Facebook Pixel Τον ζηλεύουν ακόμα και τα «μεγαθήρια»
| 2013-12-28 15:30:00

Τον ζηλεύουν ακόμα και τα «μεγαθήρια»

Τον ζηλεύουν ακόμα και τα «μεγαθήρια»

Μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας τους διανύουν οι «ερυθρόλευκοι»...

Σπάει τα κοντέρ ο Ολυμπιακός και τα επιτεύγματά του θα τα ζήλευαν ακόμα και τα «μεγαθήρια» της Ευρώπης. Αμυνα για σεμινάριο, επίθεση που πετάει... φωτιές και αξιοζήλευτα στατιστικά στο πρώτο μισό της σεζόν για τους «ερυθρόλευκους», που πραγματοποιούν μία από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας τους.

Πρώτα απ΄ όλα υλοποίησαν τον βασικό τους στόχο, όσον αφορά την ευρωπαϊκή τους παρουσία, καθώς προκρίθηκαν στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και περιμένουν τη διπλή «μάχη» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Εντός των συνόρων, οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει ξεκάθαρο προβάδισμα για την κατάκτηση του τίτλου. Εχουν ξεφύγει με δέκα βαθμούς από τον βασικό τους διώκτη, τον ΠΑΟΚ, και πολύ δύσκολα θα χάσουν αυτό το πρωτάθλημα. Παραμένουν αήττητοι στη Σούπερ Λίγκα έχοντας την καλύτερη επίθεση με 53 τέρματα και την καλύτερη άμυνα με παθητικό μόλις 6 (επιδιώκουν να σπάσουν στο ρεκόρ της σεζόν 1972-73 όταν είχαν δεχθεί 13 τέρματα).

Πρόκειται για την καλύτερη άμυνα της Ευρώπης, καθώς, αν ανατρέξει κανείς στα 4-5 ανεπτυγμένα πρωταθλήματα της «Γηραιάς Ηπείρου», θα διαπιστώσει πως το αμέσως επόμενο καλύτερο ποσοστό είναι της Ρόμα, που έχει δεχθεί 7 γκολ και έπονται τα 8 της Μπάγερν Μονάχου και της Λιλ.

Μάλιστα, οι Βαυαροί και οι Ρωμαίοι διατηρούν το αήττητο στα πρωταθλήματα της Γερμανίας και της Ιταλίας, αντίστοιχα, αλλά έχουν χειρότερα αποτελέσματα από τον Ολυμπιακό.

Υστερα από 17 αγώνες οι νταμπλούχοι Ελλάδας μετρούν 16 νίκες και μία ισοπαλία, η Ρόμα 12 νίκες και 5 ισοπαλίες, ενώ η Μπάγερν έχει απολογισμό 14 νικών και 2 ισοπαλιών (έχει παιχνίδι λιγότερο, αλλά και να το κερδίσει μειονεκτεί των «ερυθρολεύκων»).

Μια ομάδα, η Μπάγερν που σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της και φέτος μετρά πέντε τίτλους! Πρωτάθλημα και Κύπελλο Γερμανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Μουντιάλ Συλλόγων.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags