Facebook Pixel Ξεχάστε τον Παντσουτσουνιακό!
| 2013-12-29 16:50:00

Ξεχάστε τον Παντσουτσουνιακό!

Ξεχάστε τον Παντσουτσουνιακό!

Τελειώνει το ματς και η ομάδα μέσα στην έδρα της χάνει από την κατώτερη αντίπαλο. Ο κόσμος φεύγει φαρμακωμένος από το γήπεδο και δεν έχει διάθεση ούτε να ρίξει μπινελίκια σε παίκτες και προπονητή… Γράφει ο Αποδυτηριάκιας.

Άσε ότι δεν έδωσε δικαιώματα και ο διαιτητής πού έκοψε στην μέση το καρπούζι…, και τα σπόρια όλα τα έδωσε στην ομάδα μας. Και τι διαβάζει ο κόσμος την άλλη μέρα στις φυλλάδες;

Τη γνωστή παπαριά που συνήθως λένε σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι προπονητές. Έτσι και ο δικός μας… Ξεχάστε την ήττα! Ξεχάστε την κακή σας εμφάνιση. Τι είναι αυτά που λες, κύριε παπάρα; Είσαι λάθος, κύριε αρχιπαπάρα. Γιατί να ξεχάσουμε; Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Το σωστό είναι να μας πεις Ξεχάστε τη νίκη, μάλιστα να μας το πεις στην περίπτωση που σκίσουμε την κωλάρα ενός ανώτερου ή, τουλάχιστον ισάξιου αντιπάλου. Για να μην παρασυρθούμε από τον ενθουσιασμό, για να μη χάσει η ομάδα το τέμπο της, για να κρατήσουν οι παίκτες την αυτοσυγκέντρωσή τους. Όχι, κύριε χατζηπαπάρα, να περνάς το μήνυμα Ξεχάστε την ήττα, όταν η ομάδα γκελάρει με μικρότερης ισχύος αντίπαλο.

Απεναντίας! Η ήττα είναι ωφέλιμη. Η ήττα σε βοηθάει να βγάζεις συμπεράσματα. Η ήττα σού δείχνει τα λάθη σου, που δεν πρέπει να επαναλάβεις. Και τις αδυναμίες σου για να τις βελτιώσεις. Η γκραν σουξέ παπαριά, λοιπόν, είναι να πεις Ξεχάστε, αφήστε πίσω την ήττα.
Η, το άλλο το κουφό, που θα το ακούσεις να στο λένε και προπονητές και παίκτες. Κερδίζει η ομάδα χωρίς να παίξει μπάλλα και σου λένε Σημασία έχει ότι πήραμε τους τρείς πόντους.

Φοβερά πράγματα. Σέρνεται η ομάδα, προβληματίζει με την απόδοσή της κι εσύ, είτε είσαι προπονητής, είτε παίκτης, έρχεσαι να μου πεις Σημασία έχουν οι τρείς πόντοι, ότι κερδίσαμε. Τι είναι αυτά, ρε; Άκου, Κρατάμε τους βαθμούς της νίκης, οπότε δεν κλαίμε για τα χάλια μας, αφού κερδίσαμε, δεν έχουμε πρόβλημα.

Ολο το θρυλικό σεντόνι που είχε δημοσιευθεί στον «Φίλαθλο» στο apodytiriakias.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags