Facebook Pixel Ο Βασίλης Σαμπράκος για τη μεταγραφή του Πελέ!
| 2014-01-02 16:10:00

Ο Βασίλης Σαμπράκος για τη μεταγραφή του Πελέ!

Ο Βασίλης Σαμπράκος για τη μεταγραφή του Πελέ!

Ένας Πελέ πιο ώριμος από ποτέ, σε τιμή ευκαιρίας... Γράφει ο Βασίλης Σαμπράκος.

Αφενός το «χαστούκι» του καλοκαιριού πόνεσε τον Πελέ, αφετέρου τον νουθέτησε. Πολύ πρόσφατα ένας Πορτογάλος συνάδελφός μου προσπάθησε να μου εξηγήσει πώς και γιατί ο Πελέ που παρακολουθούμε στην Ελλάδα διαφέρει από τον συνήθη Πελέ που έβλεπαν οι Πορτογάλοι, δηλαδή τον παίκτη που έφτασαν προ καιρού να χαρακτηρίσουν «χαμένο ταλέντο», επειδή τον έβλεπαν στα 26 του να ταλαιπωρεί τον εαυτό του στο τουρκικό πρωτάθλημα και να μη θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που, έξι χρόνια πίσω, η Ίντερ έβρισκε νόημα να πληρώσει περίπου 1,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να τον κάνει δικό της και να του δώσει τη φανέλα της.

Ήταν κυρίως ζήτημα νοοτροπίας και αντίληψης το «θέμα» του Πελέ, δηλαδή το βαρίδι που τον κράτησε στο έδαφος και δεν του επέτρεψε να απογειώσει την καριέρα του τον καιρό που βρέθηκε στο Μιλάνο. Κι ήταν παρόμοιο το εμπόδιο που αποδεικνυόταν αξεπέραστο για αυτόν σε κάθε κατοπινή προσπάθεια, στην Πόρτο, την Πόρτσμουθ, τη Βαγιαδολίδ. Ο Πελέ εντυπωσίαζε πάντα με τις πρώτες του εικόνες, αλλά δεν κατάφερνε ποτέ να δώσει διάρκεια στο παιχνίδι του και αξιοπιστία στην απόδοσή του.

Έφαγε μεγάλο χαστούκι ο Πελέ το περασμένο καλοκαίρι, όταν βρέθηκε ξεκρέμαστος επαγγελματικά και αναγκάστηκε να «καταδεχθεί» να περάσει από δοκιμή στον Εργοτέλη και να υπογράψει τελικώς ένα χαμηλό συμβόλαιο. Κι αν κανείς κρίνει από τη συνέπειά του με τη φανέλα του Εργοτέλη, συμπεραίνει ότι αφενός το χαστούκι έχει πονέσει και τον έχει νουθετήσει και αφετέρου ότι μια ομάδα που ασχολείται να βρει τα κουμπιά ενός ιδιαίτερου ποδοσφαιριστή μπορεί να τον «κερδίσει».

Δεδομένου ότι ο Ολυμπιακός γνωρίζει τι παίρνει, κάνει καλά που τον αποκτά. Αφενός επειδή ο Πελέ έχει δείξει πιο συνεπής από πριν και αφετέρου επειδή ο Ολυμπιακός έχει μια σειρά από δείγματα που πείθουν ότι τόσο ο ίδιος, σαν οργανισμός, όσο και ο προπονητής του ξέρουν να βρίσκουν και να πατούν τα κουμπιά ιδιότροπων ποδοσφαιριστών. Και επειδή δεν χωρά συζήτηση σχετικά με την ποιότητά του, ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει έναν χαφ πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολύ χαμηλή τιμή.

Πηγή: SportDay
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags