Facebook Pixel Σ. Σαρέσκος για ΠΑΟ: Η... τσέπη δεν σηκώνει παίχτες σαν τον Πέτριτς
| 2013-12-30 13:36:00

Σ. Σαρέσκος για ΠΑΟ: Η... τσέπη δεν σηκώνει παίχτες σαν τον Πέτριτς

Σ. Σαρέσκος για ΠΑΟ: Η... τσέπη δεν σηκώνει παίχτες σαν τον Πέτριτς

Αυξάνονται τα ονόματα και οι υποψήφιοι αλλά όχι και οι πιθανότητες να φέρει ο Παναθηναϊκός επιθετικό επιπέδου του Μλάντεν Πέτριτς. Γράφει ο Στέλιος Σαρέσκος.

Μπορεί ο Κροάτης διεθνής να συμπληρώνει σε δύο μέρες 33 χρόνια ζωής, να έχει Ελληνίδα σύζυγο, να έμεινε ελεύθερος από τη Γουέστ Χαμ, όπου δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα, και να βρίσκεται σε αναζήτηση ενδεχομένως της τελευταίας ομάδας της καριέρας του, όμως το κασέ του είναι αυτή τη στιγμή «ασήκωτο» (σχεδόν 1 εκατ. ευρώ ετησίως) για τις αντοχές των «πράσινων».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πέτριτς ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Ελβετία, όπου αγωνίστηκε για περίπου οκτώ χρόνια (με Γκρασχόπερς και Βασιλεία) και είναι προετοιμασμένος να μειώσει αισθητά τις απαιτήσεις του προκειμένου να πετύχει τον στόχο του.

Για οποιονδήποτε άλλον προορισμό, οι υποχωρήσεις του στο οικονομικό είναι μικρότερες και γι' αυτό μοιάζει απίθανο η πρόθεση του ΠΑΟ να προσφέρει, το πολύ, 200.000 ευρώ σ΄ έναν παίχτη να «συναντηθεί» με τα «στάνταρ» του Πέτριτς.

Το σίγουρο είναι ότι το «κλίμα» της Πρέμιερ Λιγκ δεν ταίριαξε στον Κροάτη, ο οποίος, μετά τα 26 ματς και τα συνολικά πέντε γκολ με τη φανέλα της Φούλαμ, ολοκλήρωσε τη σύντομη θητεία του στη Γουέστ Χαμ με μόλις τρεις παρουσίες στο πρωτάθλημα και μία στο Λιγκ Καπ, όλες ως αλλαγή!

Στον Παναθηναϊκό διατηρούν την αισιοδοξία τους για την πορεία συζητήσεων με ακριβοπληρωμένους επιθετικούς, αλλά είναι άγνωστο αν θα διαθέσουν, εκτός από τα χρήματα, και τον χρόνο που ζητάνε οι περισσότεροι μέχρι να αποφασίσουν. Ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Νταμπίζας ξεκαθάρισε στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι «θέλουμε να είναι εδώ ο παίχτης στις αρχές Ιανουαρίου και να βοηθήσει άμεσα».

Με αυτόν τον όρο είναι τουλάχιστον δύσκολο να περιμένει ο ΠΑΟ «βεντέτες» τύπου Πέτριτς που θέλουν σήμερα ένα συμβόλαιο ύψους 1 εκατ. ευρώ, αλλά σ' ένα μήνα, χωρίς να έχουν στα χέρια τους κάτι που να τους ικανοποιεί, ενδέχεται να συμβιβαστούν και με 300.000 ευρώ.

Για τις οικονομικές δυνατότητες του ΠΑΟ μοιάζει μονόδρομος μια λύση επιθετικού χωρίς τα «παράσημα» του Κροάτη, προερχόμενου από μικρομεσαίο πρωτάθλημα που θα κρίνει τη μετακίνησή του στο «τριφύλλι» ως άλμα καριέρας. Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν έως το τέλος της εβδομάδας.

Πηγή: Εθνοσπόρ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags