01/01/14 - 16:30

K. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Αυτοί ξέρουν

Αυτοί που τρέχουν την ομάδα, που ασχολούνται με τους υπάρχοντες παίκτες και τους υποψήφιους στόχους, ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους. Γράφει ο Κώστας Βαϊμάκης.

K. Βαϊμάκης για ΠΑΟ: Αυτοί ξέρουν
34.955views 0shares

Όσο κι αν στον Παναθηναϊκό έχουν καταστήσει σαφές πως η ομάδα ψάχνει μόνο για αντι-Φιγκερόα, για έναν φορ δηλαδή που να μπορεί να παίξει είτε δίπλα στον Μπεργκ είτε να κάνει τα ρεπά του Μπεργκ, υπάρχουν διάφορα δημοσιεύματα για παίκτες που παίζουν είτε στην άμυνα, είτε στα χαφ, είτε στην επίθεση. Λογικό από τη μια να στέλνουν οι μάνατζερς φαξ και να προτείνουν παίκτες, παράλογο από την άλλη να το κάνουν σε μια ομάδα που δεν έχει λεφτά για ξόδεμα και ψάχνει μόνο ένα συγκεκριμένο παίκτη.

Εκτός αν όλο αυτό, έχει να κάνει με το καλοκαίρι που έρχεται και την ανάγκη του Παναθηναϊκού να κλείσει από τώρα παίκτες που μένουν ελεύθεροι. Αν είναι έτσι, πάσο και πολύ καλά κάνουν και ψάχνουν από τώρα, ώστε να μην ψάχνουν τελευταία στιγμή και δεν βρίσκουν τίποτα. Αλλά για ποιες θέσεις; Ο Πέτρις ή ο Νίλσον που έχουν ακουστεί, θα μπορούσαν να είναι μεταγραφικοί στόχοι από τη στιγμή που η ομάδα ψάχνει για επιθετικό. Αλλά ο Γκάλο, που παίζει στον Παναιτωλικό και ανήκει στην Μπράγκα, παίζει ως δεξί μπακ και εκεί υπάρχει ο Μαρινάκης, ο Σπυρόπουλος και αν χρειαστεί και ο Τριανταφυλλόπουλος. Ο Κάντλετς που επίσης γράφτηκε, παίζει ως αριστερό μπακ και εκεί ναι μεν υπάρχει μόνο ο Νάνο (ο Χουχούμης έχει πάρει λίγες ευκαιρίες), αλλά δεν δείχνει να «πονάει» από εκεί η ομάδα και επιπλέον μια που ο κόουτς ευαγγελίζεται «ολλανδικό ποδόσφαιρο», λογικό είναι να έχει δοθεί έμφαση στο επιθετικό κομμάτι, που φέρνει τα γκολ και το θέαμα, παρά στη θωράκιση της άμυνας.

Άρα τι γίνεται; Ο ρομαντικός θα έλεγε ότι στην ομάδα προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο να έχουμε διοικητικές εξελίξεις μέσα στον Ιανουάριο, που θα φέρουν λεφτά, άρα πρέπει να είναι άπαντες προετοιμασμένοι και να έχουν βρει παίκτες που να μπορούν να αποκτηθούν άμεσα. Ο πρακτικός λέει πως απλά μαγειρεύουν πριν πεινάσουν, ώστε να είναι έτοιμοι για το καλοκαίρι. Ο ψυλλιασμένος σκέφτεται ότι κάποιος μπορεί να πουληθεί τον Γενάρη, άρα καλό είναι να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις σε διάφορες θέσεις. Ο ψαγμένος σκέφτεται ότι η ομάδα κάνει τα κουμάντα της από τώρα για την περίπτωση όπου οι δανεικοί Σίλντενφελντ και Αμπέντ δεν συνεχίσουν και μετά το καλοκαίρι. Ο «μυστήριος» αναρωτιέται γιατί δεν κοιτάνε και για άλλες περιπτώσεις δανεικών, που είναι μια φτηνή και καλή λύση με λίγη τύχη και μπόλικο σκάουτινγκ.

Και πέρα από όλους τους παραπάνω, εγώ λέω απλά να έχει ο κόσμος της ομάδας εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που τρέχουν τα πράγματα και το κάνουν με επιτυχία αυτούς τους μήνες: ο Αναστασίου με τους συνεργάτες του, ο Νταμπίζας, ο Σαραβάκος, ο Γιάννης Σαμαράς στις Ακαδημίες, προφανώς ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και με πόσα χρήματα μπορούν να πορευτούν. Ας γράφουν όποια ονόματα θέλουν αυτοί που γράφουν, ξένα και ελληνικά ΜΜΕ, μάνατζερς, νταλαβεριτζήδες και παρατρεχάμενοι. Αυτοί (που πρέπει να γνωρίζουν) ξέρουν.

Πηγή: SportDay


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ