Facebook Pixel «Πολλές παράγκες στην Ελλάδα»
| 2014-01-02 18:51:00

«Πολλές παράγκες στην Ελλάδα»

«Πολλές παράγκες στην Ελλάδα»

O Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάσης Καρούντζος μίλησε στον Arena FM 89,4 για την απορριπτική απόφαση στην αίτηση του Δήμου Θέρμης για το προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. 

Αναλυτικά, όσα είπε ο Θανάσης Καρούντζος:
Για τις “επιπτώσεις” της σημερινής (02/01) της απόφασης:
“Γνωρίζουμε όλοι τι πρόκειται να επενδυθεί εκεί… Δεν σημαίνει, όμως, ότι με την απόρριψη σταματούν τα πάντα. Μπορεί να επανέλθει ο Δήμος Θέρμης. Έχει έμπειρη νομική υπηρεσία και είναι δυνατόν να απαντηθούν τα ζητήματα, ώστε να διορθωθούν. Δύο-τρεις είναι οι βασικοί λόγοι της απόρριψης… Όλα διορθώνονται, υπάρχει χρόνος να επανέλθει ο Δήμος με νεότερη απόφαση του και να προχωρήσουμε σε στέρεες βάσεις, στο 100%. Θέλει μεγαλύτερη τεκμηρίωση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα”.
Για τα σημεία που οδήγησαν στην απόρριψη: “Σ’ αυτόν τον χώρο θα γίνουν διάφορες αθλητικές και κτιριακές εγκαταστάσεις. Δεν πρόκειται για μια απλή μίσθωση. Θα γίνουν έργα. Πρέπει να αποσαφηνιστούν όλα αυτά και να επανέλθει ο Δήμος”.
Για το αν υπάρχουν ευθύνες στον Δήμο Θέρμης: “Δεν θεωρώ ότι υπήρξαν παραλείψεις, γιατί είναι κάτι που δεν γίνεται συχνά και δεν υπάρχει η ανάλογη εμπειρία. Σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι περιορισμένη η εμπειρία σε τέτοιου είδους διαδικασίες. Το πιο σημαντικό όταν πρόκειται για μίσθωση είναι να αποσαφηνίζονται οι δραστηριότητες. Και μπορεί να το κάνει ο Δήμος, είναι εύκολο. Να δώσει τα νέα στοιχεία και να επανέλθει”.
Για το πρόβλημα με τα… βοσκοτόπια: “Αυτά είναι δευτερεύοντα ζητήματα. Όταν γίνεται έλεγχος νομιμότητας, εξετάζονται όλες οι παράμετροι. Η συγκεκριμένη έκταση παραχωρήθηκε από το υπουργείο Γεωργίας, στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Τότε υπήρχαν… βοσκοτόπια και κατσίκες. Τώρα έχουν αλλάξει πολλά, αλλά ο νόμος του ’60 είναι ο ίδιος… Ξέρετε, κάποια πράγματα σε νομικό επίπεδο αναφέρονται επειδή πρέπει να αναφερθούν…”.
Για το τι μέλλει γενέσθαι: “Η βούληση υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία σύμβαση. Ο Δήμος Θέρμης πρέπει να εξηγήσει ακριβέστερα τι θέλει να κάνει σ’ αυτά τα στρέμματα. Τι θα πατάει και τι θα ακουμπάει πάνω σ’ αυτό το έδαφος… Μακάρι ο Δήμος να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει και εγώ είμαι εδώ για να βοηθήσω Νομίζω ότι ήταν καλύτερο να είχε αποσυρθεί η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου το Δήμου, διότι είχε εκδοθεί απόφαση για την έκταση πριν βγει το ΦΕΚ. Για τυπικούς λόγους έπρεπε να αποσυρθεί. Επίσης, υπήρχε περίπτωση να ξεκινούσε η διαδικασία, να έκανε έξοδα ο επενδυτής και να κολλούσε η υπόθεση σε 2ο ή 3ο στάδιο. Με μια προσφυγή θα υπήρχαν μεγαλύτερα προβλήματα, γιατί όλοι στην Ελλάδα δεν είναι καλοί…”.
Για τα διάφορα εμπόδια που προκύπτουν σε πιθανές επενδύσεις: “Δυστυχώς, έχουμε πολλές παράγκες στην Ελλάδα, σε διάφορα επίπεδα, όχι μόνο στον αθλητισμό. Δεν πρέπει να αφήσουμε αυτές τις παράγκες να πετύχουν τον σκοπό τους. Δεν είναι δυνατόν να αποτρέπει ο καθένας τους επενδυτές…”.
Για την απόφαση και το πιθανό παρασκήνιο: “Δεν υπάρχει κάτι… Πάρθηκε εδώ στη Θεσσαλονίκη, συμβουλευτήκαμε τις υπηρεσίες μας. Εγώ, ξέρετε, είμαι φαρμακοποιός. Όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε να γίνει αυτό το έργο, αλλά είμαστε σε μια περίοδο, που όλοι ψάχνουν την νομιμότητα και πρέπει να είμαστε πολύ τυπικοί. Το νομικό καθεστώς είναι συγκεκριμένο. Μακάρι να ήμουν υπουργός και να μπορούσα να το αλλάξω…”.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags