Facebook Pixel Αν δεν κάνει στον Ολυμπιακό, δεν κάνει ούτε για ΑΕΚ...
| 2013-12-27 22:33:00

Αν δεν κάνει στον Ολυμπιακό, δεν κάνει ούτε για ΑΕΚ...

Αν δεν κάνει στον Ολυμπιακό, δεν κάνει ούτε για ΑΕΚ...

Ο Κώστας Κετσετζόγλου γράφει για τη «μάχη» Ολυμπιακού – ΑΕΚ για τον Αυλωνίτη και την... γκάφα και εξηγεί γιατί το θέμα δεν είναι οικονομικό.

Χρόνια πολλά σε όλους τους αναγνώστες, σε όλους τους Ενωσίτες, σε όλους τους οπαδούς, σε όλο τον κόσμο. Ελπίζω να περάσατε όλοι καλά και το κυριότερο να είστε όλοι εδώ. Αυτό είναι πάντα το πιο σημαντικό. Να είμαστε όλοι εδώ. Τα υπόλοιπα γίνονται. Εύκολα ή δύσκολα. Αξίζει να προσπαθείς. Και το κυριότερο. Να είμαστε καλά για να προσπαθούμε.

Στον Ολυμπιακό των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ έχει γίνει πρώτο θέμα ο Αυλωνίτης, ο πέμπτος, στην ιεραρχία, σέντερ μπακ της ομάδας όπως είπε στο ραδιόφωνο ο Νικολακόπουλος. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν μειώνω τον παίκτη επειδή φαίνεται πως τον παίρνει τελικά ο Ολυμπιακός. Νομίζω πως είναι ένα παιδί που έχει προσόντα και μπορεί να εξελιχτεί σε καλό παίκτη και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Η ΑΕΚ αν είχε ενεργήσει σωστότερα θα μπορούσε να τον έχει κάνει δικό της. Το θέμα δεν ήταν οικονομικό αφού πλέον η ΑΕΚ μπορεί να πληρώσει όποιον παίκτη θέλει όσο θέλει. Από εκεί και πέρα το αν θα δικαιωθεί ο Αυλωνίτης, ο Ολυμπιακός και χάσει η ΑΕΚ μόνο ο χρόνος μπορεί να το δείξει. Βέβαια σαν πέμπτος σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, όπως τον έχει κατατάξει ο Νικολακόπουλος όχι τυχαία μάλλον, δεν είναι και πολύ εύκολο να εξελιχθεί ένας παίκτης.

Αν δεν κάνει για τον Ολυμπιακό τελικά είναι σίγουρο πως δεν κάνει και για την ΑΕΚ. Γιατί νομίζω πως αυτό πρέπει να είναι το κριτήριο που πρέπει να έχει η ΑΕΚ για τις μεταγραφές της από το καλοκαίρι κιόλας αφού η Γ Εθνική έχει ουσιαστικά τελειώσει και με παράδειγμα προς... αποφυγή τα όσα έγιναν το καλοκαίρι πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα που να βλέπει σαν αντιπάλους τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Γιατί μόνο έτσι θα θεωρείται δεδομένο το ότι η ΑΕΚ θα έχει ανέβει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα που καμία σχέση βέβαια δεν έχει σε δυσκολία με αυτό που τρέχει αφού θα είναι πολύ πιο δυνατό και με αντιπάλους επαγγελματικές ομάδες. Καμία σχέση με την Γ Εθνική όπου η ΑΕΚ είναι μια επαγγελματική ομάδα ανάμεσα σε ερασιτεχνικές και παρόλα αυτά έχει δυσκολευτεί σε αρκετά ματς, δεν έχει κερδίσει δύο και σε άλλα ζορίστηκε αρκετά μέχρι να φτάσει στη νίκη. Ηταν δεδομένο πως την πρώτη χρονιά και λάθη θα γίνουν και βεβιασμένες κινήσεις και... γκάφες. Με τα χρήματα που δόθηκαν σίγουρα θα μπορούσε να φτιαχτεί πολύ καλύτερη αλλά και πιο ισοροπημένη ομάδα.

Ομως αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της επιλογής Μελισσανίδη να βάλει μπροστά ανθρώπους σαν τον Λυμπερόπουλο και τον Δέλλα με μηδενική εμπειρία στους τομείς που ανέλαβαν αλλά με προοπτική να δώσουν διαχρονικές λύσεις στην ΑΕΚ αν τα καταφέρουν χωρις ουσιαστικά ρίσκο αφού η ομάδα είχε ανέβει πριν αρχίσει το πρωτάθλημα λόγω χαώδους διαφοράς σε όλα τα επίπεδα από τους αντιπάλους. Κι έτσι παρά τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι αλλά και τα λάθη που γίνονται μέσα στη σαιζόν η ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα. Του χρόνου όμως δεν θα ισχύσει αυτό. Και επειδή η ομάδα θα πρέπει να είναι πολύ πιο δυνατό γιατί θα αγωνιστεί σε ένα πολύ πιο δυνατό πρωτάθλημα από το οποίο θα ανέβει μόνο ένας και γιατί το... δισ εξαμαρτείν ούκ αντρός σοφού. Ηδη πρέπει να είναι έτοιμοι αυτοί που θα έχουν πάνω τους την ευθύνη. Και πρέπει παράλληλα να πείσουν για αυτό.
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags