλησε για την μέχρι τώρα πορεία των ΠΑΟΚ, Άρη και Ηρακλή, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στο θέμα της Ελληνικής διαιτησίας.

Αναλυτικά όσα είπε στο Αθλητικό Metropolis:

Για την κατάσταση των ομάδων της Θεσσαλονίκης, πριν κλείσει το 2013: «Σίγουρα η αθλητική Θεσσαλονίκη έχει υποχωρήσει. Διεκδικούσε πολλά τρόπαια κυρίως στο ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης και Ηρακλής, η Καλαμαριά πλέον παλεύει να σταθεί στα πόδια της και ο Μακεδονικός σε κάποια δόση πρωταγωνίστησε, αλλά πλέον τα πράματα έχουν αλλάξει. Έχω πάει πολλές φορές στο βόλεϊ του Ηρακλή να χαρώ επιτυχίες, στον Άρη, στον ΠΑΟΚ, αλλά δυστυχώς έχουμε υποχωρήσει. Δεν δέχομαι εγώ προσωπικά να είμαι δεύτερος, κυνηγάω την πρωτιά».

Για τον ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά περιθώρια να ανέβει επίπεδο και αυτό θα πρέπει να διεκδικήσει και αν πρέπει να εκτεθούν πολλοί για πολλά, ας εκτεθούν. Όσον αφορά την φετινή χρονιά νομίζω πως ο ΠΑΟΚ δίκαια βρίσκεται εκεί. Έχει περιθώρια να βελτιωθεί πάρα πολύ και αυτό θα πρέπει να είναι το βασικό μέλημα και να φτιάξει μια ομάδα δυνατή στην Ευρώπη και θα πρέπει να μοχθήσουν για να τον κερδίζουν».

Για το θέμα της διαιτησίας όπως και για τις πιθανές αντιδράσεις: «Οι περισσότεροι δεν το θέλουνε. Ούτε καν τα θύματα δεν το θέλουν γιατί φοβούνται να χειρότερα. Όταν εγώ έφτιαξα έναν από τους νόμους που αφορούσε τον αθλητισμό και είχαμε συμφωνήσει με όλους του φορείς και πήγα την νομοθεσία στην Βουλή τότε κάποιοι είπανε εμείς δεν ξέρουμε. Ποιοι με βοήθησαν τότε; Ήταν κάτι που θα βοηθούσε το ποδόσφαιρο και όχι εμένα. Θα σας πω κάτι πολύ απλό. Αν δεν συμμετάσχω μια χρονιά στο πρωτάθλημα διεκδικώ κάτι σημαντικό και με όλα του τα όπλα. Αν αυτό το πουν πολλοί μπορεί να γίνει πρωτάθλημα με τρεις ομάδες; Αλλά να σας πω κάτι; Οι περισσότεροι θα λουφάξουν! Δεν θέλουν πραγματικά το καλό τους. Κοιτάνε μόνο τον εαυτό τους. Ο ΠΑΟΚ μόνος του δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την εικόνα. Για να βγει μια απόφαση στην ΕΠΟ ψηφίζουν 5.000 σωματεία. Δεν είναι μόνο ένας. Το λέω με μεγάλη αγάπη γιατί το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου, είμαι 50 χρόνια στον αθλητισμό».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags