Facebook Pixel Τα έβαλε με τους... "θεατρίνους" ο Μπλάτερ!
| 2014-01-03 13:40:00

Τα έβαλε με τους... "θεατρίνους" ο Μπλάτερ!

Τα έβαλε με τους... "θεατρίνους" ο Μπλάτερ!

Με αφορμή την... έξαρση που παρατηρείται τελευταία, κυρίως στην Premier League, με τους ποδοσφαιριστές που "βουτάνε" για να ξεγελάσουν τον διαιτητή, ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ζήτησε αυστηρές ποινές στους "θεατρίνους"!

"Το βρίσκω βαθιά εκνευριστικό όταν ένας μισοπεθαμένος παίκτης επανέρχεται στη ζωή μόλις βγει από τον αγωνιστικό χώρο. Ο διαιτητής μπορεί να αναγκάσει τον παίκτη να περιμένει μέχρι το αριθμητικό μειονέκτημα επηρεάσει το παιχνίδι", δήλωσε ο έμπειρος παράγοντας.

"Σε πρακτικούς όρους, αυτό είναι ποινή χρόνου και μπορεί να αναγκάσει τους 'θεατρίνους' να αναθεωρήσουν. Η γραμμή του πλαγίου μοιάζει να έχει αποκτήσει μαγικές ιδιότητες αναζωογόνησης, που ακόμα κι οι γιατροί δεν μπορούν να εξηγήσουν".

Ο Μπλάτερ δεν άφησε ασχολίαστες και τις "βουτιές" αρκετών ποδοσφαιριστών: "Ακόμα κι αν το 'θέατρο' είναι εξαιρετικά άδικο και μοιάζει παρανοϊκό στα ριπλέι, μερικοί άνθρωποι το θεωρούν έξυπνο ή ακόμα χειρότερα άκακη παράβαση. Οι μεγαλύτερες διακοπές στο παιχνίδι σήμερα οφείλονται αποκλειστικά στις βουτιές, στα 'θέατρα' και στις προσποιήσεις τραυματισμών. Αυτού του είδους τα πράγματα αντιμετωπίζονται με περιφρόνηση σε άλλους αθλητικούς κώδικες, αλλά έχουν εξελιχθεί σε κάτι φυσιολογικό και αποδεκτό σε ορισμένους τομείς του ποδοσφαίρου".

Ο 77χρονος Ελβετός, μάλιστα, υπογράμμισε και τον ρόλο των διαιτητών σε τέτοιες περιπτώσεις και το πώς ο κανονισμός είναι με το μέρος τους: "Η μπάλα είναι στο γήπεδο των διαιτητών. Οι οδηγίες είναι πλέον ξεκάθαρες για το θέμα. Εάν ένας παίκτης είναι ξαπλωμένος στο έδαφος, η αντίπαλη ομάδα δεν χρειάζεται να σταματήσει το παιχνίδι. Ο διαιτητής πρέπει να επέμβει μόνο εάν πιστεύει ότι έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός".

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags