Facebook Pixel Γ. Μαζιάς για Ολυμπιακό: Ολοι έχουν να κερδίσουν
| 2013-12-30 11:28:00

Γ. Μαζιάς για Ολυμπιακό: Ολοι έχουν να κερδίσουν

Γ. Μαζιάς για Ολυμπιακό: Ολοι έχουν να κερδίσουν

Tο σίγουρο είναι ότι δεν εξαρτάται μόνο από αυτούς. Ο Ολυμπιακός τους θέλει. Γράφει ο Γιώργος Μαζιάς.

Τους έχει πάρει δανεικούς από Ατλέτικο και Αρσεναλ. Οταν ένας παίκτης έρχεται με δανεισμό το ρίσκο είναι μικρό. Δεν σου αρέσει, δεν τον κρατάς και την επόμενη χρονιά. Υπάρχει όμως και η άλλη μορφή ρίσκου. Να σου βγει ο ποδοσφαιριστής, αλλά να μην υπάρχει οψιόν αγοράς.

 

Συμβαίνουν αυτά στις μεταγραφές. Στην περίπτωσή μας Ρομπέρτο και Κάμπελ έχουν αναδειχθεί σε δύο από τους πολυτιμότερους της χρονιάς ως τώρα για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Με βάση τα όσα έχουν δείξει, όλοι κρίνουν ότι πρέπει να μείνουν και του χρόνου. Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν είναι στο χέρι του Ολυμπιακού. Ατλέτικο και Αρσεναλ δεν ήθελαν να βάλουν οψιόν αγοράς, οπότε τώρα τα πράγματα είναι όλα στον αέρα. Με τη χρονιά να είναι σε εξέλιξη οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να κλείσουν από τώρα τον Ισπανό πορτιέρο και τον Κοσταρικανό εξτρέμ. Είναι παίκτες με προοπτική πάνω στους οποίους μπορεί να χτίσει για την επόμενη χρονιά ο Ολυμπιακός. Αν οι ίδιοι δεν εξασφαλίσουν τη μονιμότητά τους στη βασική ενδεκάδα των ομάδων τους για τη νέα χρονιά, τότε προφανώς και θα είναι ρίσκο για αυτούς να αφήσουν το λιμάνι και να επιστρέψουν στους συλλόγους όπου ανήκουν. Και πάλι όμως δεν εξαρτάται από τους ίδιους το μέλλον τους.

 

Ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει; Δεδομένο είναι ότι παλεύει για να τους κρατήσει. Δεν είναι θέμα χρημάτων. Δεν έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία ούτε η Αρσεναλ μήτε η Ατλέτικο. Αν Βενγκέρ και Σιμεόνε πουν ότι χρειάζονται τη νέα περίοδο Κάμπελ και Ρομπέρτο, τότε κανείς άλλος δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Απλά είναι τα πράγματα. Ο Ολυμπιακός κάνει ήδη την προσπάθειά του. Αν ζητηθεί η άποψη των ίδιων των παικτών, τότε αν όπως αναφέραμε δεν εξασφαλίσουν τη βασική ενδεκάδα, θα είναι πολύ καλό για αυτούς να μείνουν στην Ελλάδα. Η χρονιά έως τώρα έχει πάει περίφημα για όλους. Είναι παίκτες αξίας. Αν δεν ήταν, τότε δεν θα τους είχαν αγοράσει ομάδες όπως η Αρσεναλ και η Ατλέτικο. Για τον Ολυμπιακό το θετικό είναι ότι προγραμματίζει και προσπαθεί από τώρα για την επόμενη χρονιά. Ο σωστός προγραμματισμός έτσι γίνεται. Ακόμη κι αν κάτι πάει στραβά στις περιπτώσεις που αναφέρουμε, οι Πειραιώτες θα έχουν τα χρονικά περιθώρια για να καλύψουν όποιο κενό δημιουργηθεί. Είμαστε ακόμη στα μέσα της χρονιάς, οπότε υπάρχει ο καιρός για όλα. Ο Ολυμπιακός πριν πεινάσει, μαγειρεύει.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags