Facebook Pixel Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Γιώργο Σπανό!
| 2013-12-30 13:04:00

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Γιώργο Σπανό!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον Γιώργο Σπανό!

Ενας ιδιοκτήτης ΠΑΕ με κατοχυρωμένο δικαίωμα να δηλώνει ότι ξέρει να διοικεί...

Διαβάζοντας τις δηλώσεις του Γιώργου Σπανού στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 σχετικά με την πορεία που έχει διαγράψει μέχρι σήμερα ο Ατρόμητος και τις εκτιμήσεις ή και απαιτήσεις που έχει από την ομάδα του στη συνέχεια της Super League, έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται ότι ο μεγαλομέτοχος του Ατρόμητου είναι, αν όχι ο μόνος, ένας εκ των ελαχίστων επιχειρηματιών που κυκλοφορούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν το δικαίωμα να ισχυριστούν τεκμηριωμένα ότι έχουν μεγαλώσει πολύ τα κυβικά της ΠΑΕ που διοικούν και χρηματοδοτούν.

Εχει γίνει σοφός στη διοίκηση ποδοσφαιρικής επιχείρησης ο Σπανός. Την πλήρωσε ακριβά τη σοφία, αφού του κόστισαν πολύ ακριβά τα πρώτα μαθήματα που έκανε, στον καιρό της εισόδου του στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Είναι όμως από τους ελάχιστους, από όσους έχω παρατηρήσει στη διάρκεια της τελευταίας 20ετίας, που με έχει αναγκάσει πολλές φορές να συμπεράνω ότι έχει μάθει από τα λάθη, έχει διδαχθεί, έχει γίνει σοφότερος και έχει προοδεύσει και εξελιχθεί. Ναι, έχει κάνει, και συνεχίζει να κάνει λάθη, όπως άλλωστε κάθε άνθρωπος που επιχειρεί και μάλιστα συχνά αναγκάζεται λόγω συνθηκών να πρωτοπορεί ή να καινοτομεί. Αν κανείς όμως κοιτάξει τη μεγάλη εικόνα, βλέπει έναν σύλλογο που μεγάλωσε παντοιοτρόπως. Που έπαψε να ξοδεύει αβίαστα και δίχως σχέδιο, που απέκτησε μια κεντρική ιδέα για το ποδόσφαιρο και βάσισε πάνω της μια στρατηγική. Εφτιαξε υποδομές, απέκτησε ακαδημίες, έδωσε εμπιστοσύνη, χρόνο και υπομονή σε επαγγελματίες που επιλέγουν, εκπαιδεύουν και μεγαλώνουν ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, νοιάστηκε για το κοινωνικό πρόσωπο και την κοινωνική δράση του συλλόγου του, έκανε προωθητικές ενέργειες προκειμένου να μεγαλώσει το κοινό μιας ομάδας που είχε χάσει τους οπαδούς της στην πορεία του χρόνου.

Σήμερα ο Σπανός καμαρώνει έναν σύλλογο, ο οποίος μαθαίνει και να πουλά τους ποδοσφαιριστές που παράγει ή αναδεικνύει και να επενδύει το αντίτιμο σε παίκτες και εξέλιξη των υποδομών του. Ο Σπανός είναι σήμερα ένας εκ των ελαχίστων επιχειρηματιών του ποδοσφαίρου που μπορεί με στοιχεία να ισχυριστεί ότι δημιουργεί στην ΠΑΕ του την προοπτική να ζήσει από τα έσοδά της και στην ομάδα την ευλογημένη προοπτική να μην εξαρτάται από την τσέπη του μεγαλομετόχου της εταιρείας. Εχει συλλάβει το νόημα της εποχής στο ποδόσφαιρο και προσπαθεί σταθερά και επίμονα να βάλει την ομάδα του στο νόημα.

Δεν είναι ούτε παντογνώστης, ούτε μάγος, ούτε ο κορυφαίος παράγοντας στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Είναι όμως με βεβαιότητα ένας εκ των ελαχίστων που αξίζει μία θέση σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο διοίκησης ποδοσφαιρικής επιχείρησης για να διδάξει τη μέθοδό του και τις συνταγές του. Από τους ελάχιστους που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν πραγματική γνώση και ουσιαστική αντίληψη του ιδανικού τρόπου λειτουργίας μιας ποδοσφαιρικής εταιρείας.

Πηγή: SportDay

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags