Facebook Pixel K. Πετρωτός: «Στήνεται» ο ΠΑΟΚ του 2014!
| 2014-01-02 16:30:00

K. Πετρωτός: «Στήνεται» ο ΠΑΟΚ του 2014!

K. Πετρωτός: «Στήνεται» ο ΠΑΟΚ του 2014!

Καθοριστική η εβδομάδα για τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ... Γράφει ο Κώστας Πετρωτός. 

Η αναζήτηση που κάνουν ο Χουμπ Στεφενς, ο γιος του Μάικλ και οι άμεσοι συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, ο Ζήσης Βρύζας και ο Γκέρμαν Τσιστιακόφ, για τους παίκτες που χρειάζονται στο δεύτερο μισό της περιόδου, ώστε να καλύψουν τα κενά που έχει εντοπίσει, είναι κάτι παραπάνω από προχωρημένη.

Ηδη, ορισμένα από τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στη μεταγραφική λίστα έχουν δει το φως της δημοσιότητας (Μάαρτεν Μάρτενς, Εγιόνγκ Ενό και Εντβιγκες Μαντούρο), ενώ υπάρχουν και άλλοι, κυρίως επιθετικοί, για τους οποίους αφιερώνουν καθημερινά αρκετές ώρες στην ΠΑΕ.

Σε ποιο σημείο βρίσκονται τα μεταγραφικά;

Ξεκαθαρίζοντας πως ο Στέφενς έχει ζητήσει έναν αμυντικό μέσο, έναν επιτελικό χαφ, ένα φορ και εφόσον παρθεί απόφαση για αποχώρηση του Χακόμπο και έναν τερματοφύλακα, σημειώνουμε τα εξής:

● Στη θέση του επιτελικού το ακλόνητο φαβορί παραμένει ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο Βρύζας συμφώνησε με τον ατζέντη του παίκτη Ζακ Λιχτενστάινερ για συμβόλαιο 2,5 ετών με ετήσιες απολαβές 700.000 ευρώ. Ωστόσο, η Αλκμααρ δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι ζητά για να τον αποδεσμεύσει από τώρα. Η συνεργασία του 29χρονου Βέλγου διεθνή με την ολλανδική ομάδα ολοκληρώνεται το καλοκαίρι.

● Για τη θέση του «κόφτη», τα ονόματα που αφήνουν να διαρρεύσουν από την ΠΑΕ είναι των Εγιόνγκ Ενό και Εντβιγκες Μαντούρο. Για τον πρώτο υπάρχει ανοιχτή η προοπτική δανεισμού με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι, καθώς το συμβόλαιό του με τον Αγιαξ έχει διάρκεια ώς το καλοκαίρι του 2015. Ομως, όπως διαμηνύει ο ατζέντης του Στέφαν Μπραντλ, θα χρειαστεί χρόνος για να παρθεί η τελική απόφαση, την ώρα που ενδιαφέρον για τον 27χρονο διεθνή Καμερουνέζο έχουν εκδηλώσει αγγλικές και γερμανικές ομάδες. Οσο για τον Μαντούρο, ο 28χρονος Ολλανδός διεθνής, που μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ, είναι στην πόρτα της εξόδου από τη Σεβίλη, για την οποία δήλωσε χθες πως δεν ζητά οικονομικό αντίτιμο για να τον αφήσει ελεύθερο. Την ίδια στιγμή βέβαια δήλωνε πως τον θέλουν ομάδες από τη Γερμανία και ο ίδιος ρίχνει το βάρος να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του είτε εκεί είτε στην Αγγλία ή την Ισπανία. Φυσικά δεν έκανε καμία αναφορά στον ΠΑΟΚ.

● Η περίπτωση του φορ είναι εκείνη για την οποία ο Σαββίδης ετοιμάζεται να ρίξει μπόλικο χρήμα. Χθες ακούστηκαν ποσά που φτάνουν μέχρι τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Προς το παρόν δεν έχει διαρρεύσει τίποτα, παρά μόνο η υπόθεση ενός Ευρωπαίου στράικερ (όχι όμως Ιταλού) που παίζει στην Ιταλία και ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να τον αποκτήσει με κανονική μεταγραφή.

Πέρα από την ενίσχυση, υπάρχει και η προσπάθεια για εκκαθάριση του ρόστερ. Εγινε γνωστό πως ο Τόμας Νέτσιντ δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανόν θα πάει και πάλι δανεικός από την ΤΣΣΚΑ στη Σλάβια Πράγας. Ο Τσέχος βρέθηκε στην προπόνηση και συζήτησε με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το τέλος της συνεργασίας τους.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags