Facebook Pixel Ετοιμος ο κορμός της Εθνικής για το Μουντιάλ
| 2013-12-30 12:32:00

Ετοιμος ο κορμός της Εθνικής για το Μουντιάλ

Ετοιμος ο κορμός της Εθνικής για το Μουντιάλ

Πέραν της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων, το σημαντικότερο ίσως θέμα που έχει να αντιμετωπίσει ο Φερνάντο Σάντος είναι η επιλογή της 23άδας για το Μουντιάλ, αν και αυτή τη φορά το μεγαλύτερο κομμάτι του παζλ έχει συμπληρωθεί.

Οπως έχει δηλώσει ο ίδιος ο ομοσπονδιακός τεχνικός, ο κορμός της αποστολής του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα αποτελείται από τους παίκτες που είχαν κληθεί για τα μπαράζ με τη Ρουμανία, με μικρές προσθαφαιρέσεις.

Οι 24 παίκτες που είχαν κληθεί στα δύο ματς με τη Ρουμανία ήταν οι Καρνέζης, Σηφάκης, Καπίνο, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Τζιόλης, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σάμαρης, Μανιάτης, Σαλπιγγίδης, Σαμαράς, Μήτρογλου, Γκέκας, Τζαβέλλας, Μανωλάς, Βύντρα, Χριστοδουλόπουλος, Κονέ, Νίνης, Φορτούνης και Ταχτσίδης.

Στο μυαλό του Φερνάντο Σάντος υπάρχει πάντα ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που μετά από μακρά απουσία λόγω τραυματισμού επέστρεψε στην ενεργό δράση και αν όλα πάνε καλά μέχρι το καλοκαίρι είναι πολύ πιθανό να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ.

Επίσης υπάρχει και ο Γιάννης Φετφατζίδης που εντυπωσιάζει στην Ιταλία, αλλά και οι Δημήτρης και Αβραάμ Παπαδόπουλος. Τόσο ο επιθετικός του Ατρόμητου όσο και ο αμυντικός του Ολυμπιακού έχουν κληθεί από τον Φερνάντο Σάντος κατά το παρελθόν και περιλαμβάνονται σ' εκείνους τους οποίους παρακολουθεί ο Πορτογάλος προπονητής.

Κυριάκος Παπαδόπουλος: Θα τον περιμένει μέχρι το καλοκαίρι

Μετά από έναν χρόνο απουσίας επέστρεψε και δείχνει να είναι καλά από τον σοβαρότατο τραυματισμό του. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις ένα λεπτό αλλαγή κατά της Φράιμπουργκ και σε ολόκληρο παιχνίδι με τη δεύτερη ομάδα. Αν μέχρι το καλοκαίρι είναι καλά και δεν αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα, είναι πιθανό να είναι στην αποστολή για το Μουντιάλ.

Γιάννης Φετφατζίδης: Η ευχάριστη έκπληξη

Από τότε που πήγε στην Ιταλία έχει βρει τον εαυτό του. Αγωνίζεται βασικός στην Τζένοα και την περασμένη εβδομάδα οι Ιταλοί δημοσιογράφοι τον ψήφισαν ως τον 10ο καλύτερο νεοφερμένο παίκτη στο Καμπιονάτο. Κατόπιν όλων αυτών ο Φερνάντο Σάντος δεν μπορεί παρά να τον έχει στα υπόψη του για την αποστολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οπως και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, έτσι και αυτός ήταν στην αποστολή του Euro 2012.

Αβραάμ Παπαδόπουλος: Τον άφησε έξω ο τραυματισμός

Είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή του Euro 2012, αλλά ο σοβαρότατος τραυματισμός στην πρεμιέρα με την Πολωνία τον άφησε έξω για μήνες και τον έφερε πολύ πίσω. Εκτοτε έχει χάσει τη θέση του στην εθνική ομάδα και στον Ολυμπιακό και, παρότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να ταξιδέψει στη Βραζιλία, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί εντελώς η περίπτωσή του.

Δημήτρης Παπαδόπουλος: Πήρε ευκαιρία και μπορεί να ελπίζει

Ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2004, αφού ήταν στην αποστολή και είχε αγωνιστεί στο Euro 2004, ενώ ήταν παρών και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το 2005, πήρε μια ευκαιρία από τον Φερνάντο Σάντος που μετά από έξι χρόνια τον επανέφερε στην Εθνική. Στα ματς με τη Ρουμανία, βέβαια, δεν τον κάλεσε, αλλά μέχρι την επιλογή της αποστολής για το Μουντιάλ έχει πιθανότητες για να συμπεριληφθεί σε αυτήν.

Τερματοφύλακας: Ο μεγάλος πονοκέφαλος

Η θέση του τερματοφύλακα είναι ίσως η θέση που προβληματίζει περισσότερο από κάθε άλλη τον Φερνάντο Σάντος. Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι τρεις τερματοφύλακες που είχαν κληθεί στα παιχνίδια με τη Ρουμανία, οι Καρνέζης, Σηφάκης και Καπίνο, δεν αγωνίζονται αυτή την περίοδο βασικοί στις ομάδες τους.

Ο Πορτογάλος προπονητής βεβαίως εμπιστεύεται απόλυτα τον Ορέστη Καρνέζη που είναι ο βασικός τερματοφύλακας της εθνικής, αλλά δεν είναι βασικός στην ομάδα του, τη Γρανάδα. Ο Καρνέζης, μάλιστα, έπαιζε βασικός με τη Γρανάδα στα παιχνίδια Κυπέλλου, αλλά η ομάδα του αποκλείστηκε από τον θεσμό και ουδείς γνωρίζει αν θα παίζει από εδώ και πέρα στο πρωτάθλημα, κάτι που αποτελεί ένα από τα βασικά προβλήματα του Φερνάντο Σάντος για το Μουντιάλ.

Τα όσα άλλωστε συνέβησαν με τους τερματοφύλακες στην τελική φάση του Euro 2012 είναι ακόμη νωπά και ο εκλέκτορας της εθνικής δεν θέλει να τα βρει και πάλι μπροστά του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags