Facebook Pixel Με Ζιρού στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2013-12-29 18:30:00

Με Ζιρού στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με Ζιρού στην κορυφή! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το γκολ του Ολιβιέ Ζιρού έφτασε και περίσσεψε στην Άρσεναλ για να φύγει νικήτρια από την έδρα της Νιούκαστλ και να κάνει Πρωτοχρονιά στην πρώτη θέση! Νίκη 2-1 της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" επί της Σάουθαμπτον!

Από το πρώτο λεπτό η Άρσεναλ προσπάθησε και κατάφερε να πάρει την κατοχή και να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα. Ωστόσο, ευκαιρίες δεν μπορούσε να κάνει και σε αυτό φάνηκε ότι έλειπε ο Εζίλ και ο Ράμσεϊ. Ο Νιούκαστλ από την άλλη, περιορίστηκε γρήγορα σε παθητικό ρόλο ενώ όταν έπαιρνε την μπάλα είχε πρόβλημα στο να την μεταφέρει μπροστά για να απειλήσει. Κάπως έτσι, χρειάστηκε να φτάσει το ματς στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου για να γίνει η μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήταν για τους γηπεδούχους με τον Ντεμπισί να πιάνει κεφαλιά και τους αμυνόμενους να διώχνουν πάνω στην γραμμή με την βοήθεια και του δοκαριού. Το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος του 45λεπτου.

Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα και στο δεύτερο, η Άρσεναλ κατάφερε να προηγηθεί με τον Ζιρού στο 65΄. Ο Γάλλος μετά από εκτέλεση φάουλ του Γουόλκοτ, έπιασε την κεφαλιά, νίκησε τον Κρουλ και έκανε το 1-0. Μάλιστα στο 68΄η ομάδα του Βενγκέρ έχασε μια απίστευτη ευκαιρία για το 2-0, αφού αρχικά ο Γουόλκοτ πλάσαρε πάνω στον Κρουλ και στο… ριμπάουντ είδε τον Ντεμπισί να βγάζει την μπάλα στην γραμμή… Οι κινήσεις του Βενγκέρ «έδεσαν» άμυνα και μεσαία γραμμή και κράτησε το 1-0 μέχρι το τέλος.

Έβερτον-Σάουθάμπτον 2-1

Το σύνολο του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ μπορεί να λούστηκε με… κρύο ιδρώτα όταν ο Ραμίρες (71’) ισοφάρισε την γκολάρα του Κόουλμαν (9’) αλλά ο Λουκάκου πήρε το όπλο του και με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στους 37 βαθμούς και την τέταρτη θέση οι γηπεδούχοι, παρέμειναν στους 27 και την ένατη θέση οι φιλοξενούμενοι μετά το πέρας της 19ης αγωνιστικής.

Από τη μία ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και από την άλλη ο Μαουρίσιο Ποκετίνο, είχαν δώσει σαφείς εντολές για πίεση ψηλά και άμεση παραγωγή φάσεων, κάτι που φάνηκε από τα πρώτα λεπτά της συνάντησης. Οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν αρκετά ορεξάτες και χρειάστηκε να περάσουν μόλις εννέα λεπτά για την πρώτη αλλαγή στον φωτεινό πίνακα. Ο Σίμους Κόουλμαν βρήκε χώρο από την δεξιά πτέρυγα, επωφελούμενος της αδράνειας του Γουόρντ-Πρόουζ και την κακή τοποθέτηση του Λουκ Σο, είδε εστία και με ένα υπέροχο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 1-0, στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί «παράθυρο» του Ντέιβις. Στο 21’ οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Λόβρεν στον Στίβεν Νέισμιθ, αλλά ο Κλάτενμπεργκ είπε «παίζετε», για να φτάσουμε στο 42’ όταν ο Λαλάνα απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά σούταρε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με υποψία ευκαιρίας της Σαουθάμπτον, με τον Σο να σεντράρει επικίνδυνα και τον Τζέιμς ΜακΚάρθι να «καθαρίζει» πριν δυσκολέψουν τα πράγματα για την άμυνα της ομάδας του. Η απάντηση της γηπεδούχου ήταν σχεδόν άμεση, στο 15’ της επανάληψης, όταν ο Μπάρκλεϊ πήρε εξαιρετική πάσα από τον Οβιέδο, αλλά αστόχησε από πλεονεκτικότατη θέση. Στο 71’ ο Ραμίρες έφερε το ματς σε απόλυτη ισορροπία, αφού βρήκε λίγο χώρο, «ζύγισε» τη μπάλα και έκανε το 1-1 από μακρινή απόσταση. Όμως, ο Ρομέλου Λουκάκου… ξύπνησε και έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του τρία λεπτά αργότερα μετά από πάσα του ΜακΚάρθι, σε μία φάση που ξεκίνησε με «κατέβασμα» του Πίεναρ. Το παιχνίδι έκλεισε με χαμένη ευκαιρία για λογαριασμό της Έβερτον, όταν το σουτ του Μπάρκλεϊ κατέληξε στον Λουκάκου και εκείνος νικήθηκε από τον Ντέιβις, που απέκρουσε εντυπωσιακά.

ΠΗΓΗ: england365.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags