Facebook Pixel Εγκλωβισμένος στις επιλογές του ο Δέλλας
| 2014-01-01 12:20:00

Εγκλωβισμένος στις επιλογές του ο Δέλλας

Εγκλωβισμένος στις επιλογές του ο Δέλλας

«Αν μπορούσα, θα άλλαζα όλη την ομάδα» ήταν τα οργισμένα λόγια του Τραϊανού Δέλλα μετά το «κάζο» από τον Αγροτικό Αστέρα. Βεβαίως, πριν από το ματς στο Καυταντζόγλειο οι αλλαγές δεν αποτελούσαν και την αγαπημένη του συνήθεια. Μάλλον τις απέφευγε.

Ενδεχομένως η κάκιστη απόδοση-νοοτροπία αρκετών παικτών να τον κάνει να αναθεωρήσει τις απόψεις του και να τολμήσει στο άμεσο μέλλον, γιατί η αλήθεια είναι πως σε δεκατέσσερα παιχνίδια (πρωταθλήματος και κυπέλλου) έχει εμπιστευθεί μόλις μία ντουζίνα παίκτες (αν εξαιρέσουμε τους δύο κίπερ, Βούρα και Καραγκιολίδη), τη στιγμή που το ρόστερ της Ενωσης αριθμεί 33.

Μόνον ο ίδιος ο Δέλλας μπορεί να εξηγήσει την επιμονή του στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αν και κανείς δεν μπορεί να παραγνωρίσει ότι μιλάμε -ως επί το πλείστον- για παίκτες με εμπειρίες και με παραστάσεις από μεγαλύτερες κατηγορίες. Σαφώς πολλοί από αυτούς που αγωνίζονται θα ήταν ενδεκαδάτοι με οποιονδήποτε τεχνικό, αλλά στο γήπεδο αποδεικνύεται πως δεν είναι ούτε αναντικατάστατοι ούτε και κάνουν την τρομερή διαφορά.

Είναι φως φανάρι πως εδώ και αρκετά ματς η ΑΕΚ δεν πείθει με τις εμφανίσεις της, τα βρίσκει σκούρα σχεδόν σε κάθε παιχνίδι και σίγουρα δεν μπορεί να είναι άμοιροι ευθυνών αυτοί που παίζουν. Θα πείτε πως πάντοτε οι καλύτεροι ή οι αδικημένοι είναι αυτοί που δεν αγωνίζονται. Ωστόσο, τα γεγονότα δείχνουν ότι η μέχρι τώρα διαχείριση του υλικού, για την οποία υπεύθυνος είναι ο προπονητής, δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Ελλειψη φρεσκάδας

Η πραγματικότητα είναι πως έχουν επιβαρυνθεί παίκτες που δείχνουν πως χρειάζονται ανάσες. Εκτός αυτού, υπάρχουν και ορισμένοι άλλοι που είναι ντεφορμέ και αντί να δικαιώσουν τον προπονητή τους, που τους στηρίζει και στις κακές μέρες, εξελίσσονται σε αδύναμους κρίκους, που ενίοτε τον εκθέτουν. Παρά την έλλειψη φρεσκάδας, τα σημάδια κούρασης και τις χαμηλές πτήσεις, ο Δέλλας προέβαινε κάθε φορά σε ελάχιστες αλλαγές, προφανώς θεωρώντας πως αν το παράκανε θα χανόταν η ομοιογένεια και οι παίκτες του δεν θα έβρισκαν ρυθμό. Ισως ήθελε να αποφύγει το ρίσκο και να πάει στα σίγουρα.

Αλλοι επαναπαύθηκαν και άλλοι στο... περίμενε

Αυτή του η επιλογή όμως γύρισε μπούμερανγκ, γιατί κάποιοι παίκτες έχουν επαναπαυθεί στη σιγουριά της ενδεκάδας ή έχουν υπερεκτιμήσει τις δυνατότητές τους ή ακόμα και δεν τα δίνουν όλα. Την ίδια ώρα υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που έχουν πάρει ελάχιστες ευκαιρίες και άλλοι που δεν έχουν λάβει ούτε μία. Ο κίνδυνος να... χαθούν αυτοί οι παίκτες από ψυχολογικής άποψης είναι ορατός. Μην ξεχνάμε πως σε κάθε στραβό αποτέλεσμα οι παίκτες κατηγορούνται πως δεν έχουν καταλάβει τι φανέλα φοράνε, αλλά περισσότεροι από τους μισούς την έχουν φορέσει μόνο στις προπονήσεις και στα οικογενειακά διπλά.

Ροτέισον εν όψει...

Πέραν των ευκαιριών που αναμένεται να δοθούν από τον Δέλλα, όπως διαφάνηκε από την επομένη του αγώνα με τον Αγροτικό Αστέρα, θα χρειαστεί και ροτέισον, παρά το ότι οι αγωνιστικές υποχρεώσεις μειώθηκαν μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο. Με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνας τεχνικός θα κερδίσει παίκτες και θα έχει σε εγρήγορση ορισμένους άλλους.

ΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΕΚ

Οι κίπερ

Βούρας/720'

Καραγκιολίδης/570'

Οι αμυντικοί

Πεταυράκης/1.025'

Ρόβας/991'

Σταθάκης/953'

Αργυρίου/723'

Οι μέσοι

Γεωργέας/1.169'

Κορδέρο/1.140'

Γροντής/1.008'

Πλατέλλας/975'

Ανάκογλου/811'

Οι επιθετικοί

Ντακόλ/1.141'

Μπρέσεβιτς/845'

Πόποβιτς/592'

Μεταξύ πάγκου-ενδεκάδας

Τσιρίλο/402'

Τσουκαλάς/340'

Τσουμάγκας/265'

Χωρίς ουσιαστική συμβολή

Τσούπρος/150'

Ράμα/118'

Τζανετόπουλος/90'

Παληαρούτας/36'

Τσεβάς/92'

Παυλής/26'

Καζβιρόπουλος/8'

Στην εξέδρα

Ντούνης/-

Ντούμπερετ/-

Κέζος/-

Καλογέρης/-

Κάτσικας/-

Μούργκα/-

Ζιβάνοβιτς/-

Θαναηλάκης/-

Τζάθας/-

Πηγή: Goal

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags