Facebook Pixel Τι ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν
| 2014-01-02 23:34:00

Τι ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Τι ξεχωρίζει μέχρι στιγμής στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Για ακόμα μία χρονιά στην φετινή Πριμέρα βλέπουμε τις δυο ομάδες που κυριαρχούν τόσα χρόνια να κάνουν και πάλι το ίδιο. Ή μήπως όχι; Φέτος ήρθε η Ατλέτικο του Σιμεόνε να μας καταπλήξει. Η ομάδα του Αργεντινού είναι ότι καλύτερο έχουμε δει φέτος στην Ισπανία (και στην Ευρώπη). Θα μπορέσει άραγε να κάνει την έκπληξη και να σηκώσει την κούπα στο τέλος της σαιζόν;

And the Oscar goes to…

Αδιαμφισβήτητα στον αστέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Κόστα. Ο Βραζιλιανο-ισπανός ηγέτης της Ατλέτικο φέτος κάνει εκπληκτικά πράγματα. Σε 17 εμφανίσεις έχει 19 τέρματα και 2 ασίστ. Έως τώρα έχει καταφέρει να βρίσκεται μπροστά από τους Μέσι και Ρονάλντο στον πίνακα των σκορερ, πράγμα που από μόνο του είναι μία τεράστια επιτυχία.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δείχνει να απελευθερώθηκε από την αποχώρηση του Φαλκάο το καλοκαίρι και προσπαθεί να δώσει ο ίδιος το στίγμα του στην ομάδα του Σιμεόνε. Ο τελευταίος έχει καταφέρει να τον τιθασεύσει καθώς δεν ήταν και το καλύτερο παιδί των Ισπανικών γηπέδων. Απομένει να δούμε μέχρι που θα φτάσει φέτος ο Βραζιλιάνος αλλά και η ίδια η Ατλέτικο.

Πίσω από τον επιθετικό των ροχιμπλάνκος βρίσκεται ο αναγεννημένος Αλέξις Σάντσεζ της Μπαρτσελόνα που σε 13 παιχνίδια έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα 8 φορές μοιράζοντας και 4 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Χρυσό Βατόμουρο

Στην συγκεκριμένη κατηγορία δυστυχώς υπήρχαν αρκετοί υποψήφιοι όμως δυο είναι στην ουσία αυτοί που βρίσκονται στην κορυφή, με αρκετά μικρή απόσταση μεταξύ τους.

Ο πρώτος στην λίστα είναι ο Ντιέγκο Μπουονανότε, ποδοσφαιριστής της Γρανάδα. Σε 13 συμμετοχές δεν έχει καταφέρει να αποδείξει τίποτα όσον αφορά το ταλέντο του και να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον ήθελαν να αναγεννιέται στην ομάδα της Γρανάδα. Ένα εξαιρετικό ταλέντο που χάθηκε στην πορεία (σε αυτό βοήθησε και ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα που ο ίδιος συμμετείχε) και που δεν έχει δείξει κανένα ίχνος της ποδοσφαιρικής του μαγείας. Τουλάχιστον αυτής που μας έκανε να περιμένουμε με ανυπομονησία την επανεμφάνιση του στα γήπεδα.

Δεύτερος στην λίστα και με μικρή απόσταση από τον πρώτο, βρίσκεται ο Ρουμάνος Ραούλ Ρουσέσκου. Ο ποδοσφαιριστής της Σεβίλλης που βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός ομάδας με προορισμό την Μπράγκα, έφτασε στην Ανδαλουσία το καλοκαίρι με τις καλύτερες των συστάσεων από την Ρουμανία. Τα περίπου 2,5 εκ. ευρώ που δαπανήθηκαν για την απόκτηση του φαίνεται πως δεν έπιασαν ακόμα τόπο.

Next best thing

Ο εξτρεμ της Σοσιεδάδ είχε δείξει ήδη από την περσινή χρονιά πως θα μας απασχολήσει αρκετά στο άμεσο μέλλον. Ο λόγος φυσικά για τον Γάλλο Αντουάν Γκρίζμαν που φέτος έχει 11 γκολ σε 15 συμμετοχές. Στα 22 του χρόνια έχει όλο το μέλλον μπροστά του να μας εντυπωσιάσει ακόμα περισσότερο.

Για την Βάσκικη ομάδα ο νεαρός Γάλλος είναι πολύ σημαντικός και έχει καταφέρει να κερδίσει με το σπαθί του την θέση στην ενδεκάδα. Φέτος, βέβαια η Ρεάλ Σοσιεδάδ δεν τα πηγαίνει τόσο καλά όσο πέρσι όμως θα δώσει την μάχη της για έξοδο στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ ή τουλάχιστον στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην δεύτερη θέση πίσω από τον εξτρεμ της Σοσιεδάδ βρίσκουμε τον Κόκε της Ατλέτικο Μαδριτης. Ο μόλις 21 ετών Ισπανός επιτελικός χαφ έχει σε 17 συμμετοχές 3 γκολ και 9 ασίστ αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε. Φήμες θέλουν την Γιουνάιτεντ να καταθέτει πρόταση 35εκ. ευρώ για να τον κάνει δικό της.

Πηγή: overlap.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags