Facebook Pixel Τα σπάει και ο Σαβιόλα!
| 2013-12-27 23:00:00

Τα σπάει και ο Σαβιόλα!

Τα σπάει και ο Σαβιόλα!

Έτοιμοι για ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος είναι πολλοί «ερυθρόλευκοι». Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς.

Μια χαρά πάει η χρονιά για τον Χαβιέρ Σαβιόλα. Τα δέκα γκολ έχει φτάσει ήδη στη Super League ο Αργεντινός άσος. Αν συνεχίσει έτσι και στον δεύτερο γύρο ο «κονιέχο», τότε μπορεί να κάνει ατομικό ρεκόρ σκοραρίσματος!

Η καλύτερή του χρονιά σε πρωτάθλημα ήταν το 2000-01 όταν με τη Ρίβερ έβαλε 20 γκολ σε 35 ματς στο αργεντίνικο πρωτάθλημα. Εκείνη ουσιαστικά η περίοδος του σφράγισε και τη μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα και το πρώτο του ταξίδι για μεταγραφή στην Ευρώπη. Με την Μπάρτσα έβαλε διαδοχικά 17, 13 και 14 γκολ πριν πέσει σε μονοψήφιες επιδόσεις στις επόμενες ομάδες που πήγε. Μόνο με την Μπενφίκα το 2009-10 έβαλε 11 γκολ.

Τώρα, στα μισά του δρόμου έχει σκοράρει ήδη 10 φορές (και δυο στο Τσάμπιονς Λιγκ). Με ανάλογο ρυθμό ο Σαβιόλα θα έχει να λέει όχι μόνο για τα ρεκόρ που σπάει ο Ολυμπιακός μαζί του, αλλά και για το δικό ρεκόρ στο σκοράρισμα. Ιδια δηλαδή κατάσταση με τον Κώστα Μήτρογλου ο οποίος έχει ήδη βάλει 14 γκολ. Το ατομικό ρεκόρ του «Μητρογκόλ» είναι 16 από το 2011-12 όταν έπαιζε ως δανεικός στον Ατρόμητο.
Με τη φούρια που έχει ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν είναι οι μοναδικοί που πάνε για ατομικό ρεκόρ. Ο Μανιάτης έχει ισοφαρίσει την επίδοση των τριών γκολ (με Πανιώνιο το 2009-10), ενώ ο Σάμαρης έχει βάλει δυο γκολ (με ρεκόρ πέντε από πέρυσι με τους Νεοσμυρνιώτες). Δυο γκολ θέλει ακόμη ο Βάις (είχε σκοράρει πέντε φορές με τη Ρέιντζερς το 2010-11, ενώ έως τώρα το έχει κάνει τέσσερις). Ρεκόρ καριέρας έχει ήδη ο Κάμπελ με έξι γκολ αφού πρόπερσι με τη Λοριάν είχε τρία.

Στόχο τα οκτώ γκολ έχει ο Ολαϊτάν (δυο γκολ τώρα με ρεκόρ τα επτά τις δυο τελευταίες χρονιές με τη Βέροια). Αντίθετα, πιο μακρινό το ατομικό ρεκόρ είναι τόσο για τον Φουστέρ (3 φέτος, 13 προ πενταετίας με την Ελτσε) όσο και τον Τσόρι Ντομίνγκες (3 τώρα με 16 το 2009 στη Ρούμπιν). Στατιστικές λεπτομέρειες και για τους παίκτες του Ολυμπιακού. Με τα όσα έχουν καταφέρει έως τώρα εντός κι εκτός συνόρων δικαιούνται να ονειρεύονται και τις προσωπικές τους επιδόσεις. Σίγουρα όμως προτεραιότητα είναι οι τίτλοι για την ομάδα. Τα ατομικά έπονται...

ΠΗΓΗ: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags