Facebook Pixel Τώρα ποιος (θα) κάνει τις μεταγραφές;
| 2013-12-27 23:37:00

Τώρα ποιος (θα) κάνει τις μεταγραφές;

Τώρα ποιος (θα) κάνει τις μεταγραφές;

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τις επιλογές Στέφες, τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ, αλλά και την ομάδα που είναι δύο χρόνια ολόκληρα χωρίς πέναλτι, χωρίς κόκκινη κάρτα!

Για να καταλάβετε τι… εστί ΠΑΟΚ: Τα τελευταία χρόνια όπου έπρεπε πάντα να υπάρχει κάποιος που θα… φταίει (έτσι γενικά γιατί έπρεπε το κοινό να ξεσπάει κάπου…) η κυρίαρχη ερώτηση του Ιουνίου και του Ιανουαρίου ήταν: «Αυτόν τον παίκτη ποιος τον έφερε;». Έπρεπε οπωσδήποτε να γίνει γνωστό ποιος έχει την ευθύνη απόκτησης του κάθε παίκτη, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι (σε ενδεχόμενο που δεν έπιανε) να τον «κυνηγήσουμε»… (Πόσες τέτοιες άρρωστες καταστάσεις…).

Φέτος το καλοκαίρι ήρθε ο Χουμπ Στέφενς και επειδή όλους τους υπόλοιπους το…. μαγικό περιβάλλον του ΠΑΟΚ τους είχε απαξιώσει, περίμενε το κοινό, αυτός ο μεγάλος προπονητής, να φέρει και 3-4-5-6-7 δικούς του παίκτες…

Και επειδή κανείς δεν προέρχονταν από Γερμανία- Ολλανδία- Αυστρία όπου ο προπονητής δούλεψε, βγήκε το συμπέρασμα: «Φόρτωσαν παλτά στον Στέφενς. Αυτός δεν συμμετείχε σε καμία μεταγραφή». Πάλι μιζέρια- πάλι εσωστρέφεια και γκρίνια σε αυτό το καταραμένο –λόγω γκρίνιας- σωματείο.

Και να που φθάσαμε στον χειμώνα. Και ο ΠΑΟΚ είναι κοντά στο να αποκτήσει (δεν ξέρουμε το τελικό αποτέλεσμα βέβαια…) τρεις Ολλανδοαναθρεμμένους ποδοσφαιριστές! Να ο Μάρτενς της ΑΖ, να ο Ενόχ του Άγιαξ και να ο Μαντούρο της Σεβίλλης που ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στον Άγιαξ…

Δηλαδή αυτούς τους φέρνει ο Στέφενς; Αυτός έχει την ευθύνη; Αυτός αποφάσισε;

Και λέει ο Στέφενς για τις μεταγραφές στην τελευταία συνέντευξη στο site της ΠΑΕ: « Και πιστέψτε με, εγώ δεν είμαι σημαντικός. Ο ΠΑΟΚ είναι σημαντικός! Είμαι μόνο ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ και μετά από μένα ο ΠΑΟΚ θα προχωρήσει κι άλλο. Δεν είμαι σημαντικός, πιστέψτε με… Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει τις αποφάσεις. Μπορώ να δώσω συμβουλές, όμως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο καιρό μ’ αυτούς τους παίκτες. Μπορώ να πω ότι αυτός ή ο άλλος παίκτης ότι είναι καλοί, αλλά όταν θα φύγω, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεργαστεί μ’ αυτούς τους παίκτες. Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί με τους ποδοσφαιριστές που εγώ τους πρότεινα που ίσως είναι καλοί για εμάς, τότε δεν θα έρθουν, πιστέψτε με!»

Έτσι ακριβώς είναι… Άλλα έπρεπε να περάσουν έξι μήνες Στέφενς στον ΠΑΟΚ, ώστε να βγει επιτέλους ένας Χριστιανός να εξηγήσει στον φουκαρά τον οπαδό (στο μυαλό του οποίου τα έχουν ισοπεδώσει όλα) γιατί ΠΟΤΕ κανείς προπονητής τα τελευταία χρόνια δεν (πρέπει να) κάνει μόνος του τις μεταγραφές…

(Πάμε στοίχημα ότι αν αποκτηθούν οι προαναφερόμενοι παίκτες, δύο ή τρεις, ότι και να ειπωθεί θα τους «χρεωθεί» ο Στέφενς;)

Ο οποίος Στέφενς, είπε και κάτι ακόμη για το πρωτάθλημα και πως μπορεί να κατακτηθεί: «Είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε. Ξέρω επίσης ότι δεν είναι καθόλου φυσιολογικό. Αν δείτε σε άλλες χώρες, αν είχαμε τόσους πόντους, όσους έχουμε τώρα, θα παίζαμε για την πρώτη θέση. Όχι στην Ελλάδα, αλλά το ξέραμε αυτό. Έπρεπε κι εγώ να το μάθω αυτό και δεν μπορώ εύκολα να το αποδεχθώ. Θέλω να κερδίσω το κάθε παιχνίδι! Και θέλω να πάρω τον τίτλο! Όμως ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο. Όταν χάνεις μια φορά και οι άλλοι δεν χάνουν καθόλου, είναι απίστευτο!»

Τι έχεις να μάθεις ακόμη κυρ Στέφενς… Εδώ στην Ελλάδα, μεγάλη ομάδα και πρωταθλήτρια είναι αυτή που: Πέρασε το 2012 (όλο το έτος από Γενάρη μέχρι Δεκέμβριο) πέρασε και το 2013 (κανονικά οι 52 εβδομάδες με τις 365 ημέρες) και δεν έχει πάρει ούτε μία κόκκινη κάρτα! Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που σε αυτό το ίδιο διάστημα των δύο ημερολογιακών ετών(!!) δεν έχει καταλογιστεί σε βάρος της ούτε ένα πέναλτι!!

Πρέπει να φας πολλά ψωμιά ακόμη για να γίνεις τέτοια ομάδα… Κι αν μπορείς κύριε Στέφενς, εσύ που είσαι έμπειρος και κοσμογυρισμένος, βρες άλλο τέτοιο φαινόμενο στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου… Μία ομάδα, δύο χρόνια ολόκληρα χωρίς πέναλτι, χωρίς κόκκινη κάρτα!!

* «Αν έχουμε πάνω από 70 πόντους στο τέλος της σεζόν, νομίζω θα τα έχουμε πάει καλά…». Εδώ σα να τα μπέρδεψε λίγο ο προπονητής του ΠΑΟΚ… Αν ο ΠΑΟΚ πάρει 70 βαθμούς στο τέλος (και όχι 80+) όπως πρέπει να στοχεύει, μήπως δεν βγει ούτε τρίτος…

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags