Facebook Pixel Ο Θανασάκης έγινε... Θανάσης
| 2013-12-29 11:20:00

Ο Θανασάκης έγινε... Θανάσης

Ο Θανασάκης έγινε... Θανάσης

Ηταν φθινόπωρο του 2007 όταν στο βουκολικό τοπίο όπου βρίσκεται το γήπεδο του Ανδρούτσου Γραβιάς οι κτηνοτρόφοι της περιοχής έβλεπαν περίεργους τύπους μέσα σε ακριβά αυτοκίνητα να πηγαινοέρχονται.

Οι επισκέψεις ολοένα και πύκνωναν και από κάποιο σημείο και μετά η μόνιμη επωδός που ακουγόταν ήταν «και συ εδώ για τον Θανασάκη;». Σκάουτερ σχεδόν όλων των ομάδων της Super League, ατζέντηδες κάθε λογής αλλά και ποδοσφαιράνθρωποι, έβρισκαν την ευκαιρία να ξανανταμώνουν, κι όλα αυτά για να παρακολουθήσουν τον 16χρονο Καραγκούνη που έκανε πράγματα και θαύματα με το τόπι και τη φανέλα του Ανδρούτσου που τότε αγωνιζόταν στη Δ' Εθνική.

Εκρηκτικός και με σπάνια τεχνική κατάρτιση, ο πιτσιρικάς την επόμενη περίοδο έκανε τους ενδιαφερόμενους να σταματάνε μέχρι την Αμφισσα... Με τον Φωκικό στη Γ' Εθνική (2008-2009) αναδείχτηκε από τον ΠΣΑΠ ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της περιόδου (30 ματς- 4 γκολ) και στην άτυπη πλειοδοσία νικητής αναδείχθηκε ο σκάουτερ Τόλης Αποστόλου, που όταν ακόμη δούλευε ως σκάουτερ στον Ολυμπιακό είχε πάρει σαφείς εντολές από τον υπεύθυνο των «ερυθρόλευκων» ακαδημιών, Χέρμαν Βερμιούλεν, να μην αφήσει τον μικρό από τα μάτια του.

Ο Αποστόλου έφερε τον Θανάση στο Περιστέρι, όπου στην ομάδα των Νέων του Ατρόμητου βρισκόταν και ο κατά τρία χρόνια χρόνια μικρότερος αδελφός του Βασίλης. «Μέτρησε και το γεγονός πως ήταν κοντά σε μένα και την οικογένειά μου» υποστήριξε ο ίδιος, ο οποίος μετά από 11 ματς και 1 γκολ με το αστέρι στο στήθος την περίοδο 2009-2010 είδε τον αδελφό του να ξενιτεύεται στην Ιταλία και την Ουντινέζε. Ο αστικός μύθος αναφέρει πως τον Αύγουστο του 2010, στα γραφεία του Ατρόμητου, έφτασε πρόταση 700.000 ευρώ από την Τζένοα αλλά ο Γιώργος Σπανός το πήρε εγωιστικά και την αρνήθηκε!

Οσο ο καιρός περνούσε, ο Καραγκούνης είχε πείσει τους πάντες για το ταλέντο του αλλά τα κόλπα του με τη στρογγυλή θεά δεν ήταν αρκετά για να τον καθιερώσουν στον Ατρόμητο. Ωσπου πέρυσι αποφάσισε να αφήσει στην άκρη την επίδειξη... υψηλής τεχνικής και να γίνει πιο ουσιαστικός. Η... μετάλλαξή του έγινε ορατή. Και ασίστ και γκολ και πνεύμα μαχητικότητας και ομαδικότητας τον διέκριναν πλέον, κάτι στο οποίο έπαιξαν ρόλο και οι συστάσεις του Μπάγεβιτς.

Ο «Κάρα» κράτησε τα λόγια του Ντούσκο και με την έλευση του Παράσχου και τον ελεύθερο ρόλο που του έδωσε ο Θεσσαλονικός τεχνικός συνδύασε αρμονικά όλα τα προσόντα του. Επιστέγασμα η νίκη επί της Αλκμααρ στην Ολλανδία με 2-0 για το Europa League. Και γκολ και κερδισμένο πέναλτι και την εντυπωσιακή προσπάθεια στο πρώτο τέρμα, μια εμφάνιση που οι Ολλανδοί την κράτησαν.

Ο Θανασάκης είναι έτοιμος πλέον να κάνει το βήμα του εξωτερικού. Μπορεί η Τσβόλε να είναι μια μεσαία ολλανδική ομάδα αλλά είπαμε κι αυτός πλέον έχει γίνει... Θανάσης. Στα 22 του ωρίμασε, σκέφτηκε περισσότερο και θέλει να ανέβει στα ψηλά πατώματα σιγά σιγά. Αλλωστε το καλύτερο παράδειγμα το έχει από τον αδελφό του τον Βασίλη. Δεν χρειάζεται άλλες συμβουλές.

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags