Facebook Pixel Έξι η Μπάρτσα στην ΑΕΚ σε ελληνικό γήπεδο-θαύμα!
| 2014-01-03 09:00:00

Έξι η Μπάρτσα στην ΑΕΚ σε ελληνικό γήπεδο-θαύμα!

Έξι η Μπάρτσα στην ΑΕΚ σε ελληνικό γήπεδο-θαύμα!

Ποιο είναι η (αξέχαστη) ποδοσφαιρική αναμέτρηση που θάμπωσε για δύο λόγους 45.000 φίλους της ΑΕΚ, έναν βασιλιά και έναν πρωθυπουργό; Η απάντηση στη "Σκυλίσια Μέρα"!

Ήταν 3 Ιανουαρίου 1962 όταν η ΑΕΚ εγκαινίαζε το ανακαινισμένο της γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια σε αγώνα με την Μπαρτσελόνα.

Η Ένωση ηττήθηκε με το βαρύ 6-0 από τους ανώτερους Καταλανούς, όμως άπαντες έμειναν εντυπωσιασμένοι από το σύγχρονο γήπεδο.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 38.000 θεατές, ανάμεσά τους και ο βασιλιάς της Ισπανίας Κάρλος, όπως και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής. Το κόστος των εισιτηρίων ήταν 40 και 60 δρχ.

Το γήπεδο, βέβαια, κτίστηκε το 1930 (γκρεμίστηκε το 2003 ως γνωστόν). Το 1962, όμως, ανακαινίστηκε, ενώ το 1971 τοποθετήθηκε ηλεκτροφωτισμός.

Διαβάζουμε από τον ημερήσιο Τύπο της εποχής: "Οι 40.000 φίλαθλοι που κατέκλυσαν χθες το απόγευμα το στάδιο της Ν. Φιλαδέλφειας κυριολεκτικά έμειναν γοητευμένοι. Κι έμειναν γοητευμένοι για δυο λόγους: Πρώτα – πρώτα από το θαυμάσιο από πάσης πλευράς στάδιο της ΑΕΚ, ένα στάδιο για το οποίο πρέπει να αισθάνονται υπερηφάνεια οι σημερινοί διοικούντες τον σύλλογο, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Ν. Γκούμα. Κι εν συνεχεία από το αριστουργηματικό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα, η οποία χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερη προσπάθεια νίκησε την ΑΕΚ με το ευρύτατο σκορ 6-0".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags