Facebook Pixel «Από ένα "ισπανικό φάντασμα", έγινα αφεντικό»
| 2013-12-28 16:49:00

«Από ένα "ισπανικό φάντασμα", έγινα αφεντικό»

«Από ένα "ισπανικό φάντασμα", έγινα αφεντικό»

Ο Μίτσελ μίλησε για τις μέχρι τώρα εμπειρίες του από την Ελλάδα, για τον Ολυμπιακό και τις αλλαγές που έκανε στην ομάδα, για τα ματς με τη Γιουνάιτεντ αλλά και για την κριτική που δέχθηκε από τον Τύπο.

«Προσαρμόστηκα στον σύλλογο με την κουλτούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου και τους παίκτες, πέρασα από το να είμαι ένα "ισπανικό φάντασμα", στο να γίνω αφεντικό», είπε χαρακτηριστικά ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη «Mundo Deportivo».

«Πρώτα απέδειξα στους παίκτες τις φοβερές τους ικανότητες και στην συνέχεια τους έπεισα για τα πράγματα που έπρεπε να βελτιώσουν», επεσήμανε και συμπλήρωσε: «Βρίσκομαι σε ένα μέρος πολύ μακριά από την Ισπανία. Με μια διαφορετική ποδοσφαιρική κουλτούρα. Στην ομάδα μου έχω να κάνω με ποδοσφαιριστές από 16 διαφορετικές εθνικότητες. Για να προσαρμοστώ έπρεπε να ακούσω, να παρατηρήσω και να αναλύσω».

Και συνέχισε: «Για παράδειγμα όταν πήγα στον Ολυμπιακό υπήρχαν μόλις δυο διεθνείς στην εθνική ομάδα της χώρας. Τώρα υπάρχουν έξι και νομίζω πως οι πέντε θα είναι στο Παγκόσμιο Κύπελλο του καλοκαιριού. Ξαφνικά αποδείχτηκε πως οι περισσότεροι που πιστεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι ένας ξένος εκλέκτορας, Πορτογάλος (σ.σ. Σάντος) και εγώ, που είμαι Ισπανός», είπε ο Μίτσελ.

Όσο για τους αγώνες με τη Γιουνάιτεντ, ανέφερε: «Να κάνουμε το καλύτερο παιχνίδι μας».

Τέλος, για το πάθος και την πίεση στην Ελλάδα, σχολίασε: «Παραμένω ήρεμος, αφού δεν γνωρίζω την γλώσσα και δεν διαβάζω τον Τύπο της χώρας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags