Facebook Pixel Ο MVP του Ολυμπιακού
| 2014-01-01 19:14:00

Ο MVP του Ολυμπιακού

Ο MVP του Ολυμπιακού

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποιος ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού στην εντυπωσιακή πορεία των «ερυθρόλευκων» στον 1ο γύρο του πρωταθλήματος, αλλά και στην εξαιρετική παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ;

Στο κάδρο όσων διακρίθηκαν, μπορούμε να βάλουμε αρκετούς ποδοσφαιριστές, αφού ο φετινός Ολυμπιακός είναι μία ομάδα συνόλου, όπως άλλωστε επιτάσσει η φιλοσοφία του Μίτσελ.

Δίχως, αμφιβολία, θέση αξίζουν ο Ρομπέρτο, οι δύο στόπερ, ο Μανωλας με τον Σιόβα, ο Χολέμπας, ο Σάμαρης με τον Μανιάτη, ο Κάμπελ με τον Σαβιόλα και φυσικά ο Κώστας Μήτρογλου. Ο τελευταίος, σίγουρα τράβηξε τους περισσότερους προβολείς πάνω του, αφού σκόραρε διαρκώς και με εντυπωσιακό τρόπο σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι και τον τραυματισμό του λίγο πριν απ' το τέλος του αγώνα με την Παρί Σεν Ζερμέν στο Παρίσι.
Οι\ Μανωλάς με τον Σιόβα δημιούργησαν ένα άκρως αποτελεσματικό αμυντικό δίδυμο. Το γεγονός πως τα ονόματα και των δύο βρίσκονται στη μεταγραφική λίστα ομάδων του εξωτερικού, επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Απ' την πλευρά του ο Χολέμπας ωφελήθηκε απ' την έλευση του Μπονγκ, έκανε επανεκκίνηση στην καριέρα του, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του.

Ο Σάμαρης διέπρεψε με την ποδοσφαιρική οξυδέρκειά του και την ωριμότητά του. Ήταν ένα στοίχημα που κέρδισε ο Μίτσελ, καθώς τον πίστεψε και τον καθιέρωσε σε μία πολύ απαιτητική θέση, αυτήν του αμυντικού χαφ. Ο Μανιάτης με την ψυχολογία του αρχηγού της ομάδας, έτρεχε ξανά για «δύο» σε όλους τους χώρους.

Με την απόδοσή του, ο Κάμπελ υποχρέωσε τους Άγγλους συναδέλφους να ασκήσουν κριτική στον Βενγκέρ που τον παραχώρησε δανεικό στον Ολυμπιακό. Όσο για τον Σαβιόλα, στον ευρωπαϊκό «τελικό» με την Αντερλεχτ στο Φάληρο, έκανε απόσβεση την επένδυσης της διοίκησης των «Πειραιωτών».

Όμως, εκείνος που κατά την ταπεινή μας γνώμη αξίζει τον άτυπο τίτλο του MVP, είναι ο Ρομπέρτο. Με την παρουσία του κάτω απ' την εστία, πρόσφερε ασφάλεια στην ομάδα του και τον κόσμο της. Οσο για τις επεμβάσεις του, κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολες στιγμές, κυρίως στα ευρωπαϊκά ματς. Και επειδή η θέση του γκολκίπερ είναι "ηλεκτρική", αξίζει τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη των «ερυθρόλευκων» στο πρώτο μισό της περιόδου.  

Πηγή: novasports.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags